Motosiklet Devir İşlemleri Ve Masrafları

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
S.a ben vekalet alıp devir işlemlerini kendim yapıcam 2016 itibari ile devir işlemleri ve masraflarını yazarmısınız

Dün motosikleti aldım noterdeki işlem 118 TL tuttu. Sonra Emniyete gittim ruhsat işlemi için sigorta yapılması gerektiği söylendi. Tabi bende sigorta ücretleri yüksek ve motor haziran-temmuza kadar depoda kalacağı için emniyetteki işlemi yaptırmadım. İşin kötü yanı ruhsat işlemi için ne kadar ücret gittiğini sormayı unuttum :/

Dün motosikleti aldım noterdeki işlem 118 TL tuttu. Sonra Emniyete gittim ruhsat işlemi için sigorta yapılması gerektiği söylendi. Tabi bende sigorta ücretleri yüksek ve motor haziran-temmuza kadar depoda kalacağı için emniyetteki işlemi yaptırmadım. İşin kötü yanı ruhsat işlemi için ne kadar ücret gittiğini sormayı unuttum :/

ruhsat işlemine para gitmiyor,,noterde satış yaptıktan sonra noterin sana verdiği satış kâğıdıyla trafik sigortasını yaptırıyorsun,sigorta yaptığın anda trafik şube sistem bilgisayarlarında otomatikman sigorta yaptığın görünüyor ve istediğin trafik şubeden anında ücret ödemeden ruhsatını alıyorsun,,zaten ruhsat parasını noterde peşin alıyor devlet

eğer sigorta yaptırmazsan ruhsatı alamıyorsun 1 ay içinde alman gerekli yoksa ceza ödüyorsun

ruhsat işlemine para gitmiyor,,noterde satış yaptıktan sonra noterin sana verdiği satış kâğıdıyla trafik sigortasını yaptırıyorsun,sigorta yaptığın anda trafik şube sistem bilgisayarlarında otomatikman sigorta yaptığın görünüyor ve istediğin trafik şubeden anında ücret ödemeden ruhsatını alıyorsun,,zaten ruhsat parasını noterde peşin alıyor devlet

eğer sigorta yaptırmazsan ruhsatı alamıyorsun 1 ay içinde alman gerekli yoksa ceza ödüyorsun

Noterin verdiği kağıt 1 ay boyunca geçici ruhsat yerine geçiyormuş. 1 ay boyunca o kâğıt ile gezip dolaşılıyormuş. Orada tanıdığım var ona da sordum 1 ay sonra yaptırmazsanda cezası olmuyormuş. Sadece trafiğe çıkamıyorsun, çıkıpta yakalanırsan işte o zaman cezayı kitliyorlar. Ben motoru depoda bekleteceğim için ve yazın çıkarıp kullanacağım için sigorta yaptırmadım. Ve cezası olmadığı için buraya yazma gereği duymadım. Ama ihmal etmemek lazım her işi zamanında eksiksiz yapmak lazım.

okadarını bilmiyorum,trafiğe çıkmazsan olabilir,,ama ben motoru aldığımda bana söylenen 1 ay içinde alman gerek,yanlız ben motoru kullanıyorum,depoda bekletme falan yok

sigorta yapınca emniyetten ücretsiz ruhsatını hemen alıyosun,ben sigortayı yaptıktan 2 saat sonra emniyetten hemen aldım ruhsatı,,parada vermedim

okadarını bilmiyorum,trafiğe çıkmazsan olabilir,,ama ben motoru aldığımda bana söylenen 1 ay içinde alman gerek,yanlız ben motoru kullanıyorum,depoda bekletme falan yok

sigorta yapınca emniyetten ücretsiz ruhsatını hemen alıyosun,ben sigortayı yaptıktan 2 saat sonra emniyetten hemen aldım ruhsatı,,parada vermedim

Aynen trafiğe çıkmazsak sorun olmuyor yakalndığımızda cezayı kitliyorlar. Teşekkürler bilgi verdiğiniz için.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Teşekkürler alacağım motorun sigortası varsa nolcak

Yakalanirsak ne kadar kesiyor memur amcalar bilen varmi ona gire kacalim :)

Ruhsatı kargo ile gönderiolarmış, ben o yüzden gidip almadım, aslı var mı bunun?
Gidip alayım mı bilginiz var mı acaba?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar