Motosiklet Denetiminde Sürücülere Ceza Yağdı

Konuyla alaksı yok. Çimler yerine yolları sulayanların Allah bin belasını versin.

Motosikleti
D400
@arndiol bir arkadaş 4-5 sene önce 30 TL ye alınan kaskı elinden düşürdü ve elinden düşürmek dediğimde yukarıdan , boy mesafesinden falan değil. Bel hizasından düşürdü. Kask arka tarafından tamamen yarıldı. Motorla giderken düşse kırılan parçalar adamın sağına soluna bile batar. Kask şuan görüntü olarak ta çöp. Tabi hiç yoktan iyi olduğuna eminiz ama en azından 250-300 TL bütçe ayırsın bu yazıyı okuyanlar. Ceza konusunda ayrıca köy yerindeyim gittiğim mesafe yeri geliyor 200-300 metre bende o vakitlerde falan takmıyorum vur dedik öldürdün 3 ay ehliyet almak falan :).

Hocam 300 metreden düşünce de kaldırıma kafa vurunca gidersin 300 km bindiğinde de gidersin. Bunun mesafe ile alakası yok. Kaskın darbe koruma işlevi dışında dış etkenleri de engelliyor. Ucuz kask belki korumaz ancak gözüne yüzüne carpan böcek izmarit vs. nedeniyle kaza yapmanı engeller. Zaten ucuz kalk dediğim işin esprisi, full ekipman beklemiyorum ancak bi ff352 alıversin 350 liraya, en azından belli bir derece korur.

kask vermesini beklemediğim gibi sadece vatandaşı söğüşlemek adına yapılan denetimleri de desteklemiyorum. yabancıların videolarını izlersen sıradan insanlar bile tulum ile sürüş yapıyorlar. bir de hindistan'a bakıyorsun mesela. uzağa gitme, bir bağcılar'daki kask kullanımı ile beşiktaş'taki kask kullanımlarına bakabilirsin. kask bile sınıfsal :)
Hocam o kısım ayrı, denetim humanist sebeplerden değil para için yapılıyor orası kesin. Ancak amac ne olursa kask takılması önemli.

Ben motorun üstüne binersem, kaskımı takarım. Sadece motoru çevirmek için olsa bile.

Yıllar önce kaskım yok diye ceza yemiştim. Memur abiye abi bana ceza yazma söz bundan sonra hep takıcam dedim. Oda bana dediki ben şimdi bu cezayı yazayım sende bundan sonra takasın yazmassam takmazsın :D o gün bugündür kaskı bağladım kafaya :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar