O motora binmesine izin veren kisi acaba neden bu ulkede hic ceza almiyor.?
...eminim çoğu insanları bilinçlendiremeyiz.Kasksız gençlerimize, eğer imkanımız zamanımız var ise , yolda ,trafik ışıklarında yada bı cafe tarzı yerde denk geldiğimizde, bu kask takmıyor ölürse ölsün diye yaklaşmasak, onun yerine kaskın önemini, takmadığında neler olabileceğini ve hatta olduğun yerde bile kafa üstüne düştüğünde bile ne kadar hasar alabileceiğini anlatırsak, eminim çoğu insanalrı bilinçlendirebiliriz....
İyi olmuş diyemicem ama üzüldüğüm de söylenemez. burda motorun suçu var mı ? yok,ailesinin suçu var mı ? korumasız motor kullandığını biliyorsa var , işverenin suçu var mı ? yine var, peki ya sürücü onun da var polisin var devletin var var oğlu var. şimdi burda üzülebileceğimiz bir durum var mı ?
Aynı durumdaki senin bir arkadaşın yakının olsa nasıl düşünürdün ? Sana kimse üzül diyemez zaten bu senin duygularınla ilgili. Sen 17 yaşındaki bir arkadaşın, evladın, abinin, kardeşinin hayata gözlerini yumması ne demek biliyormusun ? Gencecik bir insanın hayatını kaybetmesi ne denli bir felaket bilirmisin ? Üzülebileceğin bir durum var evet. Agresif tavırlarını başka sayfalardaki yorumlarınla ifade et. Anlatabildimmi arkadaş ?
Tabi siz akbil yerıne motor kullandıgınız icin daha iyi bilirsiniz
Evet dusundum ve hala ehlıyetle asırı hız arasında bır bag kuramadım.
Neyse dedıgım gıbı motorunuz oldugu ıcın daha ıyı bılırsınız.
Ben daha fazla uzatmıcam
cihan54
Dostum güzel konuya değinmişsin ama Türkiye'de ehliyet trafik sorgusunda aracının bağlanmasını ve ceza yemeni engelleyen bir kart parçasından ibaret.
Tr de ehliyet alırkenki kurs eğitimlerinde :
* Motosikletin yol tutuş ve viraj özellikleri, kalkış, durma , kontra eğitimi verilmiyor.
* Motor kullanacaklara psikoanaliz eğitimi verilmiyor.
* Motor devirince nasıl kaldırılır, yokuş yukarı nasıl durulur kalkılır ,yokuş aşağı nasıl inilir eğitimi verilmiyor.
* Kask ve korumaların ne işe yaradığı neden gerekli olduğu söylenmiyor.
* Acemi motosikletci sertifikası verilip kademe kademe ehliyet CC arttırımı yapılmıyor .
Kısaca TR de ehliyet hiçbir işe yaramıyor
TR de B ehliyetin varsa 20 soruluk Motor sınavına girersin, geçersen scooter ile 8 çizip ehliyetini alırsın .
ve o ehliyetle ertesi gün gidip Hayabusaya binebilirsin. Ben bu ehliyetin nesine güveneyim nesine inanayım.
Bireysel olarak bilinçli değilseniz, ehliyet bir işe yaramaz.