motosiklet artçı kol dayama yapımı :)

Kocaeli İl Temsilcisi
öncelikle tüm mt gönül dostlarını en içten saygı ve sevgilerimle selamlıyor büyüklerimin ellerinden küçüklerimin gözlerinden öpüyorum :)

geçenlerde yine malzeme tedarikçim (hurdacı ) arkadaşın pires makinası bozulması üzerine beni çağırmasıyla başladı her şey :)

makinanın gereken tamiratını yaptıktan sonra şöyle bir kolaçan ettim ve elime resimlerdeki masa kolçakları ilişti , bunun üzerine yine her zamanki meraklı ve değerlendirmeci güdülerim gereği :) toklamda 5 adet yan kolçağı aldım, aslında kendi işime yarayacağını hiç düşünmemiştim :)

bir gün birine lazım olur ekmek istemez su istemez diyerekten römorkuma attım :) kol dayama kısımlarını (yumuşak materyal) olan kısmını arka top caselere sırt desteği olarak düşünmüştüm aslında :) kendim 60 euroya aldığımdan dolayı :) ve malzemenin bükülebiliyor olması artı avantajdı :)

neyse uzatmayayım, ordan burdan derken 8 saatlik üzerinde yoğun bir düşünme ölçme biçme avareliğinden sonra işe koyulup elimdeki başka parçalarıda birleştirerek,

foksiyonel bir artçı kolçak yada kol dayama diyelim yapmaya karar verdim toplamda 2 günümü aldı bu gün itibari ile montajını tamamladım ,

ve sizlerin eleştiri ve yorumlarıyla başbaşa bırakıyor hepinize selam ediyorum :)

mt iyidir :):rendeer:

aslında yapı itibariyle tamda arka topcaseye sırt dayama olarak takılacak bir kolçak idi elimde bir adet daha var isteyen bana yakın arkadaşlara ücretsiz takabilirim :)

daha önceden motosiklet römorkundan arta kalan parçalar burada lazım oldu iyiki saklamışım :)

bu kilit mekanizmasının güzelliği şurada bir tıkla kolçakları yerine takıp çıkarmak mümkün olacak , aynı zamanda kilitlendiğinde taş gibi sert ve sağlam bir yapıya sahip kullanışlı olmalı her zaman kol dayama yı takmayı düşünmüyorum :)

bir takım kesme biçme işlemlerine tabi tuluyor ve uygun parçalar elde edilecek inşallah :)

ve kesilen parçaları kolçakların ayaklarına montaj ve kaynağı yapılıyor ama süreç devam ediyor ve olacak inşallah :)

yauu irfancım 8 saat üzerinde neyi düşündün diye düşünen dostlar için şöyle söylemem gerekli :) işlevsel olmalı, se sağlam olmalı , uygun malzemeleri düşünüp, doğru parçaları bir araya getirmek işi bitirmenin yarısı diyebilirim :) kafada pilanı projenin ilerisini gördüğünüz zaman işi bitmiş sayıyorum,

nitekim yeniden yenibaşına bir şey yapıyorsanız düşünmek zorundasınız bu bir gerçek , ve olması gereken gibi olmalı tabi buna sizler karar verin, bende kullandıkça yanlışmı düşünmüşüm yoksa doğru mu yapmışım göreyim bakalım zaman neyi gösterir , haaa oldumu ? her zamanki gibi olduğu kadar .....

kolçakların gereken işlemlerini hallettikten sonra motorumun üzerindeki bağlantı yerlerine sıra geldi , tabiki yarın bir gün bu kol dayamadan vazgeçtiğim anda söküp atabileceğim ve motorumda teknik aksaklık ve görselinide etkilememeli o yüzden kaynakla tutturmaktansa vidalamayı daha uygun olduğunu bildiğim için bağlantı yerlerini işaretleyip delmeyi uygun gördüm , tabi biraz pimpiriklilik te var o başka :)

istediğimde yan çantalar takılı değilken tamamen aşşağıya yatırabileceğim :)

yine istediğimde bir parmak hareketiyle kolçakları tamamen çıkartabileceğim :)

gerekirse ileri ve geri kayabilecekler :)

ve bitmiş yandan görünüm :)

önden görünüm :)

bu arada yine iş üzerindeyken sevindirici haberler alıyorum :)

sevgili (komutan logar)gunay abi, kardeşim uğur ve aykut kardeşim ziyaretime geliyorlar :) neyseki işide bitirmiştim hepsine teşekkür ediyorum güzel gündü , tekerinize sağlık ...

işte mt ye yakışır bir kare :)

diğer yandan geçenlerde açtığım( http://www.motosiklet.net/forum/mt-...iklet-romorku-yapimi-piyanist_irf-dan-11.html ) konusunda pc kaynaklı problemden dolayı yükleyemediğim rmork videosunuda bu arada yine yükleyebilirsem içimde kaldı onuda başka konu açmadan yükleyeyim paylaşım ve fikir olsun :)

umuyorum fikir olarak işinize yarar arkadaşlar :)

yorum yazan yazmayan tüm gönül dostlarına selamlar, kalın sağlıcakla ....:rendeer:

başka paylaşımlarda buluşmak ümidiyle :king:

Kocaeli İl Temsilcisi
yav helal olsun abi sana valla süpersin en ince ayrıntısına kadar düşünüşsün valla bu arada abbi aklında bulunsun hurdacı dediğin arkadaşına yada senin gözüne taklırısa cross için ön ve arka amartisör lazım patlak olması sorun değil :)

Kocaeli İl Temsilcisi
yav helal olsun abi sana valla süpersin en ince ayrıntısına kadar düşünüşsün valla bu arada abbi aklında bulunsun hurdacı dediğin arkadaşına yada senin gözüne taklırısa cross için ön ve arka amartisör lazım patlak olması sorun değil :)

sağolasın berkçim fakat hurdacı dediğim mekana motosiklet çok nadiren düşer yalnız izmit yuvacıkta çok kapsamlı sadece motosiklet hurdalığı var orada kesin bir şeyler bulunur ama bana 35 km kadar uzak o tarafa yolum düşerse bakarım senin için :)

belki komple kazalı pert olmuş alet bile bulunur kim bilir ? :)

vallahi budur :) sizinle hemşehri bi ilkokul öğretmenim vardı sizin gibi yaratıcı ve aklı çalışan bi insandı herhalde kanda var :)

Super Moderator
Şu motor ne zaman kanatlanıp uçacak merak ediyorum :)

Bu arada burada Custom bir HD kullanan, samimiyetimin de fena olmadığı bir amca var, onun motorunda kıvrılıp katlanarak ya bu hale gelebilen, ya çanta demiri olabilen bir sistem vardı. Kaç zamandır bir ara şunun fotoğraflarını çekip siteye falan koyarım derken, hazır yapılmışı gelmiş :) Eline sağlık demek kalmış bana da :)

Kocaeli İl Temsilcisi
vallahi budur :) sizinle hemşehri bi ilkokul öğretmenim vardı sizin gibi yaratıcı ve aklı çalışan bi insandı herhalde kanda var :)

olabilir doğrudur :) bu arada tuzladasınız sanırım , piyade okulunda çooookkk kalmışlığım var :cherry:

---------- Post added at 03:07 ---------- Previous post was at 03:03 ----------

Şu motor ne zaman kanatlanıp uçacak merak ediyorum :)

Bu arada burada Custom bir HD kullanan, samimiyetimin de fena olmadığı bir amca var, onun motorunda kıvrılıp katlanarak ya bu hale gelebilen, ya çanta demiri olabilen bir sistem vardı. Kaç zamandır bir ara şunun fotoğraflarını çekip siteye falan koyarım derken, hazır yapılmışı gelmiş :) Eline sağlık demek kalmış bana da :)

olcancım hiç hesapta olmayan materyaller elime geçince malum bende değerlenir bir şekilde aslında benim motora değilde choper tarzı motorlara daha iyi gider bu tarz şeyler, zira bizim hanımda nadirende olsa artçım olur zaman zaman bazen firen yaptığımda koltuk yapısı itibari ile üzerime çullanıyor , hem yaslansın hemde bu aparatlara tutunsun işte :cherry:

bu arada fuara görüşelim gari yahu canıma tak etti sende gelmez oldun bu taraflara :)

Super Moderator
Ben de isterim fuara da yetişmek seninle de görüşebilmek ama, imkansız sanki biraz, kuş uçuşu 10000 km kadar var aramızda :p
Bu yaz muhakkak ama, kaçırmam artık fırsatı :)

Kocaeli İl Temsilcisi
Ben de isterim fuara da yetişmek seninle de görüşebilmek ama, imkansız sanki biraz, kuş uçuşu 10000 km kadar var aramızda :p
Bu yaz muhakkak ama, kaçırmam artık fırsatı :)

hıııııı yakınmış bi solukta gelirim sahi sen yurt dışındaydın değilmi ? :) yavvv uykum geldi af buyur , tühhh bende sevindim fuara gelirsin diye ::facepalm:::)

---------- Post added at 03:18 ---------- Previous post was at 03:16 ----------

evet tuzla, sahil tarafı :) beğenmişsinizdir :)

tuzla sakin yer o konudan beğeniyorum ancak 16 ayım asker olarak geçtiği için aradığımı söyleyemem :cherry: hatta hiiiç uğramam bile :cherry::p

Adamın Ham Maddesi İrfan Ağabeyim döktürmüş yine, seninle gururlanıyor seninle övünüyoruz. İyi ki varsın İrfan ağabey. Bu yaratıcılığın bizlere büyük örnek oluyor. Allah Tekerine Taş, Gözüne çapak kaçırmasın. Ellerine kollarına sağlık Kolçak ta Römorkta harika...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Harika düşünce..Tebrikler..

İrfan Ağa akşam güzeldi iyi muhabbet oldu. eve gidince yemek bulamadık tabiki haliyle.yumurtaya talip olduk :) diyecekken, hatun için verdiğim saat siparişi gelmiş sevinçliydi günü kurtardım. :)

Abi keşke bu mucitliklerini karşılayacak sözcükler olsa biraz yazsak şimdi ne yazarsak beyhude emeğine eline koluna sağlık:)

Eline koluna sağlık İrfan döktürmüşsün yine...
Artçılar için kolçak güzel bir düşünce,yalnız bir de artçının yaslandığı topcaseler rahatsız oluyorlar;

Artçının yaslandığı yere yağmurdan falan etkilenmeyecek bir arkalık, minder gibi bir şey monte etmeyi düşünüyorum.
Ayrıca uzun yolculuklarda sürücünün yaslanabileceği ileri geri gidebilen raylı sisybar da düşünmüyor değilim. Ne dersin :silent:

Ellerine sağlık İrfan Usta.
İşin ucunda İrfan usta varsa şaşırmamak imkansız :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar