Motosiklet Almak İstiyorum Lütfen Acil Yardım

Arkadaşlar Eskişehir'de öğrenciyim ve bir motosiklet almak istiyorum. Daha önce hiç bir tecrübem yok ve açıkçası motorlar hakkında pek bilgim de yok. Bu yüzden de 2. ellere pek yanaşmak istemiyorum.Boyum 1.67m kilom 68. 3000tl civarı bütçem var. Scooter tarzı istemiyorum. Kendi çapımda araştırmalar sonucu mondial mr 150 hoşuma gitti gibi. Bugün gezerken arora ar 150-50 ile kanuni terry modelleriyle karşılaştım. Sizce nasıl bir şey alabilirim? Mondial mr 150 iyi midir? veya bu bütçeyle başka hangi modellere bakabilirim? genelolarak beni aydınlatırsanız sevinirim iyi günler... :)

İlk motosikletiniz olacak ve hali ilede dusmeler ve yatmalarda. Sifir motosiklet ile bunlar oldugu zaman iciniz acir. İkinci el ybr, tvs apache veya mondial drift seceneklerini de degerlendirebilirsiniz. Koruma demirli.

arkadasım kanuni terry ile mondial mr aynı mtorlar diye biliyorum... mondial 150 mr kullanıcıları baslığından öğrenebilirsin herseyi... ama biraz okuman lazım :)) ben bi ara bakmıstım ii motor felan diyolar kullananlar ama alan satıyo hatta satmaya calısıp satamıyo onuda anlamadım :) ama kullananlardan daha net bilgi alabilirsin forum içinde...

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:32 ----------

bu saydığınn motorların ikinci elleri ile özdilerin saydığı motorların sıfırları aynı para zaten dussede ikisindede aynı içi sızlar bence :)

0.km çinli al...artık motorlar o kadar kötü diil...Chopper bence sana uyar...sele alçaktır ayaklar hakimiyet bence daha kolay olur...hayırlı olsun...

HUN

dostum mondial cart curt la maceraya gireceğine al 2.el honda cbf 150 yada yamaha ybr 125 bin git düş kalk yine bin git.Ha bu arada çinlileri övenler çıkabilir inan bana onlar küllüm istisna.Elinde honda yamaha yada tvs apache de diyelim 2. el seçenekleri varken gidip bakma mondi ye regale carta curta.

dostum mondial cart curt la maceraya gireceğine al 2.el honda cbf 150 yada yamaha ybr 125 bin git düş kalk yine bin git.Ha bu arada çinlileri övenler çıkabilir inan bana onlar küllüm istisna.Elinde honda yamaha yada tvs apache de diyelim 2. el seçenekleri varken gidip bakma mondi ye regale carta curta.
Hocam Ben Çini savunmuyorum ama şu cbf ve ybr kullananlar ne zaman öğrenecekler çamur atmamayı bilmiyorum
BUYUR CBF sorunları
http://www.google.com.tr/#hl=tr&q=+....,cf.osb&fp=ebbd024e029244c9&biw=1067&bih=657
Buyur ybr sorunları
http://www.google.com.tr/#hl=tr&q=+....,cf.osb&fp=ebbd024e029244c9&biw=1067&bih=657
Tmm Çin mallarından kötü olanına var ama Kusura bakmayın arada Çakma Japon olan çinli cbf ,ybr den güçlü yakışıklı motorlar getiriyorlar onlar kadar sağlam olmasada en azından parasını hak ediyor 2800 neresi 4.500 Neresi Ben hemen hemen tüm Topicleri Takip ediyorum daha Mondial Mc-X,Mr,Mh kanuni windys,salcona wolf,vb Kullanıpda beraberinde ybr ,cbf kullanan çok gördüm hiç biride almayın Kötüdür demiyor
( Lafım Size Değil )
Bi Sizin Gibi Çakma Japoncular Çamur atıyor
Bana Kızmayın Siz onlara çart çurt dersen bende böyle hitap etmek zorunda kalıyorum
Çinli Olmasaydı bu ülkede japona para yetmezdi ve Maddi durumu pek iyi olmayan Motora binemezdi

Son düzenleme:
Arkadaşlar çok sağolun da benim de sorunum tam bu noktada. Forumdaki yorumları takip ediorum mondial mr hakkında genelde iyi şeyler söylemiş kullanıcılar. Ama kimileri de burdaki arkadaşlar gibi pek tavsiye etmiyorlar. Benim de kafam iyice karışıyor. Zaten motorlar hakkında bilgim yok denecek kadar az. Ne yapacağım bilemiyorum. 1 hafta sonra almayı düşünüyorum ama kafam baya karışık. Bu motor seçme işi baya zormuş :) bu arada bir arkadaş sormuş yaşım 21 :) . Benim için öncelik güvenlik ve keyif vermesi. hızı çok önemli değil. beni biraz daha aydınlatırsanız sevinirim...

Merhaba ;
Öncelikle bende kendime aldığım ilk motor bir çin malı motordu. Bianchi marka 150cc scooterda çok keyifli bir şekilde kullandım ve parasını bence fazlasıyla hak etti çalınmasaydı uzun sure daha kullanırdım heralde.
Ancak şöyle bir durum var. Alıcağan motor çin olursa keyifle binersin acemiliğini atarsın ve gerekli bakımlarını zamanında yaparsan çok fazla sorunlada karşılaşmazsın ve büyük ihtimalle son sahibi olup motoru değiştirmek istediğinde parça fiyatlarına satmak zorunda kalıp sonunda hurda fiyatına vergi yükünden kurtulmak için verebilrsin.
fakat honda yamaha tarzında dünyaca kabuül görmüş bir motor alırsan hem bir kaç motorla yan yana geldiğinde benimde bir hondam var diyebilir bakımlarını yaptığın sürece çok keyifli binebilir ve motorunu büyütmek istediğinde aldığın fiyata veya biraz altına çok zarar etmeden rahatça satıp yeni motorunu alabilirsin.
Eğer çin motorları gelmeseydi belki hiç motor sahibi olamıyacaktım bilemiyorum ama toplu taşıma taxi ücreti ve en önemliside kullandığım yıllarda gideceğim yerlere çok kısa sürelerde beni götüren motoruma teşekkür ediyorum.
Bence parasını fazlasıyla çıkardı ve ömrünü tamamladı. Ama motor kullanıyorum dedikten sonra hangi motor dediklerinde söylerken biraz tereddüt yaşıyorsun :)

Karar vermen Gereken nokta kaç paran var ve Ne kullanıyor olmak istersin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar