Merhaba ;
Öncelikle bende kendime aldığım ilk motor bir çin malı motordu. Bianchi marka 150cc scooterda çok keyifli bir şekilde kullandım ve parasını bence fazlasıyla hak etti çalınmasaydı uzun sure daha kullanırdım heralde.
Ancak şöyle bir durum var. Alıcağan motor çin olursa keyifle binersin acemiliğini atarsın ve gerekli bakımlarını zamanında yaparsan çok fazla sorunlada karşılaşmazsın ve büyük ihtimalle son sahibi olup motoru değiştirmek istediğinde parça fiyatlarına satmak zorunda kalıp sonunda hurda fiyatına vergi yükünden kurtulmak için verebilrsin.
fakat honda yamaha tarzında dünyaca kabuül görmüş bir motor alırsan hem bir kaç motorla yan yana geldiğinde benimde bir hondam var diyebilir bakımlarını yaptığın sürece çok keyifli binebilir ve motorunu büyütmek istediğinde aldığın fiyata veya biraz altına çok zarar etmeden rahatça satıp yeni motorunu alabilirsin.
Eğer çin motorları gelmeseydi belki hiç motor sahibi olamıyacaktım bilemiyorum ama toplu taşıma taxi ücreti ve en önemliside kullandığım yıllarda gideceğim yerlere çok kısa sürelerde beni götüren motoruma teşekkür ediyorum.
Bence parasını fazlasıyla çıkardı ve ömrünü tamamladı. Ama motor kullanıyorum dedikten sonra hangi motor dediklerinde söylerken biraz tereddüt yaşıyorsun
Karar vermen Gereken nokta kaç paran var ve Ne kullanıyor olmak istersin