polemik yaratmak istemem ama "çıraklıktan yetişme usta" olmak ayıp değildir. sahtekarların ya da işi tam bilmeyenlerin piyasaya girmiş olması benim gibi yıllarını bu işe vermiş, yaşıtlarının kalem tuttuğu zamanlarda pisliğin içinde uğraşan insanlara ağır bir hakarettir. yetkili servisleri yüzle çarpıp beşe bölecek seviyede adamlar tanıdım ben. bunların hiçbiri bu şekil bir yaklaşımı haketmiyor. son yıllarda herkes bir elitist oldu ki sorma gitsin. bizler bu piyasada ekmeğimizi kazanırken yetkili servislerin çoğu boş otururdu. çünkü gerçekten ustalar vardı. şahsi tecrübelerden yola çıkılarak bir zümre tümden suçlanamaz. bu tür genellemeci yaklaşımlar yanlıştır. birgün gelecek iki çeşit insan olacak. patronlar ve işçiler. esnaf olmayacak. bu psikoloji adım adım işleniyor ve kabullendiriliyor. motosiklet ustaları ciddi krizler içinde. dürüst iş yapan birçok kişi bu aşırı kurumsallaşma yüzünden doğru yollardan para kazanamaz oldu ve piyasadan çekildi. kurumsallaşmanın neticesi süpermarkette kasiyer olmaktır. çok başınızı okşarlarsa adına müdür dedikleri seviyeye oturturlar sizi o kadar. ya da çok büyük bir servetiniz varsa süpermarket açarsınız. küçük bir bakkalınız olamaz. sistem bu.. tamam, insanlar güvenle araçlarını teslim edecek yer arıyor eyvallah. ama bunu kurum fetişizmine dönüştürmek herkesin zararına olacaktır bilginize