Motosiklet alarmı kullanışlı mı?

Arkadaşlar aranızda muhakkak motosiklet alamı kullananlar vardır... Ben de böyle bir ürün almayı düşünüyorum... Varsa olumlu ya da olumsuz yönleri nelerdir acaba... Hareket sensöründen bahsediliyor ama gerçekten işlevsel bir şey olduğunu düşünmüyorum... Faydasını göreniniz var mı? Tavsiye eder misiniz?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler dostlar...

Benm arkadaşımın motorunda var rüzgarlı havalarda ötüyor :mrgreen: onun dışında herhangi bir zararını görmüyo. çalışma şeklini bilmiyorum ama senin bahsettiğin gibi hareket sensörü olan birşeyse, evlerdeki klasik hırsız alarmlarındada aynı olay var. Yani çerçevenin sabit kısmını bir parça yerleştiriyorlar birde hareket eden yani açılan kısmına. Ve o iki parça arasında titreşim olduğu zaman alarm devreye giriyor ve ötmeye başlıyor. Ama sensörden sensörede ne kadar fark vardır bilemem. Az da olsa yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)

Benm arkadaşımın motorunda var rüzgarlı havalarda ötüyor :mrgreen: onun dışında herhangi bir zararını görmüyo. çalışma şeklini bilmiyorum ama senin bahsettiğin gibi hareket sensörü olan birşeyse, evlerdeki klasik hırsız alarmlarındada aynı olay var. Yani çerçevenin sabit kısmını bir parça yerleştiriyorlar birde hareket eden yani açılan kısmına. Ve o iki parça arasında titreşim olduğu zaman alarm devreye giriyor ve ötmeye başlıyor. Ama sensörden sensörede ne kadar fark vardır bilemem. Az da olsa yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)

o sekılde bı sıstemı yok oncelıkle bunu belırteyım hareket sensoru var ıcınde kıpırdama anında calmaya baslıyor.sadece bu bırısı motoru elledınde az bısı kıpırdattıgında otuyor ve bazı modellerde uzaktan calıstırma sacmalıgı varkı fena bısı bı o kadarda gereksız

o sekılde bı sıstemı yok oncelıkle bunu belırteyım hareket sensoru var ıcınde kıpırdama anında calmaya baslıyor.sadece bu bırısı motoru elledınde az bısı kıpırdattıgında otuyor ve bazı modellerde uzaktan calıstırma sacmalıgı varkı fena bısı bı o kadarda gereksız

O uzaktan çalıştırma da 2 ayda akünün canını okuyor..

En azından bende billgilenmiş oldum :cherry: Bahsettiğim arkadaşta var dediğin bu uzaktan çalıştırma sistemi kullanmıyor ama yinede hastası :mrgreen:... tam şuanda "uzaktan çalıştırma , en azından kedileri uzaklaştırabilir aslında " diye aklımdan geçiriyordumki uzaktan çalıştırınca uzaktan durduramıyorsun:mrgreen:

Ben kullanıyorum. Kesinlikle faydası var yok değil. Hırsızlığa karşı kesin çözüm değil tabiki ama çok fazla caydırıcılığı var. Artı motorun başından ayrıldığınızda meraklılar ve çocuklardan kurtulmuş oluyorsunuz.
Öyle rüzgarda falan zırt pırt ötmüyor. Nası bi motormuş böyle arkadaşın bahsettiği anlamadım.

ben kendi motoruma taktım malesef uzaktan çalştırma koymuşlar fakat bana zararı yok belki lazım olur hareket sensörü gerekli hırsız mororu çalıştırmadan alıp eline iktirerek gitse alarmın ne özelliği kalırki sensör bu anda bağırmaya başlarsa adamın niyeti belli olur ben motoru göremeyeceğim veya çalınmaya elverişli yerlere bırakırken alarmı devreye sokuyorum garajda dururken sigortasını çıkarıyorum akünün bitmemesi için vede gerekli birşey montajını bu işten anlayan kimseye yaptırın motosiklet tamircisine değil

çalıştırıp stop edebiliyorsun stop etmesini bilmiyordur arkadaş

oto elektrik ve eloktroniğinden anlayan sertifikalı bir yere veya radyo teyp tamircisi bir kanki edinecen

Slm arklar Motoru alalı 3 ay oldu garajda kalıyor zaten dışarıda da bıraktım oluyor genelde hıc bı sekilde gozumun onunde olmadan brakmıorum bı kafeye bile gitsem gözümün önünde duruyo veya bı yere gittimde garaja bırakıorum.1
defa canımı yaktılar çünkü.

Alarm konusuna gelınce ben hep uzaktan kumanda ile çalışıtırp kapatıyorum 3 aydır sık sık çalışıyo herhangi bi sorun yok akü ile ilgili ruzgarda zırt pırt ötmüyor.sadece direksiyon kilidini yaparken anahtarı kullanıyorum.şu ana kadar olumsuz bir yanını görmedim ama bir arkadaşım dedi ki marş motorunu 3 sanıye fazla çalıştırıyor dedi yanı motor çalıştıktan 2 3 sanıye sora duruomuş marş motoru öle bişeler dedi ama bılemıorum ben memnunum

Alarmlı disk kilitleri kullan. Gereksiz yere ötmez, kendi pili vardır aküyü bitirmez, alarman ilaveten disk kilididir ekstradan koruma sağlar ve daha ucuzdur. Hırlı hırsız dışında meraklıları da uzak tutuyor. Bazen balkondan bakıyorum, çocuklar kurcalayınca ötüyor, hemen kaçıyorlar.

Alarmlı disk kilitler de hareket sonucu çalışıyor mu peki? Yani gece iki üç adam yerinden kaldırıp götürse o zaman devreye girecek mi?

Alarmlı disk kilitler de hareket sonucu çalışıyor mu peki? Yani gece iki üç adam yerinden kaldırıp götürse o zaman devreye girecek mi?

Evet, içinde sarsıntı sensörü var, önce 3 defa kısa çalıp uyarıyor. Tekrar sarsılırsa ötmeye başlıyor. Kilidi unutup bazen anahtarı takıyorum, gidonu iki eller tutar tutmaz üç kısayı çalıyor, ısrar edersen alarm ötmeye başlıyor.

bu disk kilitler tum disk frenli motorlara oluo mu mondial 150 HS için önerebileceğiniz veya link verebileceğiniz bi disk kiliti var mı

olumlu yönü motorun alarmlı olduğunu bilenler fazla hatta hiç kurcalamazlar,olumsuz olarak hepsi için geçerli olmasada bazıları uzun süre motoru kullanmassan aküyü büyük ölçüde zayıflatıyor.

Ben de montaj gerektirmeyen, 9V pille çalışan bir alarm kullanıyorum. Uzaktan kumandalı. Darbe ya da harekette devreye giriyor. Birisi motora oturursa ya çarparsa ötüyor ama yavaşça dokunursa ötmüyor. Ben faydasını görüyorum. En azından içim daha rahat.

Ben de montaj gerektirmeyen, 9V pille çalışan bir alarm kullanıyorum. Uzaktan kumandalı. Darbe ya da harekette devreye giriyor. Birisi motora oturursa ya çarparsa ötüyor ama yavaşça dokunursa ötmüyor. Ben faydasını görüyorum. En azından içim daha rahat.

Bu urunun bir linki yada gorseli varmi?

Akuye baglanan akuler kulyen zarar. Surekli stand by da beklediginden o beklemeyi akuden beslenerek yapiyor.

Göndereyim. Ben çin'den satın almıştım, kargo ücretsiz olarak. toplamda 13 liraya maloldu, lakin kargo 25 günde geldi. (9 günlük bayram tatili dahil). Kutudan alarm, kumanda ve pil çıkıor. pili tak, motorun istediğin yerine bağla, düğmesini aç. hepsi bu.kullanma kılavuzu gelmiyor çünkü gerek yok.

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.23633

Bu alarmı motorumuza taktıktan sonra alarmı açıp kapatırken çıkan sesi kapatabiliyormuyuz? yada en azında bu sesi değiştirme seçeneğimiz var mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar