Motorunuz Sigortalımı?

Motorunuz Kaskolumu?

• Evet

Oy: 7 18.9%
  • Hayır

Oy: 27 73.0%
  • Kısmen (full olmayıpta sadece kaza veya çalıntı gibisinden)

Oy: 3 8.1%

• Kullanılan toplam oy
    37
Selam ark.lar

Motorunuz kaç cc ve sigortası, kaskosu varmı?
Benım motorum 125cc oldugu için hiçbir sigorta şirketi kasko yapmadı, yapanlar ise 900ytl yıllık istedilerki ben 1600 lik arabam için bile 550ytl aylık ödüyorum buna rağmen çalınmaya karşı garanti vermediler. O yüzden 900ytl verip birde çalınmaya karşı kasko yaptıramayacaksam hiç yaptırmamayı tercih ettim ama ilerde 250cc ve üstü motor alırsam tekrar araştırırım ve yaparım, cunku 250cc ve üstüne çalınmaya karşı garanti veriyorlarmış

Sizin motorunuzda durum nedir?

250 cc motoruma koç alianz'dan yaptırdım 580 ytl gibi birşeydi, çalınmayı kapsıyor

YeK

aynen bende isviçre sigortaya yaptıramadım çünkü 125cc ye çalınırsa para vermiyolarmış:(

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kısmen=????

250cc nin altında çalınmaya karşı sigorta yapmıyorlar.

Yapanlar ise "ismini reklam nedeni ile yazamıyorum" 4i5 milyarlık motora 1.1 milyar istiyor:pr:

Sonrada sigorta yaptırmıyor oluyor, eleştirliyoruz. Arabada %5 civarında oln prim 250cc nin altındaki motorlarda %25 e kadar çıkabiliyor. Nasıl bir mantık yada risk analizi ise:silent:

Yani kaskoyu yaptırınca herşey dahil şeklinde yaptırmamışsan.
Atıyorum sadece kaza için yaptırdıysan şeklinde.

250cc nin altında çalınmaya karşı sigorta yapmıyorlar.

Yapanlar ise "ismini reklam nedeni ile yazamıyorum" 4i5 milyarlık motora 1.1 milyar istiyor

Sonrada sigorta yaptırmıyor oluyor, eleştirliyoruz. Arabada %5 civarında oln prim 250cc nin altındaki motorlarda %25 e kadar çıkabiliyor. Nasıl bir mantık yada risk analizi ise

Falla aynen katılıyorum, ama birde empati kurmaya çalışıyorum sonuç olarak benım motor 125cc ve 110kg yani 2 kişi kucaklayıp cok rahat götürebilir veya kamyon kasasına koyabilir. Kilitte hiçbirişe yaramaz. ve honda cbr 125 ucuz bir motorda değilki.

Onlarda haklı ama bizde müşteriyiz zati biz herzaman haklıyız. Peki kim haksız? SiStem haksız sistem :p :)

ben bir konuya deyinmek istiyorum otolarda 100 de 5 alıyorlar motorda 100 de 25 diyosun tek sebebi var otolar motorlar kadar kolay çalınamıyor motoru çalmak daha kolay oldugu için fiyatını yükseltiyorlar ama hiç şüphesiz bu firmalar çok para kazanıyor bunuda mantıkla düşünürsek ben bir kasgo şirketiyim ban 100 araba gelse kasko için bunun en fazla 1 yada 2si belkide hiç yılda çalınacak 100 arabadan hepsini 20 milyarlık bir araba farz edersek ortalama kasko bedelinide 1000ytl desek yılda 100milyar eder 20 yada 40 bilemedin 60 milyarını verse 100 arabada 40 50 milyar kar demek bende zangin olsam kasko şirketi açardım.

Evet Kasko sigortam var.

Araç: 2006 Suzuki DL650 V-Strom
Firma: İsviçre Sigorta
Poliçe Tipi: Full
İndirimler: Yaş, Ehliyet Yılı ve Motor koruma demiri
Fiyat: 813YTL.

Diğer firmalardan gelen teklifler: Koç Allianz 3200ytl :pr:

Görüşmek üzere.

Not: Kişisel tavsiyem pahalı motor alanların kısmide olsa mutlaka sigorta yaptırmaları. Özellikle kaza ve çalınma için.

Oh be hocam 813ytl ne demek yaw. Ben motorumu zati 4.000ytl ye aldım, birde yıllık 900ytl verip üstelik çalınmaya karşıda garanti alamadıgım bir sigorta yaptıramamki. Yani bu tamamen mantıksızlık olur.

Ama senınki calınmaya karşı sigortalı ise (kapalı garaj+kilit zorunlulugu yoksa) süper. :cat:

bu fiatlara kasko yaptırmak hiçte cazip gelmiyor ama şartlar düzelirse herhalde benim gibi birçok kişi kasko yaptırmayı düşünür.kazasız belasız günler.

Motosikleti
Honda Forza
Araç: 2006 Honda Silver Wing 600
Değeri: 17.000 YTL
Firma: İsviçre Sigorta
Poliçe Tipi: Full
Fiyat: 1.100 YTL.

1.100 YTL çok gibi gözüksede araç değeriyle kıyaslandığında verilebilir gözüküyor. Ancak 1.800 YTL lik bir motora 900 YTL kasko bedeli hiç akılcı değil. Bu parayla 2 senede bir yeni motor alınır.

Bir de 500 cc ya da 250 cc altı motosikletlerde (tam emin değilim, ama poliçede yazıyor) kilitli olma şartı var. Yoksa çalındığında kasko parayı ödemiyor. Büyük motosikletlerde böyle bir şart aranmıyor, yalnızca kendi kontak kilidi yeterli sayılıyor.

Bir de 500 cc ya da 250 cc altı motosikletlerde (tam emin değilim, ama poliçede yazıyor) kilitli olma şartı var. Yoksa çalındığında kasko parayı ödemiyor. Büyük motosikletlerde böyle bir şart aranmıyor, yalnızca kendi kontak kilidi yeterli sayılıyor.

Hocam süpersin varya duydugum iyi haberlerden biriydi. bende sonuc olarak cbr 125 i satıp cbf 600 almayı planlıyorum kapalı garaj ve kilit istiyor 250cc altı için butun sigortalar ama cbf 600 için sadece gidon kilidi ise çok mükemmel 900ytl vermeye değer motorun bedeli 18.000ytl,

Ama şöyle bişi var benım arabamda 18.000ytl civarı ödedigim kasko ise 500ytl civarı motorda aynı değer olmasına rağmen primi çok alıyorlar, işte buna çözüm bulmak lasım.

Bence cok pahali motor icin bu ucretler. 250 ytl ye gider kendime kapali garaj yaptiririm. Kazaya karsi Japon motor un sigortali olmasi gercekten iyi ama saglik sigortasinin tam kapsamli olmasi sart , yani hastaneye girdinizmi bes kurus odemeden cikmalisiniz. Bence buna onem verin. Ben bir cok kez Emari yada rontgeni yada olay sonrasi haftalik bakimi kapsamayan bir cok sigortazede gordum.Sigorta yaptirirken evet herseyi kapsiyor diyorlar sonra boyle puruzler cikiyor. Motor tamir olunur ama en basidi emar bile bugun 600 ytl den basliyor.

Motosikleti
Honda Forza
Motosiklet kaskosunun arabadan pahalı olmasının sebebi daha kolay çalınması veya hasar görmesi. Kapalı garajın bu problemi tamamen çözmesi de mümkün değil, zira gittiğiniz bir yerde de motorunuz çalınabilir.

arkadaşlar benim mesleğim sigortacılık ....sigorta şirketlerinin büyük bir çoğunlu motosikletlere kosko poliçesi kesmezler.... çünkü oldukça riskli....motor çalındımı tamamen pert tani hasarın tamamını ödüyorsunuz....bu yüzden primleri yüksek tutuyorlar... ama trafik poliçesi çalınmayı karşılamasada kazalarda oldukça yararlı tabiki suç sizde değilse....
Tamercan887 keşke hesaplar senin dediğin kadar kolay olsaydı.... hepimiz ihya
olurduk....

Kasko sigortasını bende araştırdım
Honda 250 cc CBF için 1200 YTl civarı
Yalnızkaza yapıldığında motor parçalarının da arabaya göre çok pahalı olduğunu hatırlatmak isterim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar