Selamunaleyküm...
Onca yıl çalışıp biriktirdiğim parayla cbr125 alacağım. Ama motor mersinde. Daha yeni 18 yaşımı bitirdim ehliyet sınavına başvurdum aslında gidip mersinden alır gelirim kullanmayı biliyorum.ama ehliyetim olmadığı için hem kendimi hem milleti tehlikeye atmak istemiyorum. samsunda oturuyorum bu arada. Otobüsle getirirsem ne kadar mal olur. Veya başka bişeyle getirebilir miyim yazarsanız çok sevinirim iyi günler...
değerli arkadaşım öncelikle mersinden motosiklet alma... zaten büyük şehirdesin, kendi şehrinde olmadı civar şehirlere bak illa ki istediğin motosikleti bulursun... mersine git, gel masraf, yakıt masraf, yeme içme masraf... oradaki motordan 300 500 fazla ver kendi şehrinden al... ayrıca ehliyetim yok diyorsun... ehliyetli birisiyle gitsen masraflar iki kat artar, mersin samsun 750 km yolu 11 saate anca gidersiniz bu sıcakta eziyet olur...
yok ben illa ki böyle bir macera istiyorum dersen daha önce konu ile ilgili yazılmış pek çok konu var ama kısaca bahsedeyim...
1) motosiklet güvendiğin bildiğin birindeyse, gözüm kapalı alırım diyorsan sen hiç gitme, söyle sahibine şehirler arası nakliye ambarına teslim etsin en ucuz yöntem bu... 3 - 4 güne elinde olur...
2) yok ben görmeden almam diyorsan tekrar ediyorum kendi şehrinden başlayarak civarda motosiklet ara...
3) illa ki gidecem mersine diyorsan git motoru beğendiysen ve tek marşa 750 km yol yapacağına eminsen, freni, motoru, lastikleri, filtresi bilmem nesi bakımlıysa yani motora güveniyorsan al... yine nakliye ambarlarına git... motoru teslim et... sen otobüsle dön motorunu teslim al... mersin ambarlar diye arat illa ki karadeniz ambarı vardır...
4) ambar işi olmaz dersen, motorum yanımda olsun dersen mersine gitmeden önce SAMSUN otogarına git... orada mersin, adana civarından gelen otobüs şoförleriyle konuş... biz alırız diyen olursa mersinden ya da adanadan ne zaman tekrar seferi olduğunu sor... ona göre denk getir...
5) en pahalı ama en az yorucu seçenek kargo şirketi... bir motosiklet mağazasında motoru tahta kutu içinde paketlettir... kargoya ver... en az 500 TL bayıl... otobüse bin samsuna dön... adres olarak samsunda bir motorcuyu ver orada tekrar toplarsın...
son kez tekrar edeyim kendi şehrinden 3 - 4 tane motoru görerek motor al...
yolun açık olsun...