motorun ruhsatını üzerime nasıl alırım

Arkadaşlar merhaba eniştemin motorsikleti var rtr150 şirket için alınmıştı istanbul plakalı ama şirketi kapattı bu motoru nasıl üzerimize alırız? cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler

Ruhsat üzerindeki motor sahibi (şahıs ya da şirket) notere gidip size devredecek motoru. Ardından sigorta yaptırıp emniyete trafik tescil bölümüne gideceksiniz.

Herhangi bir alım-satım gibi kimin üstüneyse noterden sizin üstünüze ücreti ödenip satışı yapılacak. Ruhsat büyük ihtimalle ticari kullanım yazıyordur, onu hususi yapmak istediğinizi notere belirtmeyi unutmayın.

şirket üzerineyse fatura kesilmesi gerekiyor...ama firma kapanmış diyorsunuz orasını bir muhasebeciyle görüşseniz iyi olur.

motorda vize felan hiçbirşey yok bayadır yaptırmadılar borç çıkmazmı

motorda vize felan hiçbirşey yok bayadır yaptırmadılar borç çıkmazmı

hadi borcu ödersiniz çıksada ama şirket üzerineyse firmanın muayene için şu şu kişi yetkilidir diye yazı vermesi gerekiyor bildiğim kadarıyla..yıllar önce aldım böyle bir araç fatura kesiliyor ve firma kdv ödüyor o fatura üzerinden.. firma kapanmış diyorsunuz işte sıkıntı burada bu resmi işleri kapalı firmada nasıl yapacaksınız.bir mali müşavirden yardım alın bence

Şimdi eğer şirket tasfiye halindeyse datura kesip satış yapılabilir bunda sıkıntı yok. Devire engel durumlar varsa zaten noterde karşınıza çıkar. Onları şirket yerkilisi halledip devreder size. Taafiye süreci tamamlanmışsa, o motosiklet zaten şirket envanterinden çıkmış ve ortaklardan birinin üzerine devredilmiştir. Envanterinde mal bulunan şirketin tasfiyesine maliye izin vermez zaten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar