Motorun Park Halindeki Güvenliği Nasıl Sağlanır??

Merhaba,

Ben yeni başlayacam da, cup tarzı hafif (100 kg) bir motor almayı düşünüyorum. Fakat apartmanımızda garaj yok, bahçe de yok. Motoru aldığım zaman çıkarabilirsem dış kapının önündeki kaldırıma veya çıkmazsa kaldırım kenarına park etmek durumunda kalacağım ve tüm gece orda kalacak haliyle.

Bu tip bir motoru ayrıca bir kilit veya zincir gibi birşeyle bir yere bağlamam gerekirmi? Arabaları bile yürütüyorlar biliyorsunuz heryeri açıkta motorun güvenliği nasıl sağlanacak?

Ayrıca sabah bir yere gittiğimde motoru park ettikten sonra kaskı yanıma almak zorundamıyım yoksa motorun üstüne bir şekilde kilitlenebiliyor mu kask?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Merhaba..

Selam...hoşgeldin...

Walla güvenlik olayı gerçekten zor...bu konuda ben pek konuşamam, kaldı ki ben de ablamın apartamanın otoparkına koyuyorum hftsonları...haftaiçi zaten fabrikada kalıyor....
O zincirler fln sadece caydırma...yani sende görürse eğer olmayanına gidiyor, hepsi bu..kaldı ki kafaya koydu mu dediğin gibi arabayı bile alıp götürüyolar...

tavsiyem, eğer yapabilirsen, apartmanın önünde uygun bir yere , betonun içine bir demir ama lama tarzı, sağlam bir parça olsun; göm, betonla sabitle..motoru da ona zincirle bağla gövdeden...

Alarm takılabiliyo bazı motorlara ama forumları takip edersen görürsün...

Bir de mümkün mertebe sote derler ya, arabaların arasına koy ki, gerçekten çıkarması bile zor olsun gece...

Kask konusunda, hemen hemen bütün motorlarda kilitli kask askısı var...ona bağlayıp bırakabilirsin kaskı motorun üzerinde...

Umarım yardımcı olabilmişizdir..

Keyifli ve güvenli sürüşler....

Betona demir çakmak işe yaramaz . Kızılayda geçen kasım ayında bir eylemde
yol kenarlarındaki demir direkleri adamın biri 1-2 tekmeyle kopartıyordu.
Böyle insanlar dünyada var her zamanda olacak.
O yüzden sen ya motoru en az 30 cm çapında bir ağaca bağla veya
Elektrik direğine bağla !

100 kg ağırlıktaki motorun çalınma riski büyük olur usta.. bence bir yere sabitlemeyi falan geç.. ya apartmanın içine koy.. yada yakınlarda bir dükkan yada otoparkı falan dene bence..

Abi benim kapalı garajım olmasına rağmen ben bile calınmasından korkuyorum .Komşularının falan apartmanında belki buna mani olabilirsin. Kilit zincir işi biraz zor Hırzıza kilit dayanmaz abi allahta hırsızlara
nasıp etmez işallah :cherry:

((((((((((((hemen hemen bütün motorlarda kilitli kask askısı var...ona bağlayıp bırakabilirsin kaskı motorun üzerinde...))))))))

bu kilitli kask askısı neresi oluyo yaw ybr de varmı mesela?fotolu bi örnek verebilirmisiniz????

yakında bir garaj var abone olabilirim. aylık ne kadar isterler acep

free_eagles' Alıntı:
((((((((((((hemen hemen bütün motorlarda kilitli kask askısı var...ona bağlayıp bırakabilirsin kaskı motorun üzerinde...))))))))

bu kilitli kask askısı neresi oluyo yaw ybr de varmı mesela?fotolu bi örnek verebilirmisiniz????

Buna yazılacak cevap bütün YBR cileri memnun eder.

disk kilidi alabilirsin. 10-20 ytl arasında. Tekeri ve direksiyonu kitle ve mümkünse yan yana duran 2 arabanın önüne sadece binilecek şekilde çıkacakmış şekilde yerleştir.

Eğer iri hikmet benzeri 2 adam gelirse çalmaya motoru o şekilde kaldırıp 2 arabanın üstünden götürürler aksi halde zor iş çünkü diğer 2 arabayıda çizme ve zarar verme şansı var caydırıcı nitelik olabilir.

En güvenlisi kapalı OTOPARK...

Tabi otoparkta bıraktığın halde, motora alarm taktır , disk kilidi ve zincir de takman yinede faydalı olacaktır.

sereye' Alıntı:
Buna yazılacak cevap bütün YBR cileri memnun eder.

Ah be dostlar, YBR dekinin yerini bilsem dükkan sizin :)

Ama kesin vardır....YBR ci arkadaşların dikkatine.....

Keyifli ve güvenli sürüşler....

Saygılar....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar