500 kilometre yapana kadar çok olur hocam motorun zevkini çıkartamamMotosikleti satın aldığında yanındaki kullanma kılavuzunda ilk 500 ya da 1000 bakımına kadar yapman gerekenler yazar. Kılavuz vermedilerse internet sitelerinden bulabilirsin.
Kısaca ani gaz açma, sert fren yapma, yüksek devirli kullanma -kılavuzda yazar örnek 5000 deviri geçme-, artçı alma, motosikleti aşırı yükleme vb.
500 kilometre yapana kadar çok olur hocam motorun zevkini çıkartamam
Motor bozulursa diye reyiz sen niye sert çıkışıyonkio zaman neden soruyorsun? bas geç.
Rodaj böyle yapılıyor. Dayanamam diyorsan yapıştır geç, satarken dolandırırsın artık birilerini.500 kilometre yapana kadar çok olur hocam motorun zevkini çıkartamam
Kanka aynı motor bende 1.5 yıldır var servis ışığı daha yeni yandı 500km de motor. Yalnız bajajlarda kronik subap sesi var 450-500 km den sonra çıkmaya başlıyor korkutmasın seni.500 kilometre yapana kadar çok olur hocam motorun zevkini çıkartamam
Her Bajaj'da demek yanlış olur, NS200'üm var ve öyle bahsettiğiniz gibi supap sesi yok. Supap değilde blok yapısı tıkırtılı çalışıyor desek daha doğru olur, doğru ayar yapıldığı sürece supaplar ses yapmaz.Kanka aynı motor bende 1.5 yıldır var servis ışığı daha yeni yandı 500km de motor. Yalnız bajajlarda kronik subap sesi var 450-500 km den sonra çıkmaya başlıyor korkutmasın seni.
Subap tam noluyor ustaKanka aynı motor bende 1.5 yıldır var servis ışığı daha yeni yandı 500km de motor. Yalnız bajajlarda kronik subap sesi var 450-500 km den sonra çıkmaya başlıyor korkutmasın seni.
Usta yaş kaç 45?plakayı da paylaş ha millet mağdur olmasın sonra
Ulan ne alem adamsınız haha kıraathane şakaları da olmasa gülemeyeceğizSen yapıştır geç, boşver bunları. Benden sana izin redline sok. vututu yap. Motor sağır kalmasın.
Ne kadar hız ile sürmem lazımBoşver genç, zaten 5000 km dolduramadan motorunu satacaksın, s.k gibi rodaj yaparak ırzına geçeceksin motorun bu belli oldu. Bırak senden sonrakinde patlasın. Sağlam küfür yersin ama gençsin daha sallamazsın henüz.
Boşver, yapıştır geç 100.000 km mi kullanacaksın? umursamaNe kadar hız ile sürmem lazım
Ns125 den önce sıfır rs200 almıştım yaklaşık 350-400 km kullandım ve aynı subap sesi baş gösterince ilk motorum olduğundan dolayı panikleyip sattım, ama dediğiniz gibi her bajaj demek yanlış olabilirHer Bajaj'da demek yanlış olur, NS200'üm var ve öyle bahsettiğiniz gibi supap sesi yok. Supap değilde blok yapısı tıkırtılı çalışıyor desek daha doğru olur, doğru ayar yapıldığı sürece supaplar ses yapmaz.
Hint motosikletleri genel olarak montajı pek önemsenmiyor, ilk montajlanırken supap ayarları bir tık gevşek yapılmış olabilir.Ns125 den önce sıfır rs200 almıştım yaklaşık 350-400 km kullandım ve aynı subap sesi baş gösterince ilk motorum olduğundan dolayı panikleyip sattım, ama dediğiniz gibi her bajaj demek yanlış olabilir