- Konu Yazar
Arkadaşlar, son zamanlarda benim ufaklıkta bir takım gariplikler var; İlk önce 60-70 i geçtikten sonra, özellikle ayak peglerinde çok hissedilir bir titreşim var. Hafta sonu önce buna, arkasından gs650 ye bindirm, eskiden ufaklık titreşim konusunda nerdeyse gs den bile daha rahat gibi hissettiriken, ondan inip Gs e binince kendimi evde koltukta hissettim. Motordan, sabit bir gazla giderken, şu eski arkadan itişli araçların şaft yada diferansiyel sesine benzer bir uğultu geliyor, ve motorun zorlandığı hissine kapılıyorum. Bilmiyorum tabi, bunu ölçemiyoruz, fakat yine son zamanlarda, belli mesafelerde gereğinden daha çok ısındığını düşünüyorum. Ayrıyeten son zamanlarda yakıt tüketimi 2,4 lt lerden 3 e yaklaştı.
Son bir kaç yıldır, ihtiyaç duyduğumda gittiğim bir usta vardı, baya uzak bir yere taşıdı dükkanı, motorumu herkese emanet etmek, ve sorun hakkında fikir sahibi olmadan kazıklanmak ta istemiyorum.
Şimdi sorularım şunlar, bu uğultu, zorlanma, titreşim neden kaynaklı olabilir, (tabi açıp bakmadan net bilemeyiz) 2; Kepez (Kızılarık, Eski Sanayi, Sütçüler) tarafında tavsiye edebileceğiniz bir usta var mı? Uzun yıllardır, motorlarımızda çoğu işi kendimiz hallettiğimizden, eski ustaları unuttuk, yenilerini pek tanımıyoruz. Mekanik aksam olsa her türlü söker kurcalarım, fakat iş alt motora geldi mi, ııı.
Biraz araştırdım, bu uğultu ve titreşim problemi olanlar, krank rulmanından bahsediyor.
Bu arada bahsettiğim ufaklık; 2004 Ybr, 64.000 de, bakımları yeni, zincir dişli,rulmanlar yeni.
Sabredip, okuyabilip, fikir verenlere şimdiden teşekkürler.
Son bir kaç yıldır, ihtiyaç duyduğumda gittiğim bir usta vardı, baya uzak bir yere taşıdı dükkanı, motorumu herkese emanet etmek, ve sorun hakkında fikir sahibi olmadan kazıklanmak ta istemiyorum.
Şimdi sorularım şunlar, bu uğultu, zorlanma, titreşim neden kaynaklı olabilir, (tabi açıp bakmadan net bilemeyiz) 2; Kepez (Kızılarık, Eski Sanayi, Sütçüler) tarafında tavsiye edebileceğiniz bir usta var mı? Uzun yıllardır, motorlarımızda çoğu işi kendimiz hallettiğimizden, eski ustaları unuttuk, yenilerini pek tanımıyoruz. Mekanik aksam olsa her türlü söker kurcalarım, fakat iş alt motora geldi mi, ııı.
Biraz araştırdım, bu uğultu ve titreşim problemi olanlar, krank rulmanından bahsediyor.
Bu arada bahsettiğim ufaklık; 2004 Ybr, 64.000 de, bakımları yeni, zincir dişli,rulmanlar yeni.
Sabredip, okuyabilip, fikir verenlere şimdiden teşekkürler.