Motorumda Çatlak Var

Motorum 150 zat
Bayadır yağ kaçıyodu motorumda, ustaya gidincede malum, hemen keçe vs ama dün silip iyice bakınca çatlağı gördüm. Motorum bilenler bilir, fanın hemen orda, egsozun hemen arkasındaki garip metal parçanın motora bağlandığı yerde. Netten fiyatınada baktım çok bişey değil, kendim takabilirmiyim acaba bunu, motorun içinden ben anlamam, bu parçanın içinde garip, takamayacağım parçalar varmıdır
Çatlak olan parça bu. Fotonun altında iki tane vida takılan yer var, sağdakinin alt kısmında

p6130786.jpg

ben çatlağı henüz göremedim ama motoru komple indirip yapıcaksan sıcakta hiç uğraşma pişman olursun. hiç sorun olmadan söksen bile 3-5 saat sürer. ki alet tam olmalı yanında bir elman olmalı. bence hiç uğraşma ver tamirciye. yada idarelik bir çatlak yapıştırıcı al. sanayide satılıyor metal yapıştırıcılar. bir kere yapışırsa bir daha çıkmaz zaten

loctite bijon yapıştırıcı var mesala sür gitsin

site_pages_01539.jpg

bir ara oto sanayii de çalışmıştım ordada motor çatlakları için yapıştırıcı kullanıyorlardı araştırmakta fayda var.

çatlak öyle sakat biyerdeki bırakın el uzatmayı gözle bile zor görünüyor. her türlü tamirde o parçaya ulaşmak için egsoz, bağlantı demirleri vs sökülecek.
yapıştırıcı işide çok gerekmiyor çünkü parça çok pahalı değilmiş, 15-20tl bişey. yenisini almak en mantıklısı.
ama asıl sorum ben takabilirmiyim, parçanın içinde ne var hiç bilmiyorum çünkü.

çatlağı göremedim.resimde de şurasıdır diye yorum yapamıyorum.parçanın adını yazarmısın??

foto temsili zaten, çok ters biyerde olduğu için fotosunu çekemedim. krank kutusu sağ kapak diye geçiyo mondialin sitesinde

06._krank_kutusu_sag_kapak_12470.jpg

15-20 tl lik bişey ama söküp takmak için motorun parçalanması gerekli..dağıtılmış bir motorla servise gitmeye çalışacağına git tamirci söküp taksın..yada yapıştırıcı dene..
arabalarda vardırya triger kayışı..kayış bedeli 20-30 tl dir.bazı arabalarda işçiliği 500 tl tutar..öyle bişey işte...

ben bu konularda usta değilim ama şöyle bir tavsiyam olur sana daha önce 600F de aynen böyle bir sorun yaşadık. motorların hareketli olmayan parçaları nerdeyse tamamen alimünyum gövdeddendir.. yerini tam anlayamadağımım için emin değilim orası nasıl bir malzeme o yüzden net konuşamıyorum. ama eğer alüminyum ise sanayi sitelerindeki kaynakçılarda vardır bu kaynak en fazla 15 dakika sürer 20-30 tl veririsin sıfır gibi olur...

dün gittim ustaya, kapak harici birkaç parça daha ve 50 tl işçilik ile 89tlye kapandı konu:) daha ucuz çözümleride olabilirdi ama kafam rahat olsun diye yaptırdım gitti.
ayrıca o çatlak ta bayağıdır varmış, zamanla iyice açılmış ve yağ akmaya başlamış, çünkü anlamadığım bir yerden zırıltı geliyodu aylardır o kesildi, bu parçadandı demek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar