MOTORUM KESİCİYE GİRMİYOR !

2 Hafta Önce Sıfır Lifan Lion 125 aldım şuan 200 kmde.Viteş boşta iken gazı kökledim 11bin devire geldi ama kesiciye girmiyor bazı cgler 7 binde kesiciye giriyor.Arkadaş motorum rodajda olduğu için olmuyor diyor rodaj bitince çıkar filan diyor NASIL OLUYOR ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sizin motosikletinizde direk kesici yoktur , aynı benim cbf 150 de ki gibi...

Yani Rodajtan çıkıncamı kesici ortaya cıkmaya baslar

Haklısın Kardesim peki dediğim gibi sonradan çıkma şansı varmı

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Kesici yoktur motorunda. Rodajın bitene kadar zorlama.

Haklısın Kardesim peki dediğim gibi sonradan çıkma şansı varmı

Yok kardeşim. Bu diş mi sakal mı sonradan çıksın. Belki 11 den sonra benzin pompası yetemez ve kesiciye benzer birşey çıkar ortaya. O da varsa şimdi de vardır zaten. Kısaca demekki motorunda kesici yok.

sıfır motor alıp işkence felan mı ediyosun olayın ne? ne istiyon olum rodajdaki motordan? sakın sonra buraya gelip krank kırdı diye ağlama.

Selam olsun burdan
O kesici sonradan çıkar diyen arkadaşa ( Bi daha selam verirse bile alma )
Selam olsun
Rodajdaki motora hunharca işkence yapan SANA
Selam olsun
İnterneti bulup forumları çıkarana
Ve Selam Olsun burdan
Tüm HUNİNİLERE

Benim motor da 14.000 km'de 125cc. 20000 km olunca 150cc olur mu :)

dostum dalga gecmek icin yazmissin ama senin sorun daha mantikli :mrgreen:
aslinda cc olarak hacim artacaktir bir miktar, surtunme kaynakli, 150cc olmasada 130 olur, tabi bu artis bosluk yaratarak zamanla kompresyonu dusurecek falan filan...

Kesici denen zıkkım öyle eğlencelik bir şey değil zaten. Elektronik olarak devreye giren koruma amaçlı düşünülmüş bir zıkkım. Senin motorunda max tork hangi devirdeyse orayı kesici olarak düşün ve oraya gelince gazı kes, motorun için hayırlı olan budur.

Karbüratörlü Motosikletlerde kesici olmaz kardeş.Enjeksiyonlu motosikletler kesiciye girer... Uğraşma fazla sübapları kırarsın

bilinçsiz kullanıcı çinli alıyor sonra çinli dandik dökülüyor oluyor işkenceyi japona da yapsan elde kalır daha motorun içinde rodaj yağı var adam kesici ile uğraşıyor

Karb. motorlarda kesici olmaz diyenler yanlış biliyorlar. YBR ESD'de var mesela.
Kesici denen zımbırtı motorun ateşleme devresinde (ECU), kesmesi gereken devire geldiğinde ateşlemeyi durdurmasından ibaret.

Sonradan bile yapılabilir. Yıllar önce bir Woswos motoruna uygulamıştım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar