motorum kerkinme yapıyorr

motorsikletim asya hero 125 . bi sorunum var motorsikletime tam gaz verdigimde kerkinme yapıyor. ama devri sonda oldugundada yapıyor olmadıgındada yapıyor. son gazdan 1 cm felan gaz kıstımmı son devri görüyor ama bu nasıl bir şey ben anlayamadım bana bir yardımcı olabilirmisiniz

Yani motorunuzun size fortçuluk yaptığını mı söylüyorsunuz? :p Çünkü ben bu bilmediğim ''kerkinme'' anlamını araştırığım da bu sonuca vardım :D.

*Tdk'ya göre fortçuluk anlamına gelen kelime. Sürtünmek.

*Taşıtlarda kalabalıktan yararlanarak başkalarına sürtünmek, sarkıntılık etmek

Geçenin bu vakti bir kahkaha patlattım ki sormayın ! , ben çok güldüm Allahta sizi güldürsün.
Konuya gelirsek '' kerkinmeden kasıt , hızlanma oluyor herhalde doğrumudur arkadaşım ?

evet aynen vites değişmesi gibi ama anlamadıgım tam gaz verdigimde yapıyor . nasıl anlatıyım mesela tam gazdan 1 cm felan saldımmı onu yapmıyor sünüyor motor . tam gaz verdigimde o anlatmak istedigim şeyi yapıyor...

sonpol aradan cık araya alacam yoksa senii :)))

benim motorda da oldu birkaç kez , 3. viteste oluyor yokuş çıkarken , neden acaba ?

kerkinme sürtünmedir :mrgreen: çok güldüm yaa
tekleme var senin motorda, benimkiside yapıyor beyinden olabilir diye yorumladık

bence senin kerkilme hava yakıt ayarından benzini fazla alıp havayı az alırsa veya tam tersi olursa yapar gaza basınca hızlanır bi anda kerkilir falan arada yorumlara cok güldüm sölemeden gecemicem ama sanırsam sorun hava ayarı:) beyne elleşme

çok kerkildim bu aralar :mrgreen:

Karburatör ve hava ayarına baktır bişiyin kalmaz. Ama yarıldım konuyu okurken :D

Memleket nere hemşerim? :)
Foruma iyi giriş yaptın, seni sevdik gibi. Nerenin lehçesi bu? :)

arada benimki de 3. viteste tam gaz açtığımda yapıyor tekleme =)))) konu açıklmışken bir soru da ben sorayım =) sabahları yada motor soğuduktan sonra tekrar çalıştırdığımda vitesi 1 e takıyorum ve ardından ''çattt'' diye bir ses geliyor ve hafif öne atıyor kendini motor..servise götürdüm takozlardan dediler değiştirdiler ve yine aynı..tekrar götüreceğim ama bir fikriniz var mı arkadaşlar niye böyle yapar ??

arada benimki de 3. viteste tam gaz açtığımda yapıyor tekleme =)))) konu açıklmışken bir soru da ben sorayım =) sabahları yada motor soğuduktan sonra tekrar çalıştırdığımda vitesi 1 e takıyorum ve ardından ''çattt'' diye bir ses geliyor ve hafif öne atıyor kendini motor..servise götürdüm takozlardan dediler değiştirdiler ve yine aynı..tekrar götüreceğim ama bir fikriniz var mı arkadaşlar niye böyle yapar ??

Kazık yemişsin bidaha o servise gitme :mrgreen: Hepsi yapar onu her vitesli motor hemde.

panik yok panik. :) Hepsi yapar öyle. Fazla atlamıyor değil mi? fazla atlarsa bir zaman sonra debriyaj ve şanzumanda sıkıntı olabiliyor diye birşey hatırlıyorum sanki. :s

kerkinme olayına gelince, bende epey güldüm. bende şöyle tarif edeyim, hani tork lu bir motosiklette gazı verirsin bi geriye yaslanırsın, gazı saldığında motor akmaz, tekrar öne doğru sallanırsın. Yani arkadaşın da dediği gibi dolmuşta mesela şoför gazı veriyor, eylemsizlik kanunundan dolayı arkaya yaslanıyoruz, frene bastığında yine eylemsizlik kanundan dolayı öne gidiyoruz. İşte bu olayın sürekli haline "kerkinme" deniyor :) hani redline da geldiğimizde motor ileri geri sallana sallana gider ya, motor girmek ister ama bir şey onu engelliyordur. İşte o oluyor yani.

Halk arasındaki kerkinme örnekleri:
1.yastığa bi kerkindim hacıı
2.dün duvara bi kertmişim kankaaa
3.ben yatağa kerkiniyom aga vs vs. Örnekleri bunlar :D

konu nereye gidiyor yahu akşam akşam :D :pr::pr::sunny::sunny:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar