arada benimki de 3. viteste tam gaz açtığımda yapıyor tekleme =)))) konu açıklmışken bir soru da ben sorayım =) sabahları yada motor soğuduktan sonra tekrar çalıştırdığımda vitesi 1 e takıyorum ve ardından ''çattt'' diye bir ses geliyor ve hafif öne atıyor kendini motor..servise götürdüm takozlardan dediler değiştirdiler ve yine aynı..tekrar götüreceğim ama bir fikriniz var mı arkadaşlar niye böyle yapar ??
panik yok panik.

Hepsi yapar öyle. Fazla atlamıyor değil mi? fazla atlarsa bir zaman sonra debriyaj ve şanzumanda sıkıntı olabiliyor diye birşey hatırlıyorum sanki. :s
kerkinme olayına gelince, bende epey güldüm. bende şöyle tarif edeyim, hani tork lu bir motosiklette gazı verirsin bi geriye yaslanırsın, gazı saldığında motor akmaz, tekrar öne doğru sallanırsın. Yani arkadaşın da dediği gibi dolmuşta mesela şoför gazı veriyor, eylemsizlik kanunundan dolayı arkaya yaslanıyoruz, frene bastığında yine eylemsizlik kanundan dolayı öne gidiyoruz. İşte bu olayın sürekli haline "kerkinme" deniyor

hani redline da geldiğimizde motor ileri geri sallana sallana gider ya, motor girmek ister ama bir şey onu engelliyordur. İşte o oluyor yani.
Halk arasındaki kerkinme örnekleri:
1.yastığa bi kerkindim hacıı
2.dün duvara bi kertmişim kankaaa
3.ben yatağa kerkiniyom aga vs vs. Örnekleri bunlar
konu nereye gidiyor yahu akşam akşam

r:

r::sunny::sunny: