Motorum Acaip Titreme yapıyor

selam arkadaşlar crown 150 bi motorum var 6 bin 7 bin devir arasında çok titreme yapıyor vites attırıyorum 7 bin devire geldimi yine aynısı oluyor. acaba karbüratördemi bi sorun var yardımlarınızı bekliyorum

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
dost dedigin motordan bende 250 cc ligi var farklı marka ama herseyi aynı biliyorum onune gecemessin cok tartısıldı bu konu sıfıra inmiyo tabiki ama ben bujileri degistirdim etkisi oldu bide elcik taktım burdan birinden duyup oda direksyondaki titreşimi azda olsa emiyor

kardeş motorun kaç zamanlı kaç silindirli?2 zamanlı tek silindirli bi motorsa normaldir.hatta 4 zamanlı tek silindirli bir motorsa yine normaldir.tek silindirlerin hastalığıdır vibrasyon.tekere en yüksek gücü verdiği devirlerde illaki titreşim olur zaten.masaj olur işte nie şikayet ediyonki :p

kardeş motorun kaç zamanlı kaç silindirli?2 zamanlı tek silindirli bi motorsa normaldir.hatta 4 zamanlı tek silindirli bir motorsa yine normaldir.tek silindirlerin hastalığıdır vibrasyon.tekere en yüksek gücü verdiği devirlerde illaki titreşim olur zaten.masaj olur işte nie şikayet ediyonki :p

hocam nasıl bi masaj bu beni üstünden atıcak neredeyse yığılma diyim veya çok güçlü motor freni

:silent: anlamadımki şimdi motor freniyle titremenin ne alakası var?orta devirlerde titreşim her zaman olur bu her motorda normaldir,aşırı olmadığı sürece.ama motor freni bambaşka bişi yani çözemedim ben olayı.sen motorunun nasıl bişi olduğundan bahsetsene kaç silindirli kaç zamanlı?

:silent: anlamadımki şimdi motor freniyle titremenin ne alakası var?orta devirlerde titreşim her zaman olur bu her motorda normaldir,aşırı olmadığı sürece.ama motor freni bambaşka bişi yani çözemedim ben olayı.sen motorunun nasıl bişi olduğundan bahsetsene kaç silindirli kaç zamanlı?

yaa acemiyiz niye rencide ediyosun aslen şöförüm :D arabada öle oldugu için sölemiştim.şimdi 1 2 vitesle gidrken birden sanki adamı üstünden atıyomuş gibi oluyor gaz verdigim halde motor kendi gazını kesik kesik veriyor anlamadım neden yani titrediği için titriyor diye başlık açtım motor tek silindirli 4 zamanlı bir motor. celik crown 150

Son düzenleme:
Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
sen şu sorunu tane tane bir anlatıver hele.
aldığından beri böylemiydi, son zamanlarda mı bu hale geldi?
ne kadar zamandır devam ediyor bu sorun?

haa o zaman o vibrasyon olmuyor.karbüratörle alakalı.muhtemelen pislik gitmiştir.üst devirlerde benzin yetiştiremiyordur bu yüzden yapar.motorunda kesici var mı?kesici en üst devirlerde motoru korumak için benzin keser.devir saatindeki kırmızı bölümde yani.

haa o zaman o vibrasyon olmuyor.karbüratörle alakalı.muhtemelen pislik gitmiştir.üst devirlerde benzin yetiştiremiyordur bu yüzden yapar.motorunda kesici var mı?kesici en üst devirlerde motoru korumak için benzin keser.devir saatindeki kırmızı bölümde yani.

kesici yok sanırsam hocam

Arkadaşım motor 6000 - 7000 devirde titrememi yapıyor yoksa 6000-7000 devirde gaz mı kesiyor onu anlamadım..
Eğer onu çözersem yardımcı olmaya çalışıcam :)

Arkadaşım motor 6000 - 7000 devirde titrememi yapıyor yoksa 6000-7000 devirde gaz mı kesiyor onu anlamadım..
Eğer onu çözersem yardımcı olmaya çalışıcam :)

Abilerim anlatamıyorum bakın dene dene konuşıyım :)

1. vitesdeyken sorun yok 2 ye taktıgımda 6000 7000 devire yaklaştımı gaz verdigim halde kendi gazını kesik olarak veriyor acaip bi şekilde sarsıyor beni sanki benzin bitmiş gibi oluyor umarım anlatmışımdır.cvplarınız için teşekkürler

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
arkadaş bana özelden şöyle bir mesaj yazdı
anlattıgım gibi sorun o motoru alalı daha 1 hafta oldu artık kullanmayımı bilmedigimdenmidir nedir böle bi sorunla karşılaştım tam gaz verdigimde kesik kesik çıkıyor sanki beni üstünden atıcak gibi oluyor.

VULCANDİESEL kardeşim, özellikle buraya koyuyorum ki bu işten anlayan insanlar görsün de ona göre cevap versin.

öncelikle gördüğüm bütün çin malı tüm motorlarda titreşim sorunları vardı bunu hatırlatayım.
ama belli devirlerde gaz kesme işi titreşimden değil.
aklıma şunlar geliyor:
yakıt pompası ile alakalı bir sorun olabilir.
ateşleme ile alakalı bir sorun olabilir.

arkadaş bana özelden şöyle bir mesaj yazdı

VULCANDİESEL kardeşim, özellikle buraya koyuyorum ki bu işten anlayan insanlar görsün de ona göre cevap versin.

öncelikle gördüğüm bütün çin malı tüm motorlarda titreşim sorunları vardı bunu hatırlatayım.
ama belli devirlerde gaz kesme işi titreşimden değil.
aklıma şunlar geliyor:
yakıt pompası ile alakalı bir sorun olabilir.
ateşleme ile alakalı bir sorun olabilir.

Evet aynen katılıyorum önce karbüratörünü temizlettir
Daha sonra ateşleme sistemini gözden geçirsinler
(Aynı şey 1 ay önce başımıza geldi beyin yapıyormuş :p)

Yaa benim motorda öyle.. 10-15 km gidince tüm parmaklarım uyuşuyo :(
Gaz kolunu parmak uçlarıyla tutuyorum uyuşukluğu çözülsün diye, bu sefer uyuşukluğu çözmeye çalışırkenki çabalarım ayarsız gazlamalarla kafa kaldırmaya yönelik bi duruma sebebiyet veriyo :(

Yaa benim motorda öyle.. 10-15 km gidince tüm parmaklarım uyuşuyo :(
Gaz kolunu parmak uçlarıyla tutuyorum uyuşukluğu çözülsün diye, bu sefer uyuşukluğu çözmeye çalışırkenki çabalarım ayarsız gazlamalarla kafa kaldırmaya yönelik bi duruma sebebiyet veriyo :(

Seninkisi 2 silindirli bide eksoz bilyası dağılmıştır o yüzden titreme yapıyodur :p

tek silindir motorlarda titreşim olur.bunu azaltmak için hissedilen vibrasyonu azaltan kaliteli ekipmanlar kullanmak lazım bu da maliyeti arttıran bir olay olduğu için çin malı motorlarda pek kullanılmaz.sonradan uygulanabilirliğide çok zordur.motorun birinci viteste yüksek devirlere çıkabiliyorsa sorun karbüratördedir.eğer ateşlemede sorun olsa 1.vitestede aynı sorunu yaşardın

Katılıyorum, titreşim doğrudan motor devrine bağlıdır ve vitesle alakası yoktur. Kaç silindirli olursa olsun motor titreşimsiz üretilebilir. Burada titreşim azaltıcı elemanlar kullanımını kastetmiyorum. Titreşimin kaynağı pistonun ileri geri yaptığı harekettir ve bunu kraktan dengelerseniz titreşim falan olmaz. Örnek Honda CBF 1 50 ve Yamaha YBR 125. Çin'liler işi ucuza bitirmek için bunu yapmıyorlar.

Haklısın ucuz için yapmıyorlar cbf ve ybr de özel titreşim azaltıcı diye geçiyor broşürlerinde ama ben racer 200 kullanıyorum en azından azaltıcak birşey yokmu gidondaki titreşim öldürüyo beni!!

ewet benimde başıma geLmişti servisine git veya bir uStaya ya takozLardan Yada debriyajdan oLa ßiLir.

selam arkadaşlar crown 150 bi motorum var 6 bin 7 bin devir arasında çok titreme yapıyor vites attırıyorum 7 bin devire geldimi yine aynısı oluyor. acaba karbüratördemi bi sorun var yardımlarınızı bekliyorum

Çin malı bir motosiklet in var ,
ve sen titreşimden bahsediyorsun.......:)
motosiklet i değiştir , tek çaresi bu dur.........

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar