motorum 100 ü gecmiyor

selam herkese ybr 125 esd motorum 100 ü gecmiyor 2010 da sıfır almıstım 110 115 yapıyodu o zamanlar ama simdi 100 ü gecmiyor balataları yeni değişti ben hızlı gitsin istemiyorum ama önüne gelen 125 cc motor beni geciyor ben buna dayanamıyorum motor bayır yukarı giderken bağırıyor ama balatalar yeni değişti performans düsüklüğünün sebebi ne olabilir arkadaslar daha 18.000 de ve ilk motorum :pale:

manifolta bir bak belki çatlak vardır fazla hava alıyordur . Birde karbüratör ayarına bak

düz yolda maximum 105 110 yapıyo zaten karşıdan rüzgar eserse 100 ü geçemiyo :) 2 yıllık motorda bişi yoktur diye tahmin ediyorum bence bi daha denemelisin değerler çok değişken çünkü biri çıkıp benim motor 140 yapıyo diyo harbiden yapıyo ama ölümüne rampa aşşağı :) 100 den sonra 5 10 km bişi yapıyo zaten :D moralini bozma hiç :rendeer:

ilk aldığım zamanlarda 4. vites 100 ü hemen görüyodu simdi baya bi zorlanıyor rüzgara karsıda 90 95 anca gecenlerde ben tek kisi önümde ybr 2 kişi vardı onlara yetisemedim iki kişi olduğu halde o ybr e eski kasaydı

ön kafaya uzun, yatık siperlik taktır, arkasına saklan 5-10 km farkeder düzde. Artı olarak buji, hava filtresini yenile, 10w40 sentetik yağ koy, lastik basınçlarını iyi ayarla. aklımda bu kadar.

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
biri çıkar aynı motorlar 150 yapar biri 100 ü geçemez

allah kolaylık versin :mrgreen:

buji yi değiştirdim iridyum buji taktım hava filtresini değiştirdim yine aynı motor eski performansı yok yüksek devirlerde motor sanki zorlanıyor 5 e attığım da 100 anca

manifolta bir bak belki çatlak vardır fazla hava alıyordur . Birde karbüratör ayarına bak

buji yi değiştirdim iridyum buji taktım hava filtresini değiştirdim yine aynı motor eski performansı yok yüksek devirlerde motor sanki zorlanıyor 5 e attığım da 100 anca
o iridyum buji yüzünden de yapabilir
bir yerde okumuştum yüksek performanslı araçlar dışında kullanılınırsa yani 125 cc gibi motora olduğu gibi takılırsa bobinleri falan değiştirmeden 3 5 bg ekleyeceği yer 2 3 bg motordan alıyor
kitapçığında ne marka hangisi ise onu tak kullan

monifoldda catlak yok gibi duruyor karbüratör ayarına nasıl bakarım iste onu bilmiyorum nasıl ayarlanır.iridyum bujiyi internetten almıstım ybr ye uyumlu yazıyodu acaba iridyum bujiden kaynaklı olabilir mi ve bujileri sıkarken sıkma ayarı varmıdır

buji ile alakası yok ama neden iridyum taktin ki gereksiz küçük cc MOTORA
neyse karbüratör üzerinde düz vida olan hava ayar vidasidir . Onu sağa tam sola yavaş yavaş çevirerek mars bas çalışınca dur tabi sonra ani gaza hemen tepki verecek şekilde önce sola sonra sağa çevirerek düzgün ayarı bul

bekli performansta etkisi olur dedim .karbüratörün ayarsız olması performans düsüklüğüne sebep olurmu

Motorsiklete arka çanta taktıysan heleki 40 lt veya daha üstü başka bir sebeb aramana gerek yok. Avatar da gördüm kadarıyla arka çanta var istersen birde çantayı çıkarıp gazla hızın illaki artacak fakat 125 lik motorla 110 yapan herkese şaşmıyor da değilim. Allah korusun ani bir frende inanın hafif olan bu motorsikletler hatayı kesinlikle af etmiyecektir. Gerçi amacım hız değil demişsin ve bu amaçla da kalmanı tavsiye ederim.

35 lik canta o olmadan zaten anca 100 hızla işim yok ama önüne gelende geciyor 125 cc de buna dayanmıyorum motorumun eski performansı yok karbüratör ayarını yapmaya calısacağım peki karbüratörün ayarsız olması neleri yaptırır motora

ygk

hor kullanılmışsa debiryaj balatası bitmiş olabilir.
hava ayarı olabiliriridyum bujiyi normali kitapçığıunda yazanıyla değiştirmeniz gerekli bir an önce. 125ccye iridyum buji olmaz.

yakıt bitene kadar kullanın, daha sonra farklı bir yerden güvenilir bir yerden yakıt alın; yakıttan dolayı olabilir.
lastik basınçları da etki eder.

ben oyumu debiryaj balatasından yana kullanıyorum...

aynı sorun bende daha vahim durumda. çoğu zaman 85i geçemiyorum. yokuş aşağı bile eskiden 115te onbin küsür devirde en son hızda giderken ne zamandır 100ü geçemiyorum.

konu takibimde.

bendeki buji de iridyum.

lam yoksa ?!?

zincir bakımı, teker rulmanları, sıkışık ya da sürten frenler, gergi ayarı düzgün yapılmamış arka teker performansı etkiliyor.
özellikle de gelişi güzel zincir gergisi sıkan vatandaş, arka tekeri büyük bir yük altında çalıştırıyor...
bir de 10w40 ya da 10w50 yağ öneririm. 15w ve 20w ile başlayan yağlar performansı düşürüyor.
son olarak, supaplar da emme 10, eksoz 10 olacak şekilde ayarlanmalı. kulağıyla ayar yapan ustaya itibar etmeyiniz.

aynı sorun bende daha vahim durumda. çoğu zaman 85i geçemiyorum. yokuş aşağı bile eskiden 115te onbin küsür devirde en son hızda giderken ne zamandır 100ü geçemiyorum.

konu takibimde.

ybr zaten ne kadar bağırtsan da son hızını asla 4. viteste vermez.
bir de km. çok yüksekse, motor yağ yakmasa da kompresyon düşmeye başlamış olabilir.

buji dursvn yaa sıkınti yaratmaz gerçi buji 5 tl birşey
şimdi ybr ve sıktım yüz u zor gördu kendini üzme

birde kaç kilosun

zincir bakımı, teker rulmanları, sıkışık ya da sürten frenler, gergi ayarı düzgün yapılmamış arka teker performansı etkiliyor.
özellikle de gelişi güzel zincir gergisi sıkan vatandaş, arka tekeri büyük bir yük altında çalıştırıyor...
bir de 10w40 ya da 10w50 yağ öneririm. 15w ve 20w ile başlayan yağlar performansı düşürüyor.
son olarak, supaplar da emme 10, eksoz 10 olacak şekilde ayarlanmalı. kulağıyla ayar yapan ustaya itibar etmeyiniz.

ybr zaten ne kadar bağırtsan da son hızını asla 4. viteste vermez.
bir de km. çok yüksekse, motor yağ yakmasa da kompresyon düşmeye başlamış olabilir.

ben eşit sıkıyorum ve bir parmak aşağı yukarı oynar şekilde. kendim sıkıyorum, ne zaman normal bakımda uğraşsalar zincirden ses geliyor. bendeyken ses olmuyor ve gayet güzel oluyor.

ön fren biraz sürtüyor gibi. disk eğik sanki... bi sürtüyor bi sürtmüyor...

sürekli castrol altın bidon 10w40 kullanıyorum.

subap ayarını sentil çakısıyla yapan ustaların buralarda nesli tükenmiş malesef.

az bi yokuşa bile gelsem son hızım olan 80den hemen düşmeye başlıyor. çok sinir bozucu. 70e gelince 4e düşüyorum. dün uzun yolda bir yerde 3. vites 55 kmye bile düştüm!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar