yeni gelişme:
motoru bu depoda sakin sürmeye karar verdim.
6000 deviri geçirmeden 60 kmyi geçmeden sürmeye çalışıyorum. gaz elciğini çok az açıyorum.
dur kalk yapacağım yolda 60ı geçmiyorum. sadece uzun yolda 5. viteste 70 km yapıyorum ve 5-6 kere araç sollarken gazı açtım biraz.
şu an tripmetrede 149 kmdeyim ve benzin göstergesi 3/4ten bir milim üstte. benzini ise deponun agız kısmındaki boğazına kadar dolduruyorum.
yani 3/5 depo daha benzinim var gibi. bu depoda 375 kmyi görebilirim. 100 kmde 2.5 litre eder.
gene de motorun çekişinde sorun var.
debriyajın kavrama anında accayip titreşim oluyor.
burada kimseyi apaçilik ile yargılamıyorum elbet, ama ortada bir apaçi zihniyet varsa bunu da kınamak, yanlış yolda olan arkadaşı da doğru yola sevketmek doğru harakettir diye düşünüyorum. bu forumun esas amacı insanlara yardımcı olmak doğrudan bilgiyi vermek ise bu tarz arkadaşlar yanlış bilgi alımına ve insanları hataya sevketmeye yol açıyor. yanlış olan yaptığım ise ceketimi alır çıkarım, bir polemiğe yol açıyorsam ama neticede doğru olana varılıyor ise varsın polemik oluşsun
konuyu açan arkadaşla aynı hatta daha fazla sorunum var.
benim ybr 125 100 kmde 3.55 litre yakıt yakıyor.
üstüne üstlük motor 85 km hızı geçemiyor.
uzun yolda yokuşa gelince 3. vites 55 kmye kadar düşüyor; tek kişi, 70 kiloyum.
aynı motor 445 kmde yedeğe düşerken (9.5 litre) ben neden 285 kmde yedeğe düşüyorum?
şimdi bu sorunumu çözme amacım neden apaçilik olarak algılanıyor anlamıyorum?
yani ben mi büyütüyorum?
şu 15i gelsin de motoru bi bakıma sokayım... debriyaj balatasını değişeceğim. sonucu yazarım.