Motorum 1. Vitese zor geçiyor

Motosikleti
Honda CRF 250 l 2013
Herkese selamlar 2013 crf 250 l kullanıcısıyım motoru daha yeni aldım ancak dururken boştan 1 e almada sorun yaşıyorum ya geçmiyor ileri geri yaptırmam gerekiyor motoru yada küt diye sert basmam gerekiyor anca öyle geçiyor hareket ederken 1 e atabiliyorum ancak dururken oluyor bu neden olabilir

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Herkese selamlar 2013 crf 250 l kullanıcısıyım motoru daha yeni aldım ancak dururken boştan 1 e almada sorun yaşıyorum ya geçmiyor ileri geri yaptırmam gerekiyor motoru yada küt diye sert basmam gerekiyor anca öyle geçiyor hareket ederken 1 e atabiliyorum ancak dururken oluyor bu neden olabilir
bi çözümü yok ben zincir dişli de değiştirdim bu olaydan dolayı ama bir şey değişmedi belki debriyaj balatası vs değiştirince geçebilir

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
1e almak için küt diye sert basın, çekinmeyin.
Belki debriyaj ayarı sorun olmuş olabilir tam ayırmıyordur diyeceğim ama sanmıyorum. Siz basın korkmayın kırılmaz.

Motosikleti
Honda CRF250L
Anormal bir durum yok. Bende Crf kullanıcısıyım.Sadece CRF ye has bir durum değil bu sıralı şanzımanın çalışma mantığı ile alakalı bir durum.

Motosikletlerde çok büyük bir çoğunluk ile sıralı tip şanzıman olduğu için teker hareket etmiyor iken dişliler birbirini karşılayamayabilir.

Bu sebeple, boştan 1e geçmediği zaman sizinde bahsettiğiniz gibi vitese aşağı doğru bastırıyorken arka tekere hareket vererek 1. Vitese geçebilirsiniz bu bir yöntem.
2. ve daha pro olan yöntem ise motor durana kadar kademe kademe yada 2 -2 vites düşerek 1. Vitese kadar gelmek.

Otomobil süren ve yeni motora başlayan herkes arabadaki gibi vites değiştirmeye çalışıyor.
Bende ilk başlarda ışıklarda falan boşa almaya çalışıyordum sürekli:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar