Motoru yapılmış motorsiklet

120k 100k km yapıp motoru yapılmış 2017 model vs. activa , dio , spacy gibi model motorsiklet alınır mı ne diyorsunuz hiç motoru yapılmış motorsiklet aldınız mı ? eğer alırsam ortalama ne kadar kullabilirim?

Her malın mutlaka bir alıcısı vardır. Önemli olan, malın fiyatı ve durumudur. Örneğin, motor yapılmış bir araç hem alınabilir hem alınamayabilir—bu tamamen nasıl toplandığına bağlıdır. Eğer düzgün şekilde toplanmışsa ve kilometresi yüksek olsa bile büyük bir masrafı yoksa, uygun fiyatla alınabilir. Ancak düzgün toplanmamış, yağ kaçakları olan, çin malı parçalarla onarılmış bir araç ise sıradan bir kullanıcı için tercih edilmez. Yine de fiyatı oldukça avantajlıysa, sadece toplamak veya yeniden düzenlemek için alınabilir. Bu noktada sizin bu duruma hangi açıdan yaklaştığınız, yani alıcı olarak nerede durduğunuz önemlidir.

yapılmış motordan değil, yüksek km olup da "yapılmamış" motordan kork.

Motosikleti
Bajaj Pulsar F250
Nerede kimin nasıl yaptığına göre değişir. Güvenilir bir yerde düzgün bir parçalarla düzgün bir ustanın elinde yapılmışsa alınır, neredeyse sıfır motor niyetine kullanılır.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben şu an kullanmakta olduğum motoru 49.300 km'de aldım. Sonradan öğrendiğime göre motor son 10.000 km içinde 2 defa yağsızlıktan yatak sarmış ve 2 defa toplanmış. Tabi ben bunu satın aldıktan 2-3 ay sonra tesadüfen öğrendim. Hatta toplayan ustayı da buldum, onunla da tanıştım. 100.000 km'e geldiğimde toplayan ustaya bir daha gittim, adam kendi toparladığı motorun hala yollarda olduğunu görünce çok sevindi, şu an 152.000'deyim. Hala sürüyorum. Dün de Memcoş48 kardeşimle beraber yağ, yağ filtresi, hava filtresi, soğutma sıvısı, buji ve buji pipolarını değiştirdik ve sürdük. Motor yeniden canavar oldu.

Yine de motorun yapıldığını önceden öğrenmiş olsam asla satın almazdım. Benimki biraz şans işi oldu.

Motosikleti
Ns200 15"
Ben şu an kullanmakta olduğum motoru 49.300 km'de aldım. Sonradan öğrendiğime göre motor son 10.000 km içinde 2 defa yağsızlıktan yatak sarmış ve 2 defa toplanmış. Tabi ben bunu satın aldıktan 2-3 ay sonra tesadüfen öğrendim. Hatta toplayan ustayı da buldum, onunla da tanıştım. 100.000 km'e geldiğimde toplayan ustaya bir daha gittim, adam kendi toparladığı motorun hala yollarda olduğunu görünce çok sevindi, şu an 152.000'deyim. Hala sürüyorum. Dün de Memcoş48 kardeşimle beraber yağ, yağ filtresi, hava filtresi, soğutma sıvısı, buji ve buji pipolarını değiştirdik ve sürdük. Motor yeniden canavar oldu.

Yine de motorun yapıldığını önceden öğrenmiş olsam asla satın almazdım. Benimki biraz şans işi oldu.
Abi bahsettiğin sıkıntı halen devam ediyor mu?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Abi bahsettiğin sıkıntı halen devam ediyor mu?
Dün her koşulda test ettim, sıkıntı yoktu. Muhtemelen buji ve pipoların değişimiyle çözdük. Yine de bir süre daha test edeceğim. Sağ buji biraz yağlı çıktı, muhtemelen subap lastiklerine bir operasyon gerekecek.

Motosikleti
Ns200 15"
Dün her koşulda test ettim, sıkıntı yoktu. Muhtemelen buji ve pipoların değişimiyle çözdük. Yine de bir süre daha test edeceğim. Sağ buji biraz yağlı çıktı, muhtemelen subap lastiklerine bir operasyon gerekecek.
Parça varsa abi külbütörü kapağını söküp değişmek gerekiyor, çokta zorlayıcı bir işlem değil. İnşallah dahada sıkıntı yapmaz.

Yağlı buji ateşlemeyi keser Tommy bahsettiğin silkelemeyi yapabilir , bujinin altına bir adet daha pul eklenirse geçici çözüm olur..
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Parça varsa abi külbütörü kapağını söküp değişmek gerekiyor, çokta zorlayıcı bir işlem değil. İnşallah dahada sıkıntı yapmaz.
Subap lastiklerinden geliyor olmalı Motosever benim anladığım bujinin tırnağı ile elektrodu yağlı çıkmış..

Valla tamirhanede denk geldiğim biri 30 bine 150k km de ybr125 satıyordu, motorda fıtı fıtı çalışıyordu ama satılmıyormuş. 30 bin tl ne ki :D Alınabilir yani ucuzsa, asıl motoru yapılmamış motordan korkmak lazım çünkü pimi çekilmiş bomba gibi her an yatak sarabilir

Memleketde ne adam gibi usta nede dürüst adam kaldı o yüzden şahsım adına ben asla almam

Motosikleti
Ns200 15"
Yağlı buji ateşlemeyi keser Tommy bahsettiğin silkelemeyi yapabilir , bujinin altına bir adet daha pul eklenirse geçici çözüm olur..
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Subap lastiklerinden geliyor olmalı Motosever benim anladığım bujinin tırnağı ile elektrodu yağlı çıkmış..
Abi geçmiş konularda konuşurken buji yuvasında yağ olduğundan bashetmişti tommygun abim, ondan dolayı buji gözü ile külbütörün ara contasından şüphelendim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Abi geçmiş konularda konuşurken buji yuvasında yağ olduğundan bashetmişti tommygun abim, ondan dolayı buji gözü ile külbütörün ara contasından şüphelendim.

Geçen sene Temmuz sonu buji ve pipoları yenilediğimde (18-19000 km önce) yine sağ yuvada hafiften bir yağ vardı. Aynı yer yağlanmış ama çok fazla değildi.

Motosikleti
Ns200 15"
Geçen sene Temmuz sonu buji ve pipoları yenilediğimde (18-19000 km önce) yine sağ yuvada hafiften bir yağ vardı. Aynı yer yağlanmış ama çok fazla değildi.
20.000 kilometre civarında ufak bir miktar yağ oluyorsa yüksek ihtimalle terletiyor ve biriktiriyor, eğer abi canını sıkan bir durumsa bir dahaki buji değişiminde külbütörüde söküp contaları değiştiğinizde kökten çözüm sağlanır ama zincir bakımı yaptıracaksanız o döneme kadar rahatlıkla idare eder diye düşünüyorum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
20.000 kilometre civarında ufak bir miktar yağ oluyorsa yüksek ihtimalle terletiyor ve biriktiriyor, eğer abi canını sıkan bir durumsa bir dahaki buji değişiminde külbütörüde söküp contaları değiştiğinizde kökten çözüm sağlanır ama zincir bakımı yaptıracaksanız o döneme kadar rahatlıkla idare eder diye düşünüyorum.
Valla bakalım göreceğiz. Seviyorum it oğlu iti, bu aralar üzüyor ama değişemiyorum.

F54

doğru düzgün yapıldıysa neden alınmasın ki aslında motoru bitik motor alacaksın derli topluysa fiyatı ucuza
sonra gidip doğru düzgün ustaya motor yaptıracaksın kullanacaksın millet ne motorlara biniyor motor yapılmış şase düzeltilmiş pert kayıtlı komple boyalı hasar kayıtlı vs vs
şase ön takım düzgünse motorda sağlıklı çalışıyorsa binilir alınır yani tabi fiyatıda ona göre olacak

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar