Abi bahsettiğin sıkıntı halen devam ediyor mu?Ben şu an kullanmakta olduğum motoru 49.300 km'de aldım. Sonradan öğrendiğime göre motor son 10.000 km içinde 2 defa yağsızlıktan yatak sarmış ve 2 defa toplanmış. Tabi ben bunu satın aldıktan 2-3 ay sonra tesadüfen öğrendim. Hatta toplayan ustayı da buldum, onunla da tanıştım. 100.000 km'e geldiğimde toplayan ustaya bir daha gittim, adam kendi toparladığı motorun hala yollarda olduğunu görünce çok sevindi, şu an 152.000'deyim. Hala sürüyorum. Dün de Memcoş48 kardeşimle beraber yağ, yağ filtresi, hava filtresi, soğutma sıvısı, buji ve buji pipolarını değiştirdik ve sürdük. Motor yeniden canavar oldu.
Yine de motorun yapıldığını önceden öğrenmiş olsam asla satın almazdım. Benimki biraz şans işi oldu.
Dün her koşulda test ettim, sıkıntı yoktu. Muhtemelen buji ve pipoların değişimiyle çözdük. Yine de bir süre daha test edeceğim. Sağ buji biraz yağlı çıktı, muhtemelen subap lastiklerine bir operasyon gerekecek.Abi bahsettiğin sıkıntı halen devam ediyor mu?
Parça varsa abi külbütörü kapağını söküp değişmek gerekiyor, çokta zorlayıcı bir işlem değil. İnşallah dahada sıkıntı yapmaz.Dün her koşulda test ettim, sıkıntı yoktu. Muhtemelen buji ve pipoların değişimiyle çözdük. Yine de bir süre daha test edeceğim. Sağ buji biraz yağlı çıktı, muhtemelen subap lastiklerine bir operasyon gerekecek.
Yağlı buji ateşlemeyi keser Tommy bahsettiğin silkelemeyi yapabilir , bujinin altına bir adet daha pul eklenirse geçici çözüm olur..Dün her koşulda test ettim, sıkıntı yoktu. Muhtemelen buji ve pipoların değişimiyle çözdük. Yine de bir süre daha test edeceğim. Sağ buji biraz yağlı çıktı, muhtemelen subap lastiklerine bir operasyon gerekecek.
Subap lastiklerinden geliyor olmalı Motosever benim anladığım bujinin tırnağı ile elektrodu yağlı çıkmış..Parça varsa abi külbütörü kapağını söküp değişmek gerekiyor, çokta zorlayıcı bir işlem değil. İnşallah dahada sıkıntı yapmaz.
Abi geçmiş konularda konuşurken buji yuvasında yağ olduğundan bashetmişti tommygun abim, ondan dolayı buji gözü ile külbütörün ara contasından şüphelendim.Yağlı buji ateşlemeyi keser Tommy bahsettiğin silkelemeyi yapabilir , bujinin altına bir adet daha pul eklenirse geçici çözüm olur..
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Subap lastiklerinden geliyor olmalı Motosever benim anladığım bujinin tırnağı ile elektrodu yağlı çıkmış..
Abi geçmiş konularda konuşurken buji yuvasında yağ olduğundan bashetmişti tommygun abim, ondan dolayı buji gözü ile külbütörün ara contasından şüphelendim.
20.000 kilometre civarında ufak bir miktar yağ oluyorsa yüksek ihtimalle terletiyor ve biriktiriyor, eğer abi canını sıkan bir durumsa bir dahaki buji değişiminde külbütörüde söküp contaları değiştiğinizde kökten çözüm sağlanır ama zincir bakımı yaptıracaksanız o döneme kadar rahatlıkla idare eder diye düşünüyorum.Geçen sene Temmuz sonu buji ve pipoları yenilediğimde (18-19000 km önce) yine sağ yuvada hafiften bir yağ vardı. Aynı yer yağlanmış ama çok fazla değildi.
Valla bakalım göreceğiz. Seviyorum it oğlu iti, bu aralar üzüyor ama değişemiyorum.20.000 kilometre civarında ufak bir miktar yağ oluyorsa yüksek ihtimalle terletiyor ve biriktiriyor, eğer abi canını sıkan bir durumsa bir dahaki buji değişiminde külbütörüde söküp contaları değiştiğinizde kökten çözüm sağlanır ama zincir bakımı yaptıracaksanız o döneme kadar rahatlıkla idare eder diye düşünüyorum.
Ya abi aslında grenajları söken birisin, bir kaç video izlesen bu işlemleri rahatlıkla yaparsın.Valla bakalım göreceğiz. Seviyorum it oğlu iti, bu aralar üzüyor ama değişemiyorum.
Ne alet edevatım yeterli ne de yeteneğim.Ya abi aslında grenajları söken birisin, bir kaç video izlesen bu işlemleri rahatlıkla yaparsın.
Abi ikisinide rahatlıkla halledersin, bu işler köfte turlarından daha az efor sarf ettiriyor.Ne alet edevatım yeterli ne de yeteneğim.