Motoru yan sehpada çevirmek

Motorumu park ettiğim yer malesef ki dar bir ileri bir geri zor olduğu için yan sehpada dönderiyorum fakat bunun zararı var mı ? çünkü günde en az iki kere bu işlemi yapıyorum ileriki zamanlarda ayaklıkta sorun olur mu ?

Motosikleti
Tvs Jupi
Kuba Black Cat kullanırken çok sık yapıyordum, bir sorun olmadı, ara ara kontrol edersen ayaklığı ona göre gerektiğinde kaynak yaptırılabilir.

DKN

ayaklığın altı ve yer çizilir. mekanik olarak sanmıyorum kendisine bişey olsun.

Yer çizilir ayaklığın ömrü kısalır..Farzet 2-3 yıl ise 1.5-2 yıla düşer..

F54

biz genelde yüksek cc motorları öyle yapıyoruz ileri geri git gel döndürmesi zor olduğundan
ve hiçbir sıkıntısı olmaz

yan ayak kütüğü alüminyum olan ktm'lerde sorun çıkıyor. Sizin motorda da böyle mi bilmiyorum. Alüminyum esneye esneye bir süre sonra metal yorgunluğundan kırılıyor. Ben bir kere değiştirmek zorunda kaldım. Aklınızda olsun.

Motorumu park ettiğim alan sizinki gibi aynı şekilde dardı. İleri geri yaparak çevirmek mümkün değildi.
Yaklaşık 6 ay boyunca her akşam ayaklık üzeri çevirip park ettim.
Aynı şekilde çevirerek park yerinden çıktığım zamanlar oldu.
Ayrıca zincirimi yağlarken yine ayaklık üzerine yatırıp yağlamasını yaptım iki sene boyunca ve hiç bir sorunla karşılaşmadım.

Vites 1 e alınır, on fren sikilir motosikletin önüne yuklenilir,gaz verip yavaşça debriyaj salınır, teker kaymaya başladığında bacak yardımıyla motorun kıçı kaydırılır. En havalı ve kolay biçimde çıktınız tebrikler:)

Vites 1 e alınır, on fren sikilir motosikletin önüne yuklenilir,gaz verip yavaşça debriyaj salınır, teker kaymaya başladığında bacak yardımıyla motorun kıçı kaydırılır. En havalı ve kolay biçimde çıktınız tebrikler:)

2000 km sonra da lastik değiştirilir. Ekonomiye can verdiniz tebrikler :bounce:

Benim yan ayaklık böyle yapa yapa kırıldı. Sadece yerinde tutuyor ayaklığı. Ayaklığın üstüne alınca motor devrilmeye başlıyor. Bende orta sehpa ile kullanıyorum. Çinli motorum olduğu için pahalı bir parça değil ama değiştirmek için vakit lazım. O vakit bende yok işte.

Çok mecbur kalmadıkça yapmamak lazım sonuçta ciddi bir ağırlık yükü olacak

127

Yan sehpası bu sebepten dolayı yamulan çok motor var. Kırılmıyor ama motor daha çok yatıyor. Bazı sahibinden ilanlarında farkedebilirsin bunu.

Döndürmek: dikey eksende.
Döndermek: yatay eksende.
:)

Kullanılıyorsa, vardır; sözlük arkadan gelir, var olanları yazar...

Bizim buralarda kullanılan yerel kelimeleri yazsam, ohoo :)

Dilde zenginlik iyidir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar