Motoru park ettiği yerden yer değiştirilen sürücü, isyan etti

Motosikleti
Cruiser
Dilimizde tüy bitti.
Defalarca kez ifade ettim, yine edeyim.
"Motosiklet park alanı" yıllardır lazımdı, hala lazım, ilerde de hala lazım olacak.

Motosiklet konusunda en çok canımı sıkan konu her zaman bu oldu.
Belediyeler, zabıtalar, polisler, esnaflar motorunu buraya koyma diyebiliyorsa, birisi de çıkıp yasal ve us dışı olmayan bir yer gösterebilmeli, buralara koyma dedik ama şuraya koyabilirsiniz denilebilmeli.
Hatta bunu demelerine de gerek yok, motosiklet park alanlarını yeterli düzeyde ve sıklıkta yapsınlar min. %90 herkes park alanlarına koyar zaten ve o zaman park alanlarına koymayanlara söyleyebilirler, motorunu buraya koyma, şuraya koy diye.

Yıllardır ev konusundaki ilk kriterim kapalı garajı olması.
Tamam bir otomobile göre az yer kaplıyor, ama yer kaplıyor neticede bir yerlerde bir şekilde durması gerekiyor.
Bundan 20 yıl önce mesela böyle bir sorun olmuyordu, çok az sayıda motosiklet olduğu için göze batmıyordu, özellikle 2015/2020 den itibaren motosiklet sayıları aşırı arttı, her geçen sene de artıyor.

Bu konu yasal ve makul bir şekilde çözülmediği sürece benzer başlıkları daha çok görürüz, kabile üyeleri gibi konu hakkında konuşur dururuz.
O oraya koyamazdı, bu buraya koymamalıydı, en çok ben kötü koyucam gibi gibi gider bu konu.
Tek, kalıcı, ideal, mantıklı, gerekli ve acil olan şey "motosiklet park alanı".

Motosikleti
mtor iyi değil, sürmeyin ona
İnsanları ikiye ayırmak psikolojik ve pratik anlamda çok doğru bir yaklaşım değil; grinin tonlarıyız.
net bir şey diyemem ama bir gözlemde bulundum ve fark ettim ki trafikte diğer sürücülerin haklarını umursamayan birisi aynı zamanda yerlere çöp atma hareketinde de bulunuyor. kullandığı araca sanayide yazılım uygulaması yaptırıyor ve satarken ise orjinal yazılıma çeviriyor ve alan kişiye bundan bahsetmiyor. yani dikkat edince içinde kötülük olan bencil birisi her koşulda bunu yapıyor. ben bir uydurma yapmadım, tanıdığım birisinden bahsettim aslında ve daha ne bencillikleri var ama şimdi bunları düşünüp yazmaya gerek yok.

"bana ne?" yada "sana ne?" kelimesini düzgün insanların ağzından pek duymadım, genelde bu iki sözü topluma zarar veren bencil ve kötü olan insanlardan duyuyorum.

konuyla ilgili bir düzeltme yapayım, kendini bilmez birinin başkasına ait bir motosikleti kucaklayıp kaldırıma koymasını savunuyormuşum gibi algılayan olmamıştır umarım, bu tartışılacak bir şey değil, ben trafikte gereksiz gerginliklerden bahsediyorum sadece.

özet geçeyim; "başka bir insanın hakkına girdim" diye düşünüp vicdanen rahatsız olan ve bunu kendine yakıştıramayan bir insan yere çöp atmaz, başkasının malına elini sürmez, başkalarının sırasını kapmaya çalışmaz(trafikte araçların önüne geçmek), kaçak hayvan avcılığı yapmaz, daha başarılı adaylar varken akrabalarını kayırıp işe almaya çalışmaz, yalan söylemez, ayıplı ürünü sağlam gibi gösterip satmaya çalışmaz, bir işi yada ticaret yaparken kazanç oranını adaletli seviyede tutar.

bu saydıklarımın bir tanesini bile yapan insan diğerlerini de yapar, aynı zamanda bu saydıklarımın bir tanesini bile yapmayan insan diğer hiç birini yapmaz... eğer yanılıyorsam bunun örneklerini duymak isterim.

Motosikleti
1999 Honda Rebel 250 CMX
Başıma bir kere gelmişti ve aracın siboplarını ödünç almıştım. Sahibini görsem geri vericem de koskoca izmir nerden göreyim denk düşelim de vereyim öyle bir ödünç almak işte

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...
bu saydıklarımın bir tanesini bile yapan insan diğerlerini de yapar, aynı zamanda bu saydıklarımın bir tanesini bile yapmayan insan diğer hiç birini yapmaz... eğer yanılıyorsam bunun örneklerini duymak isterim.
Yanılıyorsunuz. Örneği için aynaya bakabilirsiniz. Hiç mi günahınız yok? 🤣 Hasan Mezarcı'ya rakip çıktı herhalde...

Motosikleti
mtor iyi değil, sürmeyin ona
Yanılıyorsunuz. Örneği için aynaya bakabilirsiniz. Hiç mi günahınız yok? 🤣 Hasan Mezarcı'ya rakip çıktı herhalde...
var, mesela bugün yol boş olduğu halde eğlence olsun diye kaldırıma çıkıp kaldırımdan sürdüm biraz, can sıkıntısına yaptım ve eğlenceli oldu, kamera kaydını silmeseydim paylaşırdım, neyse zaten yenilerini bol bol yaparım. Tabi kaldırımda boştu gerçi ama yolda boştu.

Başıma bir kere gelmişti ve aracın siboplarını ödünç almıştım. Sahibini görsem geri vericem de koskoca izmir nerden göreyim denk düşelim de vereyim öyle bir ödünç almak işte
Dostundan, ahbabından ödünç alırsın. Tanımadığın birisinden, onun haberi olmadan birşey alırsan bunun adı hırsızlıktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar