Motoru park ettiği yerden yer değiştirilen sürücü, isyan etti

idare birimlerinin suçunu tabi ki yok sayamayız fakat baktıgın zaman apartman altına otopark yapmak yerine yapmayıp cezasını ödeyen müteahhitler.
otoparkların mafyalaşmasına izin verilmesi, bozuk imar planı vs. vs. derken olay devlet organlarının düzgün çalışmamasından kaynaklı oluşmuş.

fakat bu durumda da gidip kimse başkasının hakkını gasp edemez. asıl suçlu her türlü arabacı, çünkü dokunmaya hakkı yok. devlet arabacının hakkını korumadı diye arabacı da baskasının hakkını gasp ederse yarın savaş çıkarsa - kıtlık olursa - yamyamlığı da savunmamız gerekecek
Araç sürücüsünü savunmuyorum. balık baştan kokuyor. kaldırımda kimseyi rahatsız etmeden park edem motosiklete ceza keser yer göztermessen adam araba gibi park eder. ama kaçtane araç kullanıcısı motosiklete kaldırıma park etti diye ceza kesildiğini biliyor?

Motosikleti
D400
Araç sürücüsünü savunmuyorum. balık baştan kokuyor. kaldırımda kimseyi rahatsız etmeden park edem motosiklete ceza keser yer göztermessen adam araba gibi park eder. ama kaçtane araç kullanıcısı motosiklete kaldırıma park etti diye ceza kesildiğini biliyor?

biliyorlarsa da umurlarında değil :)

Motosikleti
apec apx7/ um 250 renegade vegas
ülkenin her alanında olduğu gibi bu forumdaki ikiyüzlülük de dehşete düşürücü seviyede! hiç mi birinizin otomobili yok? hiç mi biriniz avm de arabanızla park yeri ararken 2 araçlık yere tek başına park eden arabayı gördüğünüzde küfür etmiyorsunuz? hiç mi biriniz o kalabalık avm otoparkında engelli yerine park etmekten imtina ederken başkasının park etmesine sinirlenip sövmüyorsunuz? araba vs motor olunca mı işler değişiyor? arkadaşlar birşey yanlışsa yanlıştır, bunun kullanılan taşıtın boyuyla, fiyatıyla, kilosuyla alakası olamaz.

Motosikleti
D400
ülkenin her alanında olduğu gibi bu forumdaki ikiyüzlülük de dehşete düşürücü seviyede! hiç mi birinizin otomobili yok? hiç mi biriniz avm de arabanızla park yeri ararken 2 araçlık yere tek başına park eden arabayı gördüğünüzde küfür etmiyorsunuz? hiç mi biriniz o kalabalık avm otoparkında engelli yerine park etmekten imtina ederken başkasının park etmesine sinirlenip sövmüyorsunuz? araba vs motor olunca mı işler değişiyor? arkadaşlar birşey yanlışsa yanlıştır, bunun kullanılan taşıtın boyuyla, fiyatıyla, kilosuyla alakası olamaz.

reis burada 2 kişilik yere 1 motor park edebilir diyen yok ki sen neyine geriliyorsun? 1 araba yerine 1 motor park edilmesi konusuluyor.

AVM'de motosiklet park alanı bellidir, zaten gidip park edemezsin. Edersen de motora elleyemezsin, avm güvenliğine söylersin gerekeni o yapar.

Açık alanlarda belli bir oranda motosiklet park alanı yapılma zorunlulugu var, mesela evinizin oradaki açık otoparkta ya da kamuya açık alanda motosiklet park alanı yoksa, motosiklet gayette gider herhangi bir park spotuna motorunu araba gibi park edebilir.

Ek olarak dediğin gibi olsun, 2 kişilik yere bir şekilde park etmiş olsun. yine de elleyemezsin. ilgili birimi ararsın onlar işlem yapar.

iki yüzlülük ile alakası yok bunun.

Motosikleti
Honda CRF250L
Fabrikanın yakınında açık bir alan var , millet aracını parkediyor. motoru park ettim, fabrikaya girdim.

İş çıkışı bi baktım, motoru bıraktığım yerden çok daha ileriye almışlar.

İlk baktığımda sövdüm adamlara direksiyon kilidini kırmışlar diye, sonrasında kontrol edince kilit sağlam çalışıyor.

Direksiyon kilidini kırmadan, kilidi nasıl açmışlar hâlen benim için bir gizem.

Ama olsun ben yine de sövdüm:)

Motosikleti
reis burada 2 kişilik yere 1 motor park edebilir diyen yok ki sen neyine geriliyorsun? 1 araba yerine 1 motor park edilmesi konusuluyor.

AVM'de motosiklet park alanı bellidir, zaten gidip park edemezsin. Edersen de motora elleyemezsin, avm güvenliğine söylersin gerekeni o yapar.

Açık alanlarda belli bir oranda motosiklet park alanı yapılma zorunlulugu var, mesela evinizin oradaki açık otoparkta ya da kamuya açık alanda motosiklet park alanı yoksa, motosiklet gayette gider herhangi bir park spotuna motorunu araba gibi park edebilir.

Ek olarak dediğin gibi olsun, 2 kişilik yere bir şekilde park etmiş olsun. yine de elleyemezsin. ilgili birimi ararsın onlar işlem yapar.

iki yüzlülük ile alakası yok bunun.
avm yi örnek olarak verdim. mesele trafikte diğer araçlara saygı meselesi. sürerken de park ederken de.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Yahu AVM'de iki arabalık yere park etmiş araba ile sokakta park etmiş bir motorla nasıl paralellik kurabildiğinize şaşıyorum ben şu anda. Buyurun bakalım ne yazmışsınız?
saygı derken? motorcu bir araba bir motorun sığacacı yere araba park edemeyecek şekilde motorunu koyacak ve motoru çekilince saygıdan mı bahsedecek?
"Bir araba bir motorun sığacağı" yerin diyagramını rica etmiştim alamadım? Bu bir. İkincisi kaldırım kenarına park etmiş bir motor ile AVM'de iki arabalık yer işgal eden araba veya engelli alanına park etmiş plakası engelli olmayan araç arasında nasıl bir benzerlik veya ilişki vardır tarifleyebilir misiniz?

Motosikleti
Yahu AVM'de iki arabalık yere park etmiş araba ile sokakta park etmiş bir motorla nasıl paralellik kurabildiğinize şaşıyorum ben şu anda. Buyurun bakalım ne yazmışsınız?

"Bir araba bir motorun sığacağı" yerin diyagramını rica etmiştim alamadım? Bu bir. İkincisi kaldırım kenarına park etmiş bir motor ile AVM'de iki arabalık yer işgal eden araba veya engelli alanına park etmiş plakası engelli olmayan araç arasında nasıl bir benzerlik veya ilişki vardır tarifleyebilir misiniz?
size şöyle cevap vereyim, sokakta olsa avmde de olsa esas olan saygıdır. ben sokağa park ederken, öndekine arkadakine dikkat ediyorsam, eğer 2. araç için müsait alan varsa park ettiğim yeri ortalamayıp ikinci bir araca yer bırakabiliyorsam aynısını bir motor sürücüsünden de bir araba sürücüsünden beklediğim gibi beklerim.

Motosikleti
size şöyle cevap vereyim, sokakta olsa avmde de olsa esas olan saygıdır. ben sokağa park ederken, öndekine arkadakine dikkat ediyorsam, eğer 2. araç için müsait alan varsa park ettiğim yeri ortalamayıp ikinci bir araca yer bırakabiliyorsam aynısını bir motor sürücüsünden de bir araba sürücüsünden beklediğim gibi beklerim.
Ortalama konusuna @Supangle yazmıştı. Bırakıldığı anda çok güzel / en az yer işgal edilecek şekilde bırakılmış bir motosiklet veya araba önündeki ve arkasındaki araçların değişmesi ile belki yarım saat sonra çok kötü görünebilir, bu motosikleti oraya bırakanın kusuru olmayabilir, bunu bilme şansınız yok. Her türlü motora (trafiğe ve bir yere giriş - çıkışa mani olmadığı sürece) dokunamazsınız. Saygı bunu gerektirir.

Motosikleti
D400
kimse kusura bakmasın benimki de araç öyle köşeye falan çekip de başkası park etsin diyip motoru s.tirtemem.

Olmaması gereken

euyt7ng.jpg

olması gereken

jsd7r85.jpg

Motosikleti
bakın sizin gösterdiğiniz örnekte eğer ki gri araba motorun da sahibi değilse çok yanlış bir olay. ben bundan bahsetmiyorum. apartman önüne arka arkaya paralel park benim durumum. yoksa buradaki örnekte kimsenin tek duran motoru çekmeye en ufak bir hakkı yok.

Motosikleti
D400
bakın sizin gösterdiğiniz örnekte eğer ki gri araba motorun da sahibi değilse çok yanlış bir olay. ben bundan bahsetmiyorum. apartman önüne arka arkaya paralel park benim durumum. yoksa buradaki örnekte kimsenin tek duran motoru çekmeye en ufak bir hakkı yok.

reis gemini e yaptırıversene anlamıyom tam olarak neyi kast ediyorsun :D

su asagıdakini kast ediyorsan (motosiklet park alanı ayrıca yoksa) motorcu yine haklı. gayette koyabilir.

bu arada tekrar söylüyorum haksız da olsa motoruna elleyip çektiremez kimse. polis cagırır vs.

nb60c62.jpg

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Ben küfür etmiyorum. Motoru yerinden kaldırmayı ise aklımın ucundan bile geçirmem. Araba park ettiğim yerde aynı durum sürekli oluyor. Bazı uyanık araba sahipleri arabasını çıkardığı yere motosikletini koyarak akşam arabayı aynı yere park etme imkanı yaratıyorlar. Dert etmem. Arabayı uzak bir sokağa park ederken gocunmam. Kaba .öt tabir edilen insanları hiç bir zaman anlamamışımdır. Gerekirse aracımı kilometrelerce uzağa park edip biraz yürürüm. İnsanımız çok enteresan. Yapabilecek olsalar araçlarını evin içine park ederler. Bu nedenle .öt göbek tipler çoktur. (Bende neden var bilmiyorum.) :) Motosiklet gözümün önünde olsun isterim. Fakat araba gerekli değil. Eşim arabayı yürümeye gerek kalmayacak şekilde park etmemi ister. Ben uzak ama rahat bir yere park ederim. Bu nedenle hep sitem işitirim.

Motosikleti
1190 ADV
Motosikletin az yer kaplaması bir avantajsa bu avantajdan motosiklet sahibi faydalanır yada faydalanmaz.

Başkası benim motosikletimin az yer kaplamasından faydalansın diye özen falan göstermem.

2026 model 1250cc bir motosikletin yıllık vergisi 13.876 Lira

2026 model 1250cc bir otomobilin yıllık vergisi 6902 Lira.

Motor hacmine göre vergi sisteminde motosikletler için otomobillere göre 2 katı daha fazla vergi ödüyoruz. 2 tane otomobilin park edeceği yere 1 motosiklet park etme hakkımız olmalı.

Motosikleti
Ben küfür etmiyorum. Motoru yerinden kaldırmayı ise aklımın ucundan bile geçirmem. Araba park ettiğim yerde aynı durum sürekli oluyor. Bazı uyanık araba sahipleri arabasını çıkardığı yere motosikletini koyarak akşam arabayı aynı yere park etme imkanı yaratıyorlar. Dert etmem. Arabayı uzak bir sokağa park ederken gocunmam. Kaba .öt tabir edilen insanları hiç bir zaman anlamamışımdır. Gerekirse aracımı kilometrelerce uzağa park edip biraz yürürüm. İnsanımız çok enteresan. Yapabilecek olsalar araçlarını evin içine park ederler. Bu nedenle .öt göbek tipler çoktur. (Bende neden var bilmiyorum.) :) Motosiklet gözümün önünde olsun isterim. Fakat araba gerekli değil. Eşim arabayı yürümeye gerek kalmayacak şekilde park etmemi ister. Ben uzak ama rahat bir yere park ederim. Bu nedenle hep sitem işitirim.
Ben İstanbul Beyoğlu Cihangirliyim, oralarda otururken akşamları 15-20dk park yeri aradığım, bazen evime 3-5 sokak uzaktaki başka bir sokağa park ettiğimi hatta her seferinde başka bir sokağa park etmek zorunda kalmaktan ertesi sabah "yahu dün arabayı hangi sokağa bırakmıştım" diye hatırlayamayıp / karıştırıp mahallede dolaşıp arabayı aradığımı bilirim. Bunun sebebi neydi, araçlara uygun olmayan şehir planı + mahalledeki çok sayıda kafe bar ve restoran nedeniyle yabancı çok araç olması. O mahallede yaşadığım 35 yıl boyunca dar sokağa dönüşü / girişi engelleyecek şekilde park etmiş araçlar dışında hiçbir aracı şikayet etmedik, tek bir araca (motosiklet dahil) dokunmadık. Medeniyet bunu gerektirir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar