ülkemizdeki inşaat işçisi kardeşlerimizden birisi buradaki işlerden bunalmış gitmiş almanyaya..
orada da inşaatta çalışıyor tabi...
1 ay kadar sonra eve annesine telefon açıyor..
Anne diyor,memlekette bizi eşşek gibi çalıştırıyorlarmış meğer,iyiki gelmişim buralara..adamlar teknolojiyi kullanıyorlar..
duvarda bir düğme var..düğmeye bi basıyorsun,hooop çimento torbası sırtında.....l:
Motora kendi gücümüzle ivme kazandırıp sonra 1. vitese takıp gaz verirsek nolur? Motoru yükten mi alırız yoksa zararlı birşey mi?
Buna vurdurma derler..
Akü bitip el marşı çalışmayınca, marş motoru bozuksa, ayak marşı yoksa kullanılan bir metoddur.
Genelde hafif yokuş aşağı yapılırsa tadından yenmez..
Düz yolda denemek isterseniz salak birini bulun arkadan ittirsin..Kendiniz itmeye kalkmayın...
ülkemizdeki inşaat işçisi kardeşlerimizden birisi buradaki işlerden bunalmış gitmiş almanyaya..
orada da inşaatta çalışıyor tabi...
1 ay kadar sonra eve annesine telefon açıyor..
Anne diyor,memlekette bizi eşşek gibi çalıştırıyorlarmış meğer,iyiki gelmişim buralara..adamlar teknolojiyi kullanıyorlar..
duvarda bir düğme var..düğmeye bi basıyorsun,hooop çimento torbası sırtında.....l:
iyide hocam ben o kadar hızlardan bahsetmiyorum, vurdurmayı elbette biliyorumBenim sorduğum yürüme hızından biraz daha hızlı bir hızda motor ivme kazanmışken marşa basıp çalıştırmak ve vitese takıp gazlamak. Böylece motor ilk kalkışta ivme kazanmak için harcadığı gücü harcamak zorunda kalmaz yanlış mıyım?
sorunu şimdi anladım dediğğin gibi ilk gücü harcamaz ama böyle yaparak az benzin yaparsın ama amele gibide motor ittirirsin![]()
Aslında benim sıkıntım motoru kaldırırken ön teker havaya kalkıyor bunu engellemek için böyle bi çözüm ürettim :cherry: Düşmektense amele gibi görünmek daha iyidir
haa evet senin motorları genelde 1. vitesi çok güçlü oluyor motorda hafif olunca kalkıyor öne yüklen kaldırırken kalkıcağını zannetmiyorum...
Aslında benim sıkıntım motoru kaldırırken ön teker havaya kalkıyor bunu engellemek için böyle bi çözüm ürettim :cherry: Düşmektense amele gibi görünmek daha iyidir