Motoru Hareket Halindeyken Kaldırırsak Ne Olur?

Motora kendi gücümüzle ivme kazandırıp sonra 1. vitese takıp gaz verirsek nolur? Motoru yükten mi alırız yoksa zararlı birşey mi?

1. vitese alırsan önce yığılır sonra devir alıp gitmeye başlar acayip bir soru bu :) Tabi bunu yokuş aşağı yaparsan ve hızı fazla olursa 1. vitese attığında arka jantın katlanır 8 olur

ülkemizdeki inşaat işçisi kardeşlerimizden birisi buradaki işlerden bunalmış gitmiş almanyaya..

orada da inşaatta çalışıyor tabi...

1 ay kadar sonra eve annesine telefon açıyor..

Anne diyor,memlekette bizi eşşek gibi çalıştırıyorlarmış meğer,iyiki gelmişim buralara..adamlar teknolojiyi kullanıyorlar..

duvarda bir düğme var..düğmeye bi basıyorsun,hooop çimento torbası sırtında.....:pl:

ülkemizdeki inşaat işçisi kardeşlerimizden birisi buradaki işlerden bunalmış gitmiş almanyaya..

Anne diyor,memlekette bizi eşşek gibi çalıştırıyorlarmış meğer,iyiki gelmişim buralara..adamlar teknolojiyi kullanıyorlar..

duvarda bir düğme var..düğmeye bi basıyorsun,hooop çimento torbası sırtında.....:pl:

Yerinde Ve Süper bi Örnek :)

Motora kendi gücümüzle ivme kazandırıp sonra 1. vitese takıp gaz verirsek nolur? Motoru yükten mi alırız yoksa zararlı birşey mi?

Buna vurdurma derler..
Akü bitip el marşı çalışmayınca, marş motoru bozuksa, ayak marşı yoksa kullanılan bir metoddur.
Genelde hafif yokuş aşağı yapılırsa tadından yenmez..
Düz yolda denemek isterseniz salak birini bulun arkadan ittirsin..Kendiniz itmeye kalkmayın...

ne soruyu anladım:sunny: ne de soru ile altında yazılan arasında bir bağlantı kurabildim :thumright

Ose

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
1. viteste olmaz o olay bizim arkadaşın 200lük cg vardı motor çıplak sade çatı yarış motoru anlayacagınız 2.vitese atar arkasından da arkadaşlar iteklerdi :)

Buna vurdurma derler..
Akü bitip el marşı çalışmayınca, marş motoru bozuksa, ayak marşı yoksa kullanılan bir metoddur.
Genelde hafif yokuş aşağı yapılırsa tadından yenmez..
Düz yolda denemek isterseniz salak birini bulun arkadan ittirsin..Kendiniz itmeye kalkmayın...

iyide hocam ben o kadar hızlardan bahsetmiyorum, vurdurmayı elbette biliyorum :D Benim sorduğum yürüme hızından biraz daha hızlı bir hızda motor ivme kazanmışken marşa basıp çalıştırmak ve vitese takıp gazlamak. Böylece motor ilk kalkışta ivme kazanmak için harcadığı gücü harcamak zorunda kalmaz yanlış mıyım?

Samet abi,
herkesin tevellüt kurtarmaz ama sen anlatınca aklıma eski inşaat işçileri geldi be,
kamyonun kumu indirdiği yerden 3. kata kadar kürekle tek hamlede kum atarlardı, hemde hiç fire vermeden, hey gidi hey,

:queen::queen::queen:

ama dahada enteresanı kum kürekten kalıp gibi çıkar şekli hiç bozulmadan hedefine ulaşırdı...

şimdi öylemi??..bi düğme..hoop....:queen::queen::queen:

Motosikleti
Hero X Pulse 200
iyide hocam ben o kadar hızlardan bahsetmiyorum, vurdurmayı elbette biliyorum :D Benim sorduğum yürüme hızından biraz daha hızlı bir hızda motor ivme kazanmışken marşa basıp çalıştırmak ve vitese takıp gazlamak. Böylece motor ilk kalkışta ivme kazanmak için harcadığı gücü harcamak zorunda kalmaz yanlış mıyım?

sorunu şimdi anladım dediğğin gibi ilk gücü harcamaz ama böyle yaparak az benzin yaparsın ama amele gibide motor ittirirsin :)

sorunu şimdi anladım dediğğin gibi ilk gücü harcamaz ama böyle yaparak az benzin yaparsın ama amele gibide motor ittirirsin :)

Aslında benim sıkıntım motoru kaldırırken ön teker havaya kalkıyor bunu engellemek için böyle bi çözüm ürettim :cherry: Düşmektense amele gibi görünmek daha iyidir

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Aslında benim sıkıntım motoru kaldırırken ön teker havaya kalkıyor bunu engellemek için böyle bi çözüm ürettim :cherry: Düşmektense amele gibi görünmek daha iyidir

haa evet senin motorları genelde 1. vitesi çok güçlü oluyor motorda hafif olunca kalkıyor öne yüklen kaldırırken kalkıcağını zannetmiyorum...

haa evet senin motorları genelde 1. vitesi çok güçlü oluyor motorda hafif olunca kalkıyor öne yüklen kaldırırken kalkıcağını zannetmiyorum...

denerim yarın ama işe yarayacağını sanmıyorum direk gidona falan oturmam lazım :mrgreen:

ön düzeni indirmeye çalışsan nasıl olur motorun resimlerine baktım önü havada arka inmiş. Ön düzeni biraz indirsen ağırlığı eşitlersin ön kalkması daha zor olur

thb

Tak 2 ye devam et, bekleme yapma : )
şart mı 1. vitesle kalkman ?

bu kadar kafa yorana kadar debriyaj ayarını düzelt kavrama noktasını iyi ayarla...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar