Motoru habersiz çekmeye kalkanları ne yapmak lazım ?

coltplay....
arkadasım son yazın benı cok etkıledı..
ama sunuda unutma zaman su gıbı akıyo..
senın sonuca varma yolun ıle benım sonuca varma yolum faklı :)
ama sonuç aynı:)
hak edene konuş,etmeyenle dövüş:)
tmm arkadaşlar konu kapanmıstır:D
kıtlıyorum:):)
abım namaza motoru ıle gıtmıcek
adamı dövmeden konuşalım..inşallah anlar kımse dayak yemez.. dayak eşşege yakısır:)

günün anlam ve önemi belirten keliemeleri söylemişsin en sonunda :) Allah eşşeklerle karşılaştırmasın :)

Bi daha cuma namazına gittiğinizde herkesin selameti için böyle dua edin lütfen :cherry::rendeer:

SEMİH alo çek bundan sonra böyle olay oldumu hemen damlayalım...
bak bir daha el sürebilir mi bir motora şe...siz lavuk...

Disk kilidinden şaşma. Gerçi böyle de kurcalayıp devirme şansları oluyor..

disc kilidi nasıl oluyor bi anlatırmısınız?
2 gün önce motoru park ettiğim yerde bulamadım dingiller arabayı çıkaracaz diye motorun direksiyon kilidini kırıp ortalığa bırakmışlar.
benim ön ve arka fren disc disc kilidini bi anlatırmısınız?
nereden taktırabilirim yada mevcutmu mevcutsa nasıl etkinleştirebilirim

Super Moderator
Her ne kadar arada saçma sayılacak fikirler de doldurmuşsa da konuyu, düşündüğünüz polise haber vermek fikri, hiç olmazsa adamları bir nebze uğraştıracak, en azından ders verebilecek kadar iyi bir fikir olabilirmiş.

EtHeM46' Alıntı:
disc kilidi nasıl oluyor bi anlatırmısınız?
2 gün önce motoru park ettiğim yerde bulamadım dingiller arabayı çıkaracaz diye motorun direksiyon kilidini kırıp ortalığa bırakmışlar.
benim ön ve arka fren disc disc kilidini bi anlatırmısınız?
nereden taktırabilirim yada mevcutmu mevcutsa nasıl etkinleştirebilirim
Etkinleştirilecek bir şey değil disk kilidi:)
Şu şekilde metal bir yapı:
akc-0145.jpg

Fren disklerinden birine takılarak, kısa bir mesafeden fazla tekerleğin dönmemesini sağlıyor.
xn14sx7.jpg

motorun vitesli değil vitesli olsaydı bekle olurdu böyle atardın 1 e bak bakim ittirebiliyorlarmı

1 de olsun ne olcak sanki adamlar pedala basar al sana deriyaj yada depriyajlı motorların depriyajına basar vites ne işe yaradı :)

depriyajı bilmeyen sadece çocuklardır heralde
çok az kişi bilmiyordur

öyle diyorsunda adam direksiyon kilidini kırıyor ise vitesteyken tart cart curt sürükler sanki vites engel olcakta :D

Araba :pr:endeksli bir ülkede yaşıyoruz maalesef ve bu benim çok canımı sıkıyor.Ben her defasında girdiğim ortamlarda, çevremde motosikletin arabalarla aynı saygıyı görmesi gerektiğini vurguluyorum.Ama çevremde kasksız, bilinçsiz motosiklet sürücülerini görmek şevkimi kırmıyor da değil.:pr:

Valla arkadaşlar ne diyim söylediniz gibi denyolar cok mevcut piyasada,fakat şöle de bir hatırlatma yapmak istiyorum kimse alınmasın,motorsikletlerimize vergi veriyoruz vs.fakat kamyon ceker gibi de park edersek denyo durumuna biz düşeriz bunu açığa kavuşturalım.

Biz motor kullananların coğu alışmışık motora, neredeyse tuvaletten içeri kadar gireceğiz bu tip motor kullanıcıları yok diyemessiniz var.Motorumuzu o kadar çok seviyoruzki bizim için her leyden kıymetli.

O halde motorsikletlerimizin rahatsız edilip kurcalanmasını istemiyorsak park konusunda hassasiyet gösterip daha müsayit bir yer bakmalıyız,ne olur en fazla 20 adım yürümüş oluruz.Hee yok ben yürümem gideceğim yerin tam önünde durur zaman kaybetmem diyorsanız(Eminim Çoğumuz Böle Yapıyor)o zamn da bu tip sıkıntılarda göz yummamız bazı konularda gerekebilir.

Ne demişler ''Önce Eşşeğini Sağlam Kazığa Bağla Sonra Allaha Emanet Et''.

Bizde Motosikletimizi Sağlam Bir yere Parkedelim Sıkıntılara maruz Kalmayalım.

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Araba :pr:endeksli bir ülkede yaşıyoruz maalesef ve bu benim çok canımı sıkıyor.Ben her defasında girdiğim ortamlarda, çevremde motosikletin arabalarla aynı saygıyı görmesi gerektiğini vurguluyorum.Ama çevremde kasksız, bilinçsiz motosiklet sürücülerini görmek şevkimi kırmıyor da değil.:pr:

çok haklısınız. araba ile kaza yapınca adı "trafik kazası" oluyor da, motosikletle kaza yapınca niye "trafik kazası" değil, "motor kazası" oluyor? bu sorunun cevabı sanırım konunun biraz daha özeti olabilir...

motosiklet kullanıcıları da dahil kazaların tanımlarını böyle yapıyoruz. arabayla kaza yaptığımızda "araba kazası" geçirdim değil, "trafik kazası" geçirdim diyoruz. ama motosikletle kaza yaptığımızda "motor kazası" geçirdim diyoruz. demek ki olay daha biz motorcuların bile kafasında netleşmedi.

bu durum benim de başıma gelecek yani; motoru alınca.....büyük ihtimal sakin kalıp konuşmaya çalışacağım ama olmayacak; bana kafa tutmaya kalkacak ve sonra...

ben son 3 yıldır çevremdeki herkesin farkettiği ve bana karşı daha dikkatli davranmaya başladığı bir psikolojik yıpranma süreci içindeyim. ne oldu nasıl oldu burada yazacak değilim ama bildiğim şu ki bu duruma "öfke kontrol sorunu" deniyor. zamanında psikoloji üzerine tez yazacak kadar çok araştırma yaptım, psikanaliz okudum. insanlarla ne olursa olsun ilk önce empati yapmak ve konuşmak gerekir diye düşündüm. ama bir gün o insanlardan biri beni öldürecekti neredeyse!!!!!! (fiziksel ve ruhsal hasar kısmına girmeyelim)
şimdi peygamber sabırlı adam dedikleri ben sıfır toleranslı biri oldum ve inanın böylesi daha iyi, artık kendimi heder etmiyorum laf anlamayan yaratıklara birşey anlatmak için; çünkü ASLA ANLAMIYORLAR, ANLADIKLARI ZAMAN DA İŞLERİNE GELMİYOR, bu kadar basit. onların anladığı dil güçlü/büyük/iri/zengin olanın kazanacağı şeklinde. ve bunu gelecek nesillerine de aynen aktarıyorlar; onun içindir ki bu tiplerin "yavruları" da siz ne kadar çocukları sevelim/koruyalım deseniz de canınıza okuyabilirler.
yani uzun lafın kısası; şiddet gereklidir, eğer Türkiye'de yaşıyorsanız bu böyle. biz medeni olma yolunda bile değiliz hala anlamayan varsa ona bişey diyemem, ama biliyorum şiddet bana ters tepebilir günün birinde. buna da hazırlıklı olmaya çalışıyorum...motosiklete binerken herşeye hazırlıklı olmak gibi ...

Her ne kadar arada saçma sayılacak fikirler de doldurmuşsa da konuyu, düşündüğünüz polise haber vermek fikri, hiç olmazsa adamları bir nebze uğraştıracak, en azından ders verebilecek kadar iyi bir fikir olabilirmiş.

Biz de böyle saçma olmayacak fikirler arıyoduk zaten,iyi ki yazdın.

Super Moderator
Tesadüf olmuş, biz de böyle alıngan kişiler bekliyorduk...:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar