Motoru çok mu zorluyorum

Merhaba NK250 motosikletim var ev ve iş yeri arası ortalama 30 dakika eve giderken bazen motoru sadece ikinci viteste bırakıp bağırttıra bağırttıra gidiyorum bunun yanlış birşey olduğunun farkındayım ama bir türlü önleyemiyorum bu hareketimi nasıl kurtulabilirim?

Motosikleti
D400
Merhaba NK250 motosikletim var ev ve iş yeri arası ortalama 30 dakika eve giderken bazen motoru sadece ikinci viteste bırakıp bağırttıra bağırttıra gidiyorum bunun yanlış birşey olduğunun farkındayım ama bir türlü önleyemiyorum bu hareketimi nasıl kurtulabilirim?

Sol ayağının altında vites pedalı, sol elinde de debriaj maneti var.

Bunları kullanarak kurtulabilirsin mesela?

Sol ayağının altında vites pedalı, sol elinde de debriaj maneti var.

Bunları kullanarak kurtulabilirsin mesela?
Motorun sesi aslında hoşuma gittiği için atmıyorum :D valla ya egzoz takıcam yada motoru elime alıcam baska kurtulus yok bu hareketimide sürekli yapmıyorum zaten nadiren oluyor haftada 1

Motosikleti
D400
Motorun sesi aslında hoşuma gittiği için atmıyorum :D valla ya egzoz takıcam yada motoru elime alıcam baska kurtulus yok bu hareketimide sürekli yapmıyorum zaten nadiren oluyor haftada 1

dostum zaten o motoru böyle kullanırsan blogu yakında eline alırsın istesen de yapamazsın :D

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Nk 250'nin gücü ne ki 2. viteste bir yerden bir yere gidiyorsunuz? Neden o kadar yavaş sürüyorsunuz?

Egzoz değişimini de düşünmeyin, polis sizi öttürür.

Açık hava filtresi, düz boru egzoz ve güzel bir yazilim bu işi çözer hatta popcorn yazılım olursa tadından yenmez

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
valla bende de 250sr var haftanın 3 günü derse gidiyorum u dönüşü veya kavşak harici 2. vitese düşmedim daha sorun sende toplu taşımalar senin için var (y)

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Bazı şeyler yaşayarak öğrenilir. Ne zamanki sorun çıkarıp motor seni bağırtmaya başlar o vakit kurtulursun merak etme😄

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250
O zehiri alma kardeşim. Şu anda 2.vites hastalığı bende de var. Motorum N250 2.viteste 7 8 devir bandında giderken o sesi beni benden alıyor. Benim de bu alışkanlıktan kurtulmam lazım. 😅

Güncelleme: Bu konuyu açtığımdan beri daha sakin kullanmaya başladım motor zaten yeni daha 3k km bile olmadı artık 3. ve 4. 5. viteslerede çıkıyorum çok fazla zorlamıyorum motoru yanıtlar için teşekkürler :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bazı şeyler yaşayarak öğrenilir. Ne zamanki sorun çıkarıp motor seni bağırtmaya başlar o vakit kurtulursun merak etme😄
Genel olarak aslında böyle yapmıyorum sadece birkaç gündür böyle yapıyordum ama sürekli değil sadece evden işe giderken bunu yapmayı kesin ve net olarak bırakırsam bir sorun çıkarmaz herhalde

Nk 250'nin gücü ne ki 2. viteste bir yerden bir yere gidiyorsunuz? Neden o kadar yavaş sürüyorsunuz?

Egzoz değişimini de düşünmeyin, polis sizi öttürür.
Aslında yavaş sürmüyorum 2. viteste üst devirlere çıkıyorum sadece kesiciye bile girmiyor.

Valla konuyu açtığımdan beri hiç öyle yapmadım kendi kendime diyorum sonra servis koselerinde surunmek istemiyorum :(

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar