Motoru büyütmeden önce kendimize sormamız gereken sorular

150 lik motor oyuncak gibi oldu artık. Sadece şehir içinde sollayabiliyorum oda çok yavaş :) Uzun yolda kamyonlar arkamdan yaklaşıyor çok tedirgin oluyorum. En azından 250 lik olursa iş görür.

Ev-iş arası şu an 5 dk bile değil ve hep sokak arası.250 cc'nin üstü bana eziyet olacak diye üst cc'ler mantıklı gelmedi.
20 gün sonra ev-iş arası 15-20 dk olacak, eski Edirne asfaltını veya forum İstanbul yolunu kullanacağım. Bu yollar için de 250 cc yetecek. Her ne kadar büyütmek istesem de cc yi, pek mantık işi değil şu an benim için.

Bu da benden gelsin,
Alışmadık döt de güç durmaz..

Neden daha büyük bir motor istiyorum?
--Daha çok hız ve tork için
Pek de sık çıkmadığım uzun sürüşlerde kıçım rahat etsin diye mi?
--Öğrencilik böyle bir şey yılda kaç kere üniversite ile memleket arasına gidip geldiğimi bilmiyorum
Güç? Ne kadar güce ihtiyacım var? Daha fazla gücü kullanabilir miyim, kontrol edebilir miyim?
--Ayıpsın. Dağa çıkarken motor abi basma gidemiyom demesin. Hızda 150 ler idealdir maximum şehirler arası
Daha iyi bir görüntüye mi ihtiyacım var? (Daha iyi görünüş, motorcular gibi sıcakkanlı insanları motive eder. Bizler ve toplum gerektiğinden daha fazlasını tüketmeye eğilimliyiz. Her fırsatta bu eğilime karşı durmayı öğrenmeliyiz.)
--Tabi ki şekil önemli kızlara nasıl hava atıcaz yoksa ?
Şu anki motorumu tam olarak kontrol edebiliyor muyum? Daha ağır ve daha hızlı bir makinaya geçmeden önce şimdiki motorumu sürmekle ilgili her şeyi biliyor muyum?
--başkasının ... kapat kapat. Tabi ki öyle düşünüyorum bu motoru benim kadar iyi kontrol eden yoktur ;-)
Daha büyük motorla her gün trafik içinde sürerken hala mutlu olacak mıyım?
--Sonuna kadar..
Daha hafif motorumun avantajlarının farkında mıyım? Daha ucuz, daha az yakıyor, daha kolay kontrol ediliyor. Düşürdüğümde rahatça kaldırabiliyorum. Hataları kolayca telafi edebiliyorum
--tabi ki ama şehirler arası ve şehir içi binmelik daha rahat olması için 125 den 250 ye çıkma vakti geldi.

Zafer abi ne diyosun vakit gelmiş mi ? Gerçi para yok alamıyoruz ama bunada şükür shoei revit riderdenim yds markalarıyla ybr binen tek vatandaşım sanırım :)

...kel eğitmen taklidi yapan insanların eğlencelik videolarını izleyip fikir sahibi oluyorsun, yanlış yapıyorsun.

Kel eğitmene laf yok, o gönüllerin kralı :) IRC, Avon lastikler en kraldır, hepimize yeter! Hem en kral motor endurodur. Enduronun kralı da BMW :queen: İmparator da Honda CG125

Altinizdaki motosikletin her kosulda hakkini verecek kivama gelip,o motosikleti bir uzuv gibi kullanmadan degistirmek ne kadar keyif verebilir ki ?

Düz yolda hız yapmaya çalışmak, önündeki tabelada 70 yazan viraja 170 ile girmek adrenalin dolu, zevkli aktiviteler olabilir diye tahmin ediyorum. Motosikletten alınan hazzı keskin, dar virajların olduğu virajlı parkurlarda, belirli bir sistematik içinde bir oyun oynarcasına pratik etmek baka türden bir zevk. Kişinin hangisinden hangisinden zevk aldığına bağlı olarak cevap değişebilir diye tahmin ediyorum hocam.

duz yolda artistlik yapan buyuk ccyi virajda saga atinca keyif bu diyorum. Dede gibi surdukten sonra ne anlami var ki bu isin ?

Aklıma bazı sorular geliyor. Düz yolda benden daha güçlü motosikleti olan sürücü ne yaparsa artistlik yapmış olur? Ne yaparsa artistlik yapmış olmaz? Benim gördüğüm manzara şu oluyor. Adam motorda oturmuş ileriye bakıyor, gaz kolunu çeviriyor ve ilerleyip gidiyor. Şimdi bu şekilde beni geçen adamın artistlik yapıp yapmadığına dair benim elimde bir kanıt olmuyor. Mesela ben 68 beygir dizel arabamla kamyonları geçerken artistlik yapmış oluyor muyum? Ya da 168 beygirlik bir Audi uzun düz bir yolda benim solumdan geçip giderken artistlik mi yapıyor? Esasen artistlik yapmak ne demek bilmiyorum. Hava atmak mı? Mesela ben alınmayayım diye Audi beni geçmemeli mi? Ben kamyoncunun duygularıyla oynamamak için onu sollamasam daha mı iyi?

Düz yolda benden hızlı gidenler viraja geldiğimizde benden yavaş kalınca onlar benden yavaş kaldı diye keyiflenmeli miyim? Birkaç şeye bağlı bence. Eğer tamamen kontrol bendeyse. Yolda hangi hızda olacağıma o esnada gördüklerime ve görmediklerime göre, limit noktasının nerede olduğuna göre, güvenliki, yol tutuş/stabilite ve görüşe göre karar verebiliyor durumdaysam. Yani güvenliğimden ödün vermeyen bir çabukluk sergileyebiliyorsam keyiflenmekte haklıyım.

Ama bunu yapıyorken yolun kendi şeridimde zemini dahil temiz olarak gördüğüm (temiz olduğunu varsaydığım değil gözümle gördüğüm) yere kadar kendi şeridimde kalarak durabilecek hızda mıyım? Bu şekilde başka bir motorcuyu sağa atıp hızla döndüğüm virajı dönmekteyken bir gün sonra forumda “aniden” lafının ısrarla geçtiği bir kaz raporu başlığı açma olasılığım kabul edilebilir ölçüde az mı? Sağa attığım sürücünün gördüğü veya öngördüğü ve bu yüzden yavaşlayarak kaçındığı bir tehlike, benim “aniden” kendimi içinde bulduğum bir durum olabilir mi? Olay benim için aniden olurken aynı yoldaki öbür sürücü için gayetle kolayca kaçınılabilir bir durum olduysa işler kötü.

Zafer abi apaciligim tehlikeli boyutlarda mi sence :)

Buna her sürücü gerçekçi bir özdeğerlendirmeyle kendi kendine sessizce cevap vermek durumunda galiba. Ben mesela her sürüş gününün sonunda bu soruya bir cevap arıyorum ve cevaplarımın gerçekçi olmasını umuyorum.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar