motoru aldım ama satışı alamıyorum....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
arkadaşlar yaklaşık 6 ay önce motoru aldım adanadan güvenerek alışverişimi yaptım motoru 10 saat yolculuk yaparak bana getirdiler,güzelce ağırladım burda onları sonra yolcu ettim...satışda adanaya gittiklerinde vekalet olarak bana yollanacaktı...

ama gelirken radara girmişler ve cezayı hala yatırmamış eski sahibi...defalarca aramama rağmen nasıl bir insandır anlamadım her seferinde tamam demesine rağmen yatırmıyor cezayı....

200ytl ceza tabi 6 ayda nekadar oldu bilemicem şimdi ben nasıl yaptırımlar uygulayabilirm ki cezayı ödemek zorunda kalsın karşı taraf....

hep güzellikle noktalama taraftarıydım ama güzellikle olmıcak gibi bugün son bidefa daha arıcam kendisini ve elimden gelenide ardıma koymıcam artık tanıdık trafik polisi falanda var biraz daha bekleyip motora cok yüklü cezalar kestirmeyi düşünüyorum...sanırım motor en fazla kapımda cürür satamam ama eski sahibide aldığı paranın hayrını göremez sanırım...

böyle durumda kalan arkadaşlarımız oldumu ve sizin fikirleriniz nelerdir biraz akıl hocasına ihtiyacım ver :)

Çok zor bir durum. Kişiye mutlaka ulaşıp işlemleri yaptırmanız şart. Yalnız şöyle bir durumda var. Motorunuzu kullanmaya devam edin. Vergileri yatırmayın. Motorunuzla tarih saat yazılı fotoğraf çekilin. Elinizde bulunsun. Motorumuzu çaldı deyip iftira atmaya çalışırlarsa ispatı da olur. Nasıl olsa elinizde eski tarihli fotoğraf olur. Onlar düşünsün cezayı ve vergiyi.

Bence sen biran önce motosikletini üzerine al arkadaşım.200 ytl den kaçarken daha büyük bir aksilikle karşılaşma.Aldığın kişiye bu konuda bir yaptırım uygulayamazsın, herşey senin onlara güvenmenden kaynaklanmış.Ne yapacaksın işte bazı insanlarda böyle hayatımızda.Makinanın modeli nedir,sorması ayıp ne kadara aldın???

Çok zor bir durum. Kişiye mutlaka ulaşıp işlemleri yaptırmanız şart. Yalnız şöyle bir durumda var. Motorunuzu kullanmaya devam edin. Vergileri yatırmayın. Motorunuzla tarih saat yazılı fotoğraf çekilin. Elinizde bulunsun. Motorumuzu çaldı deyip iftira atmaya çalışırlarsa ispatı da olur. Nasıl olsa elinizde eski tarihli fotoğraf olur. Onlar düşünsün cezayı ve vergiyi.

şuan öyle yapıyorum abicim sen cezanı yatır ben geri kalan borcunu kapatıcam diyorum ve her seferinde tamam kardeşim halledicez diyo ama ben artık söylemekten utandım karşı taraf utanmadı hala....

inanın öyle bi iftira atmasınıda 4 gözle bekliyorum okadar aptalca bi hareket yapmaz heralde keşke yapsa...
Özer024;698027' Alıntı:
Bence sen biran önce motosikletini üzerine al arkadaşım.200 ytl den kaçarken daha büyük bir aksilikle karşılaşma.Aldığın kişiye bu konuda bir yaptırım uygulayamazsın, herşey senin onlara güvenmenden kaynaklanmış.Ne yapacaksın işte bazı insanlarda böyle hayatımızda.Makinanın modeli nedir,sorması ayıp ne kadara aldın???

motor kymco granddink 250

4000 ytl......

bana basından beri dürüst olsa inan onuda yapardım....hep tamam deyip yollamadı vekaleti en sonunda tepem attı bi sorun varsa söyle beni oyalama dedim ozaman dedi motorun cezası var diye..... ama yediremiyorum ya en ufak bi pürüz cıkarmadım ben onlara güzelce alış verişimizi yapıp helalleşelim memnun bi şekilde noktalayalım istedim ama.... saygı bekliyoruma acıkcası karşıdan insanlık bukadar öldümü ya...

Son düzenleme:
allah kolqylık versin kardeşim tanıdık br avukat faln varsa isterse bi sor bakalım

Motosikleti, 4000 ytl karşılığında satın aldığına dair elinde herhangi bir belge varmı??? Eğer yoksa, ilk söyklediklerimi bir düşün istersen...

teşekkürler arkadaşlar.

onu merak ediyorum bende yasal bi yolu varmı acaba,kendisiye muhattapda olmak istemiyorum trafik takipciler falan anlarmı ki bu işten dayım da var trafik takipçilik yapıyor..

Özer024;698046' Alıntı:
Motosikleti, 4000 ytl karşılığında satın aldığına dair elinde herhangi bir belge varmı??? Eğer yoksa, ilk söyklediklerimi bir düşün istersen...

öyle bi belge yok elimde :silent:

fazla temiz kalpliyim sanırım kendimede kızıyorum....

ama motoru satın aldığıma dair ıspatlar var elimde kendilerinin www.motorcuyum.com adresinde actıkları topik var motoru adanadan buraya getirişleri ve benim onları yolcu edene kadar ki süre içinde fotoğraflarımız var beraber cekindiğimiz.

o fotolarıda ne olur ne olmaz idye kaydettim pc ye :)

Son düzenleme:
1-Size motoru getirip teslim eden ve parayı alan kişi ile ruhsatta adı yazan kişi aynımı
2-Aynı ise vekaletin verilmesi ile trafik cezalarının bir bağlantısı yoktur.
3-Siz önce vekaleti almaya bakın devir için gerekli olan ilişiksiz belgesini alma aşamasında cezaları ayrıca değerlendirirsiniz.Vekaleti hatta satışı almak için hiç üşenmeyip adanaya kadar gitmeniz ve 200-300 ytl ye bakmayıp olay daha fazla aleyhinize birdurum almadan çözmenizin menfaatiniz icabı olduğunu düşünüyorum.
Türkiyenin hukuk sisteminde belgeler ile sorunların çözülemediği göz önüne alınırsa belgeniz olmadan sadece fotograf ile bir sonuca varamassınız.Kaldıki istediğiniz tarih ve saati ayarlayıp foto çekmek mümkünken
Küçük bir hata yapmışsınız büyümeden maliyetine bakmadan çözün derim

biten iş temiz iştir..ne yap ne et adanaya git savcılığa git polise git ama işi bitir..elindeki resimler filan kanun karşısında birşey ifade etmiyor..birde anlamadığım şey adam adanaya kadar gelmişken neden vekaletini almadın..gerçi şimdi bunları konuşmanın bir anlamıda yok..arkadaşım biraz vakit ayır bu işi muhakkak hallet..zaten gidince niyetleri anlaşılır..kızgınlıkla hareket etme..zaten onlarında isatediği anladığım kadarıyla sizi tahrik edip haklı duruma geçmek...iş bitincede şan için siteye resimlerini koyki herkes anlasın kimin ne olduğunu..allah sana kolaylık versin

geçmişşş olsun :pr:Demek böyle motorcular da çıkıyo aradan :pr:

Adamla iyi geçin, o dediklerinin hiçbiri senin motoru satın aldığına dair delil değil, eğer isterse senden motoru alır, paşa paşa vermek zorunda kalırsın. Vekaleti alana kadar huyuna git, sonra ne yaparsan yap:)

Olay hiç göründüğü gibi olmayabilir .
Motor çalıntı olabilir .
Satan kişi motorun sahibi olmayabilir .

"Trafikte bir ceza yedim " kelimesi de palavra gibi geldi bana .
Dediğiniz rakamlar 200 ytl 300 ytl bunların hiçbir önemi yok .
Direk gidip Vekaleti almak ilk ve tek amacınız olsun .

Size vekalet istiyorsanız 1000 ytl vermeniz gerekir gibi bir yaklaşımla karşılaşırsanız da şaşırmayın .
Dediğim gibi herşey olabilir .
Veya ruhsat sahibi başkasıdır bunlara vadeli satmıştır onlar da size .
Şimdi siz ruhsat sahibini aramak durumunda kalırsınız bulursunuz adam der ben daha paramı alamadım satış falan vermem vs .

Gerçekten kötü bir durum sakin olun ve motoru aldığınız kişiye " tamam ben borçlarını ödeyeceğim borçları beni bağlar siz gönderin vekaleti " deyin bakalım ne diyecek .
Size Vekalet vermesinin motorun borcuyla hiçbir alakası yok .
Size satan kişinin bukadar rahat ve ilgisiz davranmasından onun ruhsat sahibi olmadığı izlenimi doğuyor .

Son düzenleme:
Bu iş ricayla efendilikle ıvırla zıvırla olmaz.
Ya savcılığa dolandırıldığına dair dilekçe ver. Telefonların dinlenip delil teşkil etsin.
Ya da telefon et hırlı hırsız birine satıyorum, motosikletle bi olaya karışırlarsa beni tanıma de.

phenemenon , motoru alıp gidip bi arabaya vurup bırakıp gidersen masrafını ruhsat sahibi ödemek zorundadır. Adama açıp tepem attı gidip mercedesin birine vuracam artık motoru ödersin masrafını artık diyerek tehdit edebilirsin.

Bu tarz akıl vermekten hiç hoşlanmıyorum ama, zor duruma düşmüşünüz. Arkadaşlar bi arac alıp satarken parayı alıp gidin notere, satışı yapın parayı alın bitsin iş, başka hicbir şartla almam diyin prensipiniz olsun, başınız ağrımaz emin olun...

teşekkürler arkadaşlar.

onu merak ediyorum bende yasal bi yolu varmı acaba,kendisiye muhattapda olmak istemiyorum trafik takipciler falan anlarmı ki bu işten dayım da var trafik takipçilik yapıyor..

öyle bi belge yok elimde :silent:

fazla temiz kalpliyim sanırım kendimede kızıyorum....

ama motoru satın aldığıma dair ıspatlar var elimde kendilerinin www.motorcuyum.com adresinde actıkları topik var motoru adanadan buraya getirişleri ve benim onları yolcu edene kadar ki süre içinde fotoğraflarımız var beraber cekindiğimiz.

o fotolarıda ne olur ne olmaz idye kaydettim pc ye :)

edit: konunu tam linki aşağıdadır umarım buraya koymamın bi sakıncası yoktur..

http://www.motorcuyum.com/Forum.asp?forum=oku&msgid=21

Ne diyeyim, umarım en az zararla kapatırsın bu konuyu.Morelini, bozmak istemiyorum ama ayağına kadar gelen insanları nasıl hiç bir işlem yapmadan gönderirsin, anlayamadım doğrusu.Ben olsam alım satımı yapmadan göndermezdim.Neyse sağlık olsun...

almadan forumda biraz arama yapsaydın çogu kişi sana yardımcı olabilirdi
ben şahsen aralıklarla satışı ve parayı mutlaka ayrı tutmayı belirtmiştim

örnek:
20-05-2007, 22:51 PM

--------------------------------------------------------------------------------

noter ikinci el motosiklet devir edilirken motorun asıl fiyatı üzerinden ve yaşından ellerinde bulunan liste var oraya bakarak işlem yapiyorlar.mesela ben honda cbr125 aldım ikinci el toplam noter parası 165.00ytl tuttu 90.00 ytl de ruhsatı değiştirmek için takipçiye ,sigortacıya ödedim.
-önemli motrun ruhsat sahibi noterden imzayı attıgı ana kadar kimseye para ödememeye daikkat edin.

parayı alan karnı doyar seni tanımaz...neyse artık geçmiş olsun yapabileceğin en etkili şeylerden birisi sürekli ara sürekli..hiç arkasını bırakma.hergün ara
4 dolar için şehirden şehire giden insanlar var prensip herzaman iyidir.
tekrar geçmiş olsun sürekli ara.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar