ufak cc li motorlara gerek yok diye bi mantık olamaz. isteyen istediği hacimde motora takar.herkesin ekonomisi bir olmaz. hem daha az yakması varken, aynı paraya 2 katı yol almak varken niye takılmasın.
yani bu konuda haklısın 2500 ytl lik bir motora 500 ytl lik bir lpg taktırmak pek mantılı gelmiyor.6-7 bin ytl lik bir motora bu yapılabilir.
Arkadaşlar önyargılarınızdan sıyrılın lütfen......
Varsayalım bir çarpışma oldu,ikibacağınızın arasında ne var?
Tabii ki benzin deposu.
Ve düşenler bilir,çoğunlukla üzerlerine benzin bulaşır.
Halbuki lpg tankı yerinden fırlasa bile bir mancınık ile atılmış gibi metrelerce uzağa fırlayabilir.
benzin deponuzun kalınlığı kutu içeceğin sadece 1.5-2 katıdır.
Benzin ıslatan bir sıvıdır,döküldüğü-bulaştığı yerden yavaşça buharlaşır ve havalanır.
Lpg ise aniden gaz formuna geçerken çevresinden ısı alır ve yanma için gereken YAKIT + HAVA + ISI = YANGIN denkleminin ısı ayağını alarak soğutur.
Not:devam etmek isteyen olusa daha yazabilirim,şimdi mangalın yanına gidiyorum ayrıca dolaptan bir bira alıp geleceğim...
Döncem ben size döncem...:cherry:
Ewtbi ara hebrlerde bile çımıştı adamı biri pejo ya taktığını we yakıttan % 60 mı 80 mi ne tasarruf ettiğini söylüodu...
o zaman o adam şimdi hayatta değildir bence.Ne demek % 60-80 kesin indirirler onu,ayağı kayıverir valla:queen:
eğer 2 zamanlı motora yağ pompası koyarsan olur.
350 jawa ya takan bir kişi var istersen tanıştırayım
olmaz diye bir şey yok nasıl olur diye bir şey var
benzinin patlaması için uygun hava yakıt karışımımı lazım:silent: ufak bir kıvılcım yeterli
bunu yapan bi motor mühendisi tanıyorum tekirdağda haojin 125 scootera takmış adamla bizzat görüştüğümde dizel dahil her türlü motora lpg takabildiğini söylemişti