motorsikletin hp nasıl arttırılır

attraction arkadaş sen motorun kendi silindirine diyosun ama silindirin içi krom kaplı rx115 lerin silindiri aliminyum bildiğim kadar bir motora rektefe yaparken mikron düzeyinde alıyolar rektefede bir kerede 0,025-0,1mm alınır. enfazla 3 bilemedin 4 kez rektefe yapılır. dahafazla alınırsa zaten silindirin iç kısmındaki krom kaplama biter aliminyum kısımada kurtarırmı bilmem:silent:

attraction arkadaş sen motorun kendi silindirine diyosun ama silindirin içi krom kaplı rx115 lerin silindiri aliminyum bildiğim kadar bir motora rektefe yaparken mikron düzeyinde alıyolar rektefede bir kerede 0,025-0,1mm alınır. enfazla 3 bilemedin 4 kez rektefe yapılır. dahafazla alınırsa zaten silindirin iç kısmındaki krom kaplama biter aliminyum kısımada kurtarırmı bilmem:silent:

Rx115 lerin silindirleri krom kaplı değiller arkadaşım

:) benim anlatmak istediğim 115cc lik bi silindir 135cc olmaz silindirin yapısı buna müsait değil:cyclopsan . he 115cc motosiklete 135cc silindir piston alınıp takılırsa bi şekilde uydurulursa helal olsun o ustaya .:cat:
arabaların silindiride crom kaplı.

:) benim anlatmak istediğim 115cc lik bi silindir 135cc olmaz silindirin yapısı buna müsait değil:cyclopsan . he 115cc motosiklete 135cc silindir piston alınıp takılırsa bi şekilde uydurulursa helal olsun o ustaya .:cat:
arabaların silindiride crom kaplı.

İstersen yarın fotosunu çekip yollarım Rx115 silindirinin açılmış halini :)
Hatta açıldığında bile kenarlardaki silindir kalınlığı yarım cm gibi bişey :)
Bu arada araba silindirlerine gömlek çakılmasına çok kez şahit oldum ama hiç krom kaplandığını görmedim :)

0,5cm cok fazla. bi araca rektefe yapılırken 0.025-0.1 mm arasında honlanıyo ve 3-4 kez bu işlem tekrarlanır senin dediğin kadar kalın olsa gömlek çaktırmaya gerek kalmaz . motosikletlerede gömlek çakıldığını duymadım 2zamanlı makina olduğu için silindirin içinde emme ve ekzost portu var. kısacası 115cc lik bi makina rektefe taşlanarak tornalanarak 135cc cıkmaz.

0,5cm cok fazla. bi araca rektefe yapılırken 0.025-0.1 mm arasında honlanıyo ve 3-4 kez bu işlem tekrarlanır senin dediğin kadar kalın olsa gömlek çaktırmaya gerek kalmaz . motosikletlerede gömlek çakıldığını duymadım 2zamanlı makina olduğu için silindirin içinde emme ve ekzost portu var. kısacası 115cc lik bi makina rektefe taşlanarak tornalanarak 135cc cıkmaz.

Bu kadar eminmisin arkadaşım :)
2 zamanlıyada gömlek çakıyorlar ama işte krom olmadığı için aşınma çabuk oluyor :)
Aynı eski jawalar mz lerin silindirleri gibi..

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
rx115'in pistonunu değiştirme gibi bi niyetim yok sadece ön dişliyi değştirsem motorun hızı veya hp artarmı bunu merak ediyorum

1) Beygir gücü ile dişliler arasında hiç bir ilişki yoktur
2) Ön dişli büyütülürse hız artabilir ama artmayabilir de artı hızlanma kesin düşer

valla usta kalkışlarda filan birazdaha ataklı kalkıo bide sesi tok cıkmaya başladı yolda gidince millet çocugu kaldırıma fırlatıo sanki hızlı geliomussum gibi bi ses var :) halbuki 2 ayagımda yerde yavas yavas geliyorum :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bazen bende de oluyor o daha 1, viteste oluyorum millet çocugunu kenara çekiyoır hastayım bu rx lere yhu
neyse ama motorun nasıl hp'si artar.
peki son hızını arttırmak için nasıl bişey yapmak gerek

son hızını arttırmak için iki kanat tak kenarlara adeta uçar ozaman :cherry:

sonuc olarak ıkı zmnlı ve devrı yuksek bır motor motorun sılındırı acılır ve bakılır cızık yok ıse sekmanlar degısır altkı conta sabıt usttekı ıse ınce sac conta takılır ust kapak taşlanırr bujı olarak cft tırnak takrsan 2t motrlarda gusel performans verıyor egzoz susturucusnu sok halıyle meısıde rahatlat karbrator jetını buyut hava ayrını ayarla on dişliyi bir bagla kucullt topspeed dusecektır ancak motr serı olacaktır....:D en az mıktarda para harcıyabılecegın sıstem budur135-145 km hız motoruna gore ve gucu hısedersın ...:D

saygılar...:)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar