motorsikletimde parca deıgımı yapmak ıstıyorum

merhaba abılerım kardeslerım yıne bı soruyla karsınızdayım :mrgreen:motoran mtr 100 motorsıkletım var ve temmuzum 10-15 ı gıbı memleketım olan UŞAK/BANAZ/BÜYÜKOTURAK KÖYÜ'NE gıdecegım gıdıs 300 km ve motorumda bısıler deıstırmek ıstıorum mesela basta karburatör ön arka dıslıler bunlar ıcın fıkır verırımısınız kafamda karburatör olarak 150cc lık veya 200 cc lık karburator var ama vakumlu puskurtmelı dıe bısıler duymustum bu karburatorler hakkında nedır bu vaku veya puskurtme olayı hangısı iidir .dıslı konusuda arkada 45 dıslı var onü hıc acıp bakmadım ama muhtemelen 15 dır motorum 4 vıtes yaklasık 300-400 metre gıbı bır yol gıdene kadar 4. vıtese gemıs oluorum vıtes aralıgını nasıl uzatırım acaba bılgılerını ve yardımlarını beklıorum tesekkurler....

O motor Cg olmadığından 150fmg olduğundan silindir büyütemezsin, karbüratörü büyütmek gücü artırmaz motor yakamadığı benzini hiç çekmez yada hava filtresine geri teper. Vites aralığından şikayetçiyseniz Mondial Hyena 100 dişli seti bulup taktırabilirsiniz. 1'le 4. vites arasında 5 vites motorlardan bile fazla oran farkı var, zincir dişlileriyle oynayınca son hız 15-20km artıyo.

ön dişliyi büyütürsen vites aralığın uzar. ama çok da büyük bi değişim bekleme...
ayrıca 100 cc lik motora 200 karbüratör??? sen 1 litrelik sürahiye 2 litre su doldurabilir misin?

dıslı setı dedıgınız öne ve arka dıslı dımı mengu arkadasım karburator konusundada motorumu herzaman cozemedıgım sorunlarda goturdugum ustama danısmıstım 200 cc lık bır karburator takarız demıstı ıscılıgı falan ıcınde yaklasık 200 tl ye gelıordu vakumlumu demıstı puskurtelımı ne demıstı bayada hız artar demıstı ama :cyclopsan

dıslı setı dedıgınız öne ve arka dıslı dımı mengu arkadasım karburator konusundada motorumu herzaman cozemedıgım sorunlarda goturdugum ustama danısmıstım 200 cc lık bır karburator takarız demıstı ıscılıgı falan ıcınde yaklasık 200 tl ye gelıordu vakumlumu demıstı puskurtelımı ne demıstı bayada hız artar demıstı ama :cyclopsan
Hayır ben motorun içini açıp şanzıman dişlilerini değiştirmekten bahsediyorum, ön arka dişliler de ayrıca değişecek.

benım motor dık sılındır ama o motor cup motorları gıbı yatay uyarmı dersın dıslı sıstemı bu motora :S

cok saol tskrler bu hyna 100 un parcasını arastıracagım parcacımdan bulamazsam parcacılardan :D ii gunler dılerım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar