Katılmıyorum, hatta arabada da kesinlikle güç veya güç/kilo oranına göre ehliyetlendirme olması gerekli.
Sıkıntı bu her yeni ehliyetin kutsal devletimiz tarafından gelir kapısı olarak görülmesinde.
"Sırf yaşın var diye" kısmına gençken ben de katılırdım muhtemelen. Ama şu an bunun da isabetli olduğunu düşünüyorum. =)
Katılmadığın noktayı anlamadım fakâaaat.. (hükümet kadın filminden bir replik)
Oldu olacak Her ehliyet sınıfında 5 senede bir tekrar sınav yapılıp yeniden 5 senelik vize alalım.
Enıştem 1982 de ehliyet almıştı ama araba kullanmayı 1998 de ben öğrettim. Gerekli bişey demekki..
Motosiklette sınıf tabiki isabetli ancak tecrübe ilerlemeaine rağmen yeniden para harcamak zorunda olup yeniden ehliyet almaya çalışmak..
Sadece direksiyon sınavına girerek değerli kağıt bedeli ödemeden bir üst sınıfa geçilebilir.
B sınıfı dediğimiz otomobil sınıfında da olmalı bu iş.
Oğlum 18 yaşında ve geçen hafta hem A2 hem B sınıfına yazdırdım. Ama B sınıfını alınca ferrariye binmesine razı olamam. Baba olarak olamam,gençtir kanı kaynar olamam,kıymet bilmez tecrü esizdir olamam v.s v.s...
Demek.istediğim şu..
Alakasız gelmesin de..
Petrolden lpg mazot benzin ve diger yan ürünler çıkar ya..
Ama tarihinde mazot ilk defa benzin fiyatını geçti ya..
Hani gençliğimizde benzin 5 ise mazot 2.5 lpg 1.5 lira idi ya..
Hani petrole zam geldiğinde bunlqrın hepsine aynı oranda zam gelmeli iken daha çok talep olana daha fazla geliyor ya...
Anlamsız geliyor ya..
İste motosiklet ehliyetinde olanın otomobilde olmaması garip geliyor..