Motorsiklet hava filtresi kaç km de değişiyor

Motosikleti
250sr
250sr motorum var 6400 km oldu kendisi. Daha hiç hava filtresi değişmedi pazartesi günü servise getireceğim. Şu ana kadar sadece yağ ve yağ filtresi değişimi oldu.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

250sr motorum var 6400 km oldu kendisi. Daha hiç hava filtresi değişmedi pazartesi günü servise getireceğim. Şu ana kadar sadece yağ ve yağ filtresi değişimi oldu.
Ek bir not olarak motorumun ön kısmından 5000 6000 devirden sonra ıslık sesi çıkıyor gibi vuultu yapıyor

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bir 6000 daha bin öyle değiştir..Erken daha...

15.000 de bir değişim yapıyorum ben genellikle , köy kasaba arazi toz toprak yollarda kullanıyorsan 10.000 de değişim isteyebilir..

çıkar, bak, temizlenecek kadarsa temizle geri tak, yok pislikten geçilmiyorsa yenile.

hava filtresine kitapçığa göre bakılmaz. yaşadığın muhit tozlu-mozluysa normal periyodundan evvel kirlenir.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Hava filtresi değişimi için kılavuzda verilen aralıklar çok genel değerlerdir. Burada asıl kriter, kullanım koşullarıdır. Yukarıda da yazıldığı üzere, çok tozlu, nemli, kirli koşullarda sürüyorsanız mutlaka kontrol edilip, değiştirilmesinde yarar vardır. Sürekli temiz asfaltta süren ile çamurlu-tozlu arazi koşullarında süren biri için hava filtresi değişim periyodu tabii ki aynı olmayacaktır.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Benim motorda hava filtresini sökmek için depoyu yukarı kaldırmak gerekiyor. O kadar işçilik çıkacaksa hava filtresini kontrol edip temizlemek falan yerine hazır depo bile sökülmüşken direkt yenisini takmak bana daha mantıklı geliyor. İşçilik olarak aynı.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Benim motorda hava filtresini sökmek için depoyu yukarı kaldırmak gerekiyor. O kadar işçilik çıkacaksa hava filtresini kontrol edip temizlemek falan yerine hazır depo bile sökülmüşken direkt yenisini takmak bana daha mantıklı geliyor. İşçilik olarak aynı.

Macera motosikleti kategorisinde yer alan bir motosikletin hava filtresine ulaşmak için benzin deposunun yukarı kaldırılması fikrini bünyem kabul etmiyor valla. VStrom'a büyük bir eksi puan geliyor buradan.

Ama Africa Twinde iki tane olan hava filtrelerine ulaşmak için de sağ ve sol karenaj sökülüyor ki görebildiğim kadarıyla Vstrom'un depoyu sele tarafından hafiften havaya kaldırmalı hava filtresine ulaşmak daha kolay.

Tam bu ikisini birbirine kırdırırken devreye bir de Transalp 750 girmesin mi?

Onda da depoyu kaldırmak gerekiyor ama gidon tarafından kaldırmak gerekiyor.

Onun için de gösterge tablosunu/tabletini ve gösterge çerçevesi de dahil olmak üzere o civardaki tüm plastikleri sökmek gerekiyor.

Motosikletlerdeki hava filtresinin sele altına ve/veya arka tekerleğe yakın bir yerlere konması hava filtresinin arka tekerlekten kalkan tozdan dolayı çabuk kirlenmesine yol açıyor.

Hava filtresinin benzin deposunun önünde yer alması filtreyi daha geç kirletiyor ve de motora neredeyse her zaman temiz hava gitmesini garanti ediyor.

Ama gerek Africa ve gerekse de Transalp için konuşmak gerekirse diğer motorlara göre çok daha az kirlenen bu hava filtresine ulaşmak gayet zor.

Yeni Transalp de ise motor sattıracak derecede meşakkatli.

Alttaki videoyu 44:00 ile 49:00 süreleri arasında izlerseniz durumun vehametini görürsünüz.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Hava filtresinin değişim zamanı geldiğinde zaten motorun yakıt tüketimindeki artış size ipucu verir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar