Motorsiklet&Bel Fıtığı

Merhaba arkadaşlar,
Bende yeni yeni oluşan bir motorsiklet sevdası var, şu anda araştırma içerisindeyim ama öncelikle sağlıksal durumum ile çelişip çelişmediği hakkında bilgi almak istedim, konuştuğum ortopedistler kesinlikle motorsiklet kullanmanın bel fıtığı ile olmayacağını söylediler. Bu konuda sizin bilginiz ve tecrübeleriniz nelerdir?

boy

Doktorun ne dediğine önem vermek lazım bence. Bel fıtığı olmadım ama sanıyorum doktorlar motor üzerinde yapılabilecek ani hareketlere karşı motora binilmemesi gerektiğini söylüyorlar. Belki oturuş pozisyonu dik ve hafif bir motor kullanılabilir.

bende bel fıtığı var sakın chopper alma,uzun yolda çok rahatsız ediyor,fıtık için en iyisi endurodur.Vücudu dengeli olarak dağıtıyorsun bele ağırlık fazla binmiyor

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
sende de bel fıtığı sorunu vardı dimi MoToR geçmiş olsun.

Bana cruiser makianar çok rahat geliyor. Geçenlerde race tipi bir motora 5 dakika bindim (Sanki motor sürmüyoruz şınav çekiyoruz:p) gebertti beni.

Race in otorumu zaten ağırlıkla karın üstü gidon denebilir. Enduro el, kalça ve ayak, cruiser-chopper ise ağırlık tamamen kalçada. Sorun da burda başlıyor. En ufak zıplamada tüm darbe direkt kalçaya ve sonra bele. Bende çok rahatsız oldum ve şu an tarzımı değiştiriyorum. En rahat oturuş ve az yorgunluk Enduro, Naked ve Toruing motorlarla yapılıyor. Tavsiyem bu tarz motorlar.

enduro motorlarda sorun olmaz sanırım. ama hangi motor olursa olsun uzun yolda belli bi km den sonra yoruyor insanı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar