Bundan sonra pompacılar federasyonundan iyi hal kağıdı alırız benzin almaya gelmeden önce.
İşin aslı pompacının bana gıcık olup olmaması umrumda bile değil. Yazdıklarına gelince:
1- 5 ytlllik benzin alıp 100 ytl veririm bozuk para bulundurmak işyerinin sorumluluğudur müşterinin değil.
2- Paramı nasıl harcayacağımıda sana soramam 3 liralıkta benzin alırım 5 liralıkta cebimde kalan paranın hesabınıda sana vermek zorunda değilim.
3- Metal para sende verme o zaman hatta darphaneyi kapatısnlar sadece kağıt para bassınlar. Metal paraları napıcaz o zaman biriktirecekmiyiz.
4- 5 ytly kredi kartı çekerim cebimde para yoksa 3 ytl yede çekerim.
5- Tamam benzin döküldüğünde pompacıya kızmıyacam sadece pompa tabancasını alıp ensesinden aşağı aynı miktar benzini dökeyim oda bana kızmasın.
6- Motosiklette evet ama otomobilde asla bunu yapmam. Ayrıca markete falan gideceksmde pompacının bu işleri yapması gerekir.
7- Ben korna çalmayım sende ben yokmuşum gibi davranmaya devam et otomobillere kamyonlara benzin ver motorun aldığı benzinden ne olacakki zaten.
8- Ruhsatımı kimliğimi zaten bırakmam bu hususta sana katılıyorum. Kazayla unutursamda sorumlu bir vatandaş olarak elbette muhafaza etmen gerekir.
9- Baştada söylemiştim pompacıların ne düşündüğü beni ilgilendirmez. Ben gelirim benzinimi alır ve giderim. Bu süre zarfında da en kaliteli hizmeti beklerim. 5 ytllikte benzin alsam 50 ytllikte benzin alsam motorlada gelsem kamyonlada gelsem aynı hizmeti beklerim. Bir işiniz olduğuna sevinmelisiniz Amerikada ki gibi benzin istasyonları self servis olsa sizede ihtiyaç kalmaz. Her işi müşteriden beklerseniz servis elemanına ne iş düşecek.
benim bişi yazmama gerek kalmamış, budur..
müşteri her zaman haklıdır(olağanüstü bir durum sözkonusu olmadığı taktirde).:bounce:
Geçen akşam saat 23:30 civarı bağdat caddesi Shell'den benzin aldım 10 YTL' lik. Kış mevsiminde benzin alırkenki süreç:
1- Motoru stop et.
2- Anahtarı kontaktan alıp depo kapağını aç.
3- Kaskın çenesini aç.
4- Eldivenleri çıkart.
5- Sele altından cüzdanı al, ücreti öde.
6- Cüzdanı yerine koy, kapağı kapat.
7- Motora bin.
8- Depo kapağını kapatıp anahtarı kontağa tak.
9- Eldivenleri tak.
10- Kaskı kapat.
11- Motoru çalıştırıp yola çık.
Bu süreç motosiklet kullanıcıları için zahmetli bir süreç ve pompacıların bunu anlaması gerekiyor.
Ben tüm bunları yapıp yola çıkmaya hazırlanırken, arkadan gelen bir aracı, o saatte ısrarla benim bulunduğum pompaya almaya çalışıp, bana acele etmemi söyleyen, arkada "motor 8 dakikadır orada" diye laf atan (ki 5 dk.yı geçmemiştir.), motosikleti 2.sınıf araç gibi görüp saygısızlık yapan, benim o saatte iki elimi bir pabuca sokmaya hiç mi hiç hakkı olmayan pompacı kardeşlerimi
şiddetle kınıyorum!!!