Motorlar Önden!

53931249ng7.jpg

Dünyanın herhangi bir ülkesinde motosikletler için yapılan her türlü yenilik, tanınan herhangi bir ayrıcalık tüm diğer ülkelere emsal oluşturmakta. Mart başında sevgili dostumuz Milliyet gazetesinden Menderes Özel ‘in “Motosikletler Yasaklansın!” başlığı ile kaleme aldığı makalesinde de değindiği “Vision Zero” (Hedef Sıfır) programı kapsamında FEMA ‘nın lobi çalışmasıyla İlk 100% Motorcu Dostu Yol Açıldı.

Şimdi ki sevindirici haberimiz İspanya ‘dan. İspanya ‘da Trafik ışıklarında beklemeleri için motosikletler için ön kısımda özel alan yapımına başlandı. Bazı ülkelerde bisiklet için örnekleri görülen bu sistem motosikletlerin güvenli bir kalkış yapmasına olanak sağlamakta.

Bu sistem İspanya ‘da ilk Barselona ‘da uygulanmaya başlandı. Beyaz yaya geçidi ile araçların dur çizgisi arasına yerleştirilen motosiklet durma alanı:

35906145bo6.jpg

Bu fotoğrafta ise görünen “Burada durmayın” işaretlemesinin içerisinde “Motosikletler hariç” yazmakta.

75499092bf2.jpg

Madrid ‘de kendi tarzı ile bu sistemi uygulamaya başlayan bölgelerden:

10423747qq6.jpg

Kaynak: http://www.motoaktuel.com/blog/index.php/motorlar-onden/bolumler/guvenlik-bolumler

Moderatör tarafında düzenlendi:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Elint;
çeviri programını bulmuşsun anlaşılan.:)

Güzel gidiyor.

Burada da hemen her trafik ışığında bu tür bir ayrılmış alan bulunur.
Hatta yol kenarlarında bisiklet ve küçük motosikletlerin özel bir yolu da vardır.

İnşallah ülkemizde de bu tür güzellikler düşünülür motosikletler ve bisikletler için.

Elint;
çeviri programını bulmuşsun anlaşılan.:)

Güzel gidiyor.

Burada da hemen her trafik ışığında bu tür bir ayrılmış alan bulunur.
Hatta yol kenarlarında bisiklet ve küçük motosikletlerin özel bir yolu da vardır.

İnşallah ülkemizde de bu tür güzellikler düşünülür motosikletler ve bisikletler için.

Evet sonunda çeviri programını buldum ama sadece ingilizce'leri çevirebiliyor.
Umarım bunların italyanca ve almanca çevirilerini yapan modelinide bulabilirim.

Bu arada çeviri programımı merak edenler için. Aşagıdaki linkten dowland edebilirler
http://www.motosiklet.net/forum/members/komtan-4.html

:queen:

Son düzenleme:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Programı indirdim.
Fakat full versiyon değilmiş.
Sadece kafası geldi.
Geri kalanı yok.:)

O da direkt mutfağa gitti.
Yakalayabilirsem çevirttirecem ben de bişeyler....

:p

Bizim ülkede böyle bir sistem uygulandığını varsayalım..
Acaba uyacaklar mı?
Ben hala bir çok araba ve minibüsün emniyet şeridinden vın vın geçtiğini görüyorum, buna rağmen bize yol açıcaklar mı? Açsalar bile önde durduğumuz için hırslanıp bize vurmadan durabilecekler )

(Sadece Türkiye için konumamak gerel tabii)

Elint paylaşım için teşekkürler...!

otomobillere bakıyorumda ne kadar düzenli durmuşlar 1 tanesi bile aşmamış çizgiyi, Türkiye de otomobiller neredeyse diğer yola kadar çıkartıyo burnunu yaya geçiti bile dinlemiyor ki :) halkımız bilinçlensin yeter yer ayırmalarından falan geçtim.

Evet sonunda çeviri programını buldum ama sadece ingilizce'leri çevirebiliyor.
Umarım bunların italyanca ve almanca çevirilerini yapan modelinide bulabilirim.

Bu arada çeviri programımı merak edenler için. Aşagıdaki linkten dowland edebilirler
http://www.motosiklet.net/forum/members/komtan-4.html

:queen:

Hesaplarımı kontrol ettimde sen bu programı kaçak kullanıyorsun sanki biraz :p

Programı indirdim.
Fakat full versiyon değilmiş.
Sadece kafası geldi.
Geri kalanı yok.:)

O da direkt mutfağa gitti.
Yakalayabilirsem çevirttirecem ben de bişeyler....

:p

Mutfak ve çevirttme dedik, aklıma geldi;

070328b313402sl0.jpg

Bizim torunlarımızın torunlarının torunlarının torunları belki anca görürler.:queen:paylaşım için teşekkürler.Saygılar.:bounce:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
böyle bi uygulamaya geçilse bizim taksi dolmuş otobüs şöfürleri hem o kısmı işgal ederler hemde o kısımda durursak asfaltı süsleriz..:pale:

Benim İstanbul'da motosiklete özel görebildiğim yegane şey, Sirkeci feribot iskelesinde araç bekleme bölümünün en önünde motosikletler için bekleme alanı oluşturulmuş olması. Bu iyi ve umut veren bir örnek. Umarım trafikte de bu tip örnekler görmeye başlarız.

olsa çok iyi ama olduğunu farzedersek sanmıyorum pek çok kişinin buna uyacağını.uysalar bile bazıları arkadan gelip bize kondurabilir.:mrgreen:Burası Türkiye

Çok çok güzel haberde bizim için değil.İspanyollara hayırlı olsun.

Bağlarbaşı'ndan Nakkaştepe'ye giden yol,en az 3 aydır çift yönlü oldu.Fakat işten her çıkışımda en az 5 otomobili uyarmak,10'undanda kaçmak zorunda kalıyorum.Neeerdeeeeeee ışıkta öncelik tanıycak sürücü?

SIKILDIM!.....

avrupada motosiklet kullanmak çocuk oyuncağı türkiyede ise bi beceri yani ölmediğiniz hergün sizin başarınız demek türkiyede motosiklet sürmek ayrıcalık:)

darısı başımıza inşallah

paylaşımın için teşekkürler ELINT :cat:

Evet. Darısı bizimde başımıza arkadaşlar ama bende diğer arkadaşlar gibi bizde çok zor. Biz otomobil ile bile yaya çizgilerinin üzerinde duruyoruz, öyle değil mi ?

Bizler hep herşeyleri karşımızdakilerden bekliyoruz. Önce araçlara saygı gösterelim ve sonra onlardan da saygı bekleyelim. Peki bizler araçları taciz ediyormuyuz ? Tabiiki karşı taraftan aynı saygıyı beklemek çok zor. Kendimize yapılmasını istemediğimiz şeyleri karşı tarafa yapmamalıyız, diye düşünüyorum. İnşallah İspanyol dostların seviyesine ulaşırız.

Son düzenleme:
Çok güzel bir örnek . Bu örnekler elbette bizede gelecek bir gün . Umudum var ve bunlar için sadece çaba gösterelim yeter

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar