ne zamandır motora bir şey eklemediğimden başlığın adını bile unutmuştum. 1 ay geç yazıyorum kusura bakma.
xenondan çok memnunum. daha 2 gece önce gece Malatya'dan Elazığ'a geçtim. xenonsuz o yol zifiri karanlık. kısalar yolun sağına 50şer metre aralıklarla dikilmiş parlak reflektör küçük direklerden (adını unuttum) yanımdakiyle beraber 3. direğe kadar (100 metreye yakın) görüş sağlıyor. uzunu açınca 7-8 tane ilerisi aydınlanıyor. geceleri yol yapıyorsanız mutlaka lazım.
yalnız güzel bir akü ile kullanın. bendeki ara sıra kesme yapıyor. akü dandik... bosch en iyisi. İstanbul'a gelirsem ilk işim aküyü değiştirmek olacak.
karşı tarafı rahatsız etmiyor. bizim far aynası on numara. mercek gibi çizgi bırakıyor. yalnız uzun ile kısayı, lambayı ileri geri hareket ettirerek yaptığı için alttaki demirin o boşluğundan az biraz ışık kaçıyor. orası da anca otobüs ve kamyonları rahatsız eder çünkü sol ve sağ yukarı kısıma yansıyor. bugüne kadar hiç selektör yemedim.
yalnız bunda benim lambayı modifiyemin de faydası olabilir. lambaya aluminyum folyodan bi ek yaptım. lamba kısadayken o demirin boşluğunu bu folyo kapatırken lamba geriye çekildiğinde o folyo da geriye çekildiğinden uzun lamba normal şekilde çalışıyor ve farım ışığı dağıtmıyor.
linki görmüyorum ama ayrı bi hat çekilse daha güzel olur. ben takarken bi kablo kısadevre yaptığından götürüp ustaya yaptırmıştım. meğersem uzun kısada kabloları düzenlerken kısadevre yapmışım. bence ustaya ver yapsın. en fazla 20 lira verirsin.
muayeneye soksam bu halde normal far gibi olacak ama olmuyormuş. kafayı bi daha sökmem gerekecek!

r: muayenede tesisatı bozmamak için uzun kısadan + alıp bi kablo da şaseye vererek durumu kurtarmaya çalışacağım.
---------- Post added at 18:36 ---------- Previous post was at 18:28 ----------
11.9.2012deki facebook linkinden resimlere bakarsan oradan xenonun nasıl bağlandığını görürsün.