Motordayken hgs okutma sorunu

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...Bu arada OGS-HGS cihazları hakkında konuşunca mevzu hep "padişahım köprüye ikinci bir zenci daha koysanız" fıkrasındakine dönüyor. Niye biz yollara köprülere para ödüyoruz ki? Hani verdiğimiz vergiler bize yol-su-elektrik olarak dönerdi? ilkokulda bizim kuşağa böyle öğretilmişti, şimdi hepsine para ödüyoruz ayrıca niye vergi veriyoruz o zaman.

Tabi ki imamlar, müftüler, başkanlar, bakanlar vs. vs. kadrolar ve onların makam arabaları için vergi ödüyoruz :D

Ödediğimiz vergilerin çoğu devletimizin itibarı için.

Motosikleti
KAWASAKI Z500SE- HONDA SH125İ
OGS'ler aktif RFID cihazlardı. Bu kartların içindeki chipler pasif RFID türünden. Yani kartın içindeki chipe enerji sağlayan bir şey yok, normal halde devre çalışmıyor, okuyucunun yakınından geçerken okuyucunun yaydığı radyo dalgalarının enerjisi ile chip çalışıyor ve kendi kodunu o aldığı enerji ile gönderiyor. OGS cihazlarında ise içinde batarya var, chip sürekli düşük enerji modunda çalışıyor, etraftan okuyucu sinyali alınca devre çalışıp kendi kodunu gönderiyor, içinde kendi bataryası da olduğu için daha yüksek güçte sinyal gönderebiliyor, okudu-okumadı sorunları çok daha az oluyor.
Arabaya aldığım IGS cihazı 12 yıl falan dayanmıştı. Bataryası bitince 180 lira mı ne verip yenisini aldım çünkü batarya değişmiyordu. Ama devlet yine bir kazık attı, ben yeni cihaz aldıktan 2 ay sonra mı ne bir karar çıktı OGS cihazları kullanımdan kaldırıldı, hepsi HGS oldu, OGS cihazı olanlara ücretsiz HGS gönderildi ama yeni cihaz parası ödemiş oldum. OGS gibi daha güçlü sinyalli ve daha az hata ile çalışan sistem dururken niye etiket içindeki dandik pasif RFID'li sistemi öne çıkardılar, herhalde OGS sisteminin okuyusuları vb. altyapısı daha maliyetli, özel otoyollar açılınca yandaşlar iki cihaz türüne ayrı ayrı okuyucu masrafı yapmasınlar diye OGS'yi kurban ettiler. Yoksa ben 10 yılda bir 180 lira vermeye razıydım, en azından geçerken diit diye sesi duyuluyor, okudu okumadı derdi yok çünkü okunuyor, daha sorunsuz bir cihaz. Hatta keşke motorlara monte edilecek modelleri de çıksaydı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:28 ----------

Bu arada OGS-HGS cihazları hakkında konuşunca mevzu hep "padişahım köprüye ikinci bir zenci daha koysanız" fıkrasındakine dönüyor. Niye biz yollara köprülere para ödüyoruz ki? Hani verdiğimiz vergiler bize yol-su-elektrik olarak dönerdi? ilkokulda bizim kuşağa böyle öğretilmişti, şimdi hepsine para ödüyoruz ayrıca niye vergi veriyoruz o zaman.
OGS aktif RFID ile Türkiye’deki tek en sorunsuz ve kolay sistemdi yıllarca kullandık bip sesiyle bizi ücret ile alakalı uyardı ve banka uygulamasından bir tıkla plaka değiştirip tüm işlemler halloluyordu ama bu sistemi öldurduler tek dertleride okuyucu masrafı felan değil nakit akışını kontrol altına almak sistemi bankalardan aldılar ve tüm para artık PTT üzerinden geçiyor nakit akışı olan her yeri kendilerine bağladılar bir şekilde suan bankalarda etiket ve kartı PTT den temin edip yüklemeleri PTT üzerinden yapiyorlar

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
OGS aktif RFID ile Türkiye’deki tek en sorunsuz ve kolay sistemdi yıllarca kullandık bip sesiyle bizi ücret ile alakalı uyardı ve banka uygulamasından bir tıkla plaka değiştirip tüm işlemler halloluyordu ama bu sistemi öldurduler tek dertleride okuyucu masrafı felan değil nakit akışını kontrol altına almak sistemi bankalardan aldılar ve tüm para artık PTT üzerinden geçiyor nakit akışı olan her yeri kendilerine bağladılar bir şekilde suan bankalarda etiket ve kartı PTT den temin edip yüklemeleri PTT üzerinden yapiyorlar

OGS sorunsuzdu, düzgün çalışıyordu, niye bunu bırakıp daha sonra çıkan ama daha geri teknoloji olan HGS'ye geçildi diye merak ediyordum, demek HGS yazlnıca ptt üzerinden geçtiği için olayın nakit akışı kısmının kontrolu aklıma gelmemişti. Kötü olmuş.

Hele benim gibi 12 yıllık OGS'yi yenileyip yepyeni cihaz alıp bir ay sonra HGS'ye geçmek çok kötü olmuştu. Boşa 180 liram gitti, İki tane yarım ekmek kokoreç parasına yazık oldu. Cihaza da yazık oldu, evde bir yerde duruyor atmadıysam.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
KGS aktif iken, o günün parasıyla 10 ya da 12 milyon TL'ye cemaate HGS'yi yaptırdılar. Amaç bu kadar basit. :)

Evet, eskiden otomatik geçmek isteyenlere OGS vardı, sürekli işim yok ara sıra geçerken de kart okuturum işte diyenler kart kullanıyordu. Hatta arabayı ilk aldığımız zamanlarda yılda kaç kere karşıya geçiyoruz ki kart yeter demiştik de sonra bir gün 2 saat ikinci köprü trafiğinde kart sırası beklerken ogs'lilerin vızır vızır geçtiğini görünce pazartesi ilk iş bankaya gidip ogs almak deeyip almıştım. HGS sahiden de fuzuli iş oldu. OGS kalsaydı keşke.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
KGS aktif iken, o günün parasıyla 10 ya da 12 milyon TL'ye cemaate HGS'yi yaptırdılar. Amaç bu kadar basit. :)

Cemaat dediğiniz darbe yapmaya çalışıp döt olan Fetöcü şerefsizlerse Allah hepsinin belasını versin. Adamlar her yönden zarar hepimize.

Evet, eskiden otomatik geçmek isteyenlere OGS vardı, sürekli işim yok ara sıra geçerken de kart okuturum işte diyenler kart kullanıyordu. Hatta arabayı ilk aldığımız zamanlarda yılda kaç kere karşıya geçiyoruz ki kart yeter demiştik de sonra bir gün 2 saat ikinci köprü trafiğinde kart sırası beklerken ogs'lilerin vızır vızır geçtiğini görünce pazartesi ilk iş bankaya gidip ogs almak deeyip almıştım. HGS sahiden de fuzuli iş oldu. OGS kalsaydı keşke.

Yolda sürünen danışmanın çözümü, hem KGS hem de OGS olurdu arabalarda. :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:28 ----------

Cemaat dediğiniz darbe yapmaya çalışıp döt olan Fetöcü şerefsizlerse Allah hepsinin belasını versin. Adamlar her yönden zarar hepimize.

a*pnin jargonuna düşmeyelim abi. bin yıllık cemaat işte, fetö fütö falan diye kim olduğunu bilmediğimiz bir isme dönüştürmelerine izin vermeyelim.
bildiğimiz cemaat.

Yarın İlk otoban sürüşüm olacak nasipse. HGS yi internet Bankacılığı ile aldım.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
ben işim gereği bir buçuk ay boyunca düzenli olarak kullandım otobanı ve bazen para çekiyordu ve bazen de kıyak geçiyorlardı yani para almıyorlardı. kart sırt çantamın içinde ruhsatın arasındaydı..

öyle, çok iyiler çok kibarlar, bazen bizden olsun diyorlar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Benim hgs kartı ruhsatın arasında duruyor. Ruhsat da çantamın içinde xmax'ın sele altı bagajında olur hep.
Köprüler-otoyollar plakadan okuyorlar, kartı göstersen de okuyacaklarını sanmıyorum.

Köprü geçişleriniz falan az görünüyorsa fazla dillendirmeyin yine de. :)

Ben istanbul içinde TEM otoyolunu da çok kullanıyorum, mahmutbey gişelerinden geçip avcılardan çıkıyorum. bazen ndiren de olsa birinde okuyup ötekinde okumamış oluyor, telefondaki uygulamadan bakınca Edirne'den çıkmışım gibi göründüğü olup en uzak mesafe kesilmiş oluyor. destek telefon numarasını arayıp geçtiğim yaklaşık saatleri söyleyince düzeltiyorlar. Ama köprüden geçmiştim okumamış görünmüyor diye aramadım hiç.
boşver niye arayıp söyleyeceksin ki? zaten köprüyü tüneli hastaneyi falan her şeyi taksitle yaptırıyorlar ve kullanırken de parasını bizden kesiyorlar, peki madem her şeyi taksitle yaptırıyorlarsa o zaman milletten topladıkları vergiler nereye gidiyor?

adamlar vergilerimizi babalarının malı gibi soyup soğana çeviriyor. adamlar diyorum da adamı bırak bunlar insan değil. hızlı geçirme sistemi, haraç ödemeye meraklı olanlar arayıp haraç ödeyebilirler.

Son düzenleme:
Ya bu hgs de bazı ücreti iki kez kesiyorlar geçen baktığımda motoru 2 sınıf araçolarak geçmişler düzeltmek için başvuru yaptım normalde tarihi de düzeltmeleri gerekirdi düzeltmediler bu sefer tarih geçtiği için ceza ödedim.

Motosikleti
Forza 250
FSM köprüsünden geçişimi 1. sınıf olarak çekmiş. Düzelttirene kadar son ödeme tarihi geldi. Cezaya kalmasın diye mecbur ödedim. Ödedikten sonra geri dönüş yaptılar şu şu evrakları POSTA yoluyla gönderin ücret iadesi yapılacaktır diye. Posta ücretini de ben ödeyecekmişim. Ulan 15 TL iade için 100 TL ödetiyorsunuz insana.

Sonra plaka kapatanlara kızıyorlar. Sistemleri düzgün çalışsın önce.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
istanbulda yaşasaydım sevseler plaka takmazdım iktidar değişene kadar vergi borcumu ödemiyorum bi de kendi köprüme tünelime mi ödeyecem

Konu eskiymiş ama yine de yazayım. Bende de Kuzey marmara otobanına girerken hgs yi görüyor ama çıkarken banket açılmıyor Kaçak diyor. :) Sonra gişedeki adama dert anlatıyoruz. Nerden girdin nereye gidiyorsun hgs var mı vs vs...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar