Motordan uzaklaşmayınca benzin vermediler...

bencede güzel bişey yanlız benim motorun birinde arka ayaklık yok ve arka ayaklık olmadan motor nasıl tam ortalı durcak? pompacı arkadaş motoru tutup hemde benzinmi koycak ? hadi ikisinide yaptı ve düşürdü bunun sorumlusu kim olcak ben emanet etmem motorumu kimseye kusura bakmasınlar.ya olayı daha profesyonel hale getircekler yada o iş yaş .

başlık ilginç geldi bir okuyayım dedim.iyi ki de okumuş.her gün yeni bir bilgi :)

bu uygulama shell de uzun zamandır var. ben daha mayıs haziran aylarında aynı uygulama ile kayserideki bir shell istasyonunda karşıladım.
ayrıca hiç te saçma değil. çünkü sendeki elbiseler statik enerji yaratarak kıvılcıma sebebiyet verebilir. ama istasyondaki pompacıların kullandıkları o kıyafetler özel kumaştan imal edildiği için sürtünmeden dolayı statik enerji üretmez ve böylece kıvılcım oluşma ihtimali ortadan kalkar.
adamlar seni düşünüp rica etmişler motordan inmenizi ama siz iki adım atmak için erindiyseniz, davranışınız hoş değil...

Bu kural doğrudur, uygulayan hiçbiryere denk gelmemiştim. Pompacı doğrusunu yapmış.
Motorcunun üzerindeki elbiseden elektriklenme ile çıkabilecek minik bir kıvılcım ani bir parlama ile yanmaya sebep olabilir.

Bu konuda pompacılar uyarmasa bile motorun üzerindeyken benzin almamalıyız.

BU uygulamnın gerçek sebebini zaten açıklanmış.Rüzgar yüzünden vücüdumuzda statik elektirik oluşur.Bir çok beznin istasyonu yangınada bu sebep olmuştur.Hem sizi hemde kende canlarını düşündükleri için bu uygulama var. :)

arkdaşlar yapılan işlem bana göre doğru.... bir çok pompacı bilinçsizce motora benzin doldurmaya çalışırken taşırıyor... en güzeli motorun yanında durmak..

doğru yapmış pompacı. Sonuç olarak inmesen ve bir aksilik olup alev alsa motor ve sen yaralansan, dava açsan deli para koparırsın :) aynı zamanda benzin istasyonları da kendilerini koruyolar böyle kurallarla

Mersin İl Temsilcisi
ben 3 sene önce mersinde başlatılan bu uygulamayı ( sadece shell'de) doğru buluyorum. mersinde motordan inmeden vermiyolar... benzini !

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bence yapılan işlem doğru.

GKN

Selamiçeşme ve göztepe shell de bayadır bu uygulama var. Birisi yanmış sanırım motor üzerinde benzin alırken bi şekilde tutuşmuş, onun için böyle bi uygulama varmış. Tabiki kimse uymuyor..

Yurtdışında bu sebepten dolayı alev alan araç videolarını internette bulabilirsiniz.

Burada alev alma sebebi benzinin kendisi değil benzin buharı. Bu normal benzinden daha tehlikeli. Eğer deponuz dolarken yan tarafına gelir bakarsanız çıkan buharı gözünüzle görebilirsiniz.
Bütün gün plastik parçaları olan bir aletin üzerinde topladığınız statik elektiriğin motor üzerine atlaması halinde motorun alevlenmesi an meselesi.
Pompacılar pompayı koyduktan sonra motora dokunmazlar bu yüzden bu olasılık onlar için çok düşük.
Hadi oldu diyelim , alev alan bir deponun tam üzerinde oturmak pek de hoş olmaz.
Uygulama tamamiyle doğru...
Tabi biz ne diyoruz yine... EEh biz Türk'üz bize birşey olmaz kardeşim...

1003_web_color.jpg

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Sympony ST200i E5 ABS
avrupada senelerdir uygulanan bir dolum emniyet kuralı,amaç dolum sırasında oluşabilecek bir aksilikte motosiklet sürücüsünü korumak,dolumda herhangi bir sebeble alev alma olayı olursa sürücününde bundan zarar görmesini engellemek,düşünün taşan benzinin çok sıcak motora değerek alev aldığını bu sırada motosikletin üzerinde olursanız neler olacağını hayal edin artık :)

burdaki bir opet bayiinden bugün yakıt alırken yakıtı dolduran kişiye özellikle durmasını ve indikten sonra devam etmesini söyledim
bu her zaman aklımda olacaktır
teşekkürler bilgilendirme için..

Zaten cüzdanı çıkartmak için yada para bulmak için inmak gerekiyor:) Ama bu statik elektrikten dolayı oluşabilecek kıvılcımlanma ihtimalini öğrendiğim iyi oldu,tabiki ne olur ne olmaz;önce güvenlik.

Ya patlama olayı olması çok zor bir defa onu belirteyim depoyu doldur sonuna kadar içine kibrit at yine patlamaz sadece yanar yalnız depo boşsa içinde buglanma olduysa hafif bir puf diye bir patlama olur öyle gangster filmlerindeki gibi olmuyor yani :)

Evet benimde aklıma yattı parayı almak için böyle bir uygulama uygulanıyor yoksa kimin umrunda benzin istasyonlarında kimsenin cep telefonunu kapat diye bir kelime duymadım oysa oda zararlıymis

Ya patlama olayı olması çok zor bir defa onu belirteyim depoyu doldur sonuna kadar içine kibrit at yine patlamaz sadece yanar yalnız depo boşsa içinde buglanma olduysa hafif bir puf diye bir patlama olur öyle gangster filmlerindeki gibi olmuyor yani :)

Bır depo bul ıcıne benzın koy ve bosalt sonra yap ıste bısekılde uzaktan depoyu yak bak bakalım senmı haklısın yoksa bu uygulamaları yapanlarmı aynen sınemalardakı gıbı oluyo:queen:

Uygulama dogru statık elektırık falan aklıma gelmedı ancak pompacı arkadasların hatalarından oturu bır ıkı kez benzın ıle ıslandım baya bı oncelerı ne olur ne olmaz dıye motosıklet ten ınerım yakıt alırken.

inci24 eskı bır anımı paylasayım dedım yazına sebep. o bos depo bır patlarkı uzerınde sen olsan ıstasyonun catısını delıp dısarı fırlarsın:)

sene 99 falandı sanırım ben bı oto servısınde kalfaydım belkı bılırsınız KADOSAN oto sanayı sit DUDULLU da sayılır. 4 dukkan yanımızda bır motor rektıfıye cısı var bılırsınız gelen motor blok ları kapaklar vs benzın ıle yıkanır veya mazot.

oranın cıragına benzın tavalarını ve yıkama otasını yemızlemesını soylemısler cocuk yaklasık 30, 40 lıt kırlı benzın ve mazot u VC nın ıcıne dokmus ve rektıfıyecı de bır usta VC de sıgarasını yakıp kıbrıtını delıge atınca sokak savas alanına dondu.:cyclopsan

dısardakı kanalızasyon kapagı 3,4 m yukarı fırladı yan dukkanların vc lerı alt ust oldu :cyclopsan buna benzer bır kac olaydaha var bıldıgım yanı ole basıt degıl depo patlama olayı.
Tam dolu depo bır sure patlamadan yanar ama sonra sen bıle tahmın edemezsın..:bounce:

%99.9 Motosiklet kullanicisi Cep telefonu kullanicisi

%99.9 Motosiklet kullanicisi motoru surerken , benzinciye girerken cep telefonu cebinde motor suruyor.

Pompa ile sizin aranizdaki mesafe 50cm den az, benzin buhari direk yukari dogru sizin ustunuze dogru cikiyor.

Iste Amerikada cep telefonundan alev alan bir benzin istasyonu
myth21.jpg

Adam sizin uzaklasmasini istemesinde ne istesin. Potansiyel cakmaksiniz resmen.

Ayrica yan ayaklikta doldurulan depo %95 dolar. (Pompacilar takinti halinde doldugundan atan pompayi zorlayarak dibe kadar doldurmayi sever) Boylece sallantida depodan benzin sizmaz, motorunuz batmaz.

Lutfen bu istekleri olan benzin istasyonlarina zorluk cikarmayalim ve taktir edelim. Sizin iyiliginiz icin sonucta,,,

Hondam dediklerin doğru tamamda 30 yada 40 litre benzin dökülmüs kimbilir nerede basınc yaptıda o kanalizasyon kapağı uçtu . ya benim anlatmak istediğim basınç olmadan olmaz patlama ama yine ben sözümün arkasındayim depoyu doldur yak patlama olmaz sadece yanar sadece.. patlamaz

Birçok kez aynı şey benimde başıma geldi. İlk olarak garip karşılıyorsunuz lakin bunun kezlerce olabileceğini düşündüm sert yapma gereği duymadım. Evet belki depo tam anlamıyla dolmayacak ama tecrübeyle sabit olumsuz yaşanmışlıklar var. birde jagadam'ın bahsettiği gibi full+full'leyen pompacılar varki bence en tehlikelisi budur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar