- Motosikleti
- CBR 125 R 2014
Hocam En temelde motorun hareketli parçalarının hiçbiri yağsız kalmaz (Vites dişlileri, iç rulmanlar, vites ayları ara bağlantılar, Eksantrik mili) Eğer yağsız kalıyor ise motorunuz yağlamayı tam yapamıyor ve bu sebeple yataklar, mil ve rulmanlar aşınıyor demektir. Servis kitapçığınızda da yazıyor bu bilgiler kontrol edebilirsiniz.
Eğer böyle bir sorun varsa en başta sorun yağ pompasında demektir. Motorunuz kaç yıllık bilmiyoruz ama yağ pompasının kısa sürede aşınması sebebi; ya motorunuzu çok hor kullanıyorsunuz ara gaz kesiciye girme vs... yada fabrikasyon hatasıdır. ki Hyosung motorları diğerlerine nazaran biraz daha sağlamlığı ile ön plana çıkar.
Öncelikle Yukarı da "KURAL [Z]" Hocamın tavsiyesini uygulayın.
Eğer motor sökülecek ise yataklarınızı ve krank rulmanlarınızı Orj. Japon parçaları ile değiştirmesini ustanızdan isteyin Hatta parçaları siz temin edin Kafanız rahat eder.
2.si Ustanız Sizin motorun tamirine neden öyle 4 silindirli motor tamiri parası istemiş bu da garip.
Ben 2018 de serviste yaptırdım cbr 125 i aynı 2500 tl fiyat ödedim bana öyle çok gelmedi ha orijinal hariç malzeme kullanılacaksa o ayrı.