MOTORDAN DÜŞMEK

Motosikleti
D400
Lastiğin de bir rodaj süresi vardır.

Eğer dediğiniz gibi yeni değiştirdiyseniz üzerinde olan ince tabaka henüz durduğundan daha kaygan olmasına neden olur.

Diğer bir seçenek motorun kendisiyle ilgili problem olabilir; yukarda arkadaşlar saymış.

En son ihtimal kendinizle ilgili bir kontrole gidin ancak motosiklette yaşanan bir olay ise muhtemel ilk düşüşünüz sonrası tedirginlikten dolayı olabilir.

Tekeriniz düz basssın.

dipnot: mrmud :queen:

off neler neler , ben yana dogru yavasca dusmekten buralara nasıl geldım :)

Aaa düşme demiyoruz, hobi olarak yine düş :queen:
Bak benim zehirlediğimi söyleyenlere aldırma, ben doğru yola sevk ediyorum, bu kutlu davamızda senin gibi haftada 4 defa düşen Enduro'cuları görmek bizi mutlu eder :queen:

Aaa düşme demiyoruz, hobi olarak yine düş :queen:
Bak benim zehirlediğimi söyleyenlere aldırma, ben doğru yola sevk ediyorum, bu kutlu davamızda senin gibi haftada 4 defa düşen Enduro'cuları görmek bizi mutlu eder :queen:

Nerede suruyosunuz sız bunu ist?

Motosikleti
Yok
Dağ bisikletinden hallice, motoru radyatörü falan var. Sukuterle dağ yollarına pek girmediyseniz bisiklet zannetmeniz gayet normal.

Bence MrMud bi' anlatsın size, beni de zehirleyen kendisi sgfgdflkg

MrMud'in sadece bu anlatimi yuzunden ben de enduro egitimi alip basliycam yakinda kendimi durduramayip :) Oyle gaz.

Enduro dedıgınız sey dag bısıkletı dımı?:)

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:15 ----------

alakası yokmus arastırmadan yazdım hemen !
Yok dağ bisikleti değil dirt bike. Kirli bisiklet yani

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:17 ----------

Ahaha teşekkürler :mrgreen:
Level atlamak gerekmiyor, hatta Enduro'da çok daha kolay level atliyosun.
Kaldi ki klasiktir zaten "Arazide motor sürmeyi öğrenen herkes, asfaltta motoruyla oyuncak gibi oynar" :)
Toprağı hatim eden, asfalta hükmeder diye bi sözü var forumdan bi arkadaşın özeti bu :mrgreen:
Scooter felan ruhsuz makinalar, bi Crf250 almaya bakar yeniden doğmak :mrgreen:

Bkz. İmzam :flower:

merhaba , bende bir ay önce Piaggio Medley 150 satın aldım , servisin önerdiği şekilde lastik havalarını ön 29 arka 33 ayarladım ama motorda bir gariplik olduğunu hissediyordum , biraz araştırınca 26-29 a düşürdüm ve yol tutuş ve dengesi çok daha iyi hissettirdi , fazla basınç ve soğuk havanın da etkisiyle kötü bir tecrübe yaşamadığım için şanslıyım , sizde de benzer bir durum olabilir mi ?

Her yerde :queen: Benim anavatan aydos ormanı, beykoz, çekmeköy, belgrad, aklina nere gelirse canın nerede isterse :)
Enduro'da yol bitmiyor :bounce:
Olurda yol biterse duvarı aşarız :queen:

ne yolu ya, siz yol mu kullanıyonuz nası endurocusunuz :farao:

ne yolu ya, siz yol mu kullanıyonuz nası endurocusunuz :farao:

Oğlum dur misafirleri korkutuyorsun, direkt rampa felan diyosun.
Millet senin gibi ilk araziye çıkışında dikizi koparıp bide üstüne süpermiş çok eğlenceli felan demiyo ::winkwink

Oğlum dur misafirleri korkutuyorsun, direkt rampa felan diyosun.
Millet senin gibi ilk araziye çıkışında dikizi koparıp bide üstüne süpermiş çok eğlenceli felan demiyo ::winkwink

He ürkütmeyelim, ağaçlar çiçekler böcekler ne güzel değil mi? :thumleft:

Motosikleti
Honda CBF 250
Fıt fıt fıt kenardan kenardan giden insanı endurocu yapacaksınız :) yazılanları okurken ne sorduğunu unuttum arkadaşın :) Hayır bütçe de yok, black cat yada xtreme 250 ile olur mu diye sorgulamıyor değilim he :) ulan.. ben zehirlendim ... tövbe tövbe.. asfalt , uzun yol, sakin sakin sürüş.. kırık kemik yok, çıkan omuz yok oh ..:) kendime geldim. heh soru düşmekti...

Beni düşüren hep ön fren olmuştur.. özellikle benzinliklerde saçma ön fren yapıp yana yatmışlığım çok.. ön frenle ilgili bi problemin olabilir..

Fıt fıt fıt kenardan kenardan giden insanı endurocu yapacaksınız :) yazılanları okurken ne sorduğunu unuttum arkadaşın :) Hayır bütçe de yok, black cat yada xtreme 250 ile olur mu diye sorgulamıyor değilim he :) ulan.. ben zehirlendim ... tövbe tövbe.. asfalt , uzun yol, sakin sakin sürüş.. kırık kemik yok, çıkan omuz yok oh ..:) kendime geldim. heh soru düşmekti...

Beni düşüren hep ön fren olmuştur.. özellikle benzinliklerde saçma ön fren yapıp yana yatmışlığım çok.. ön frenle ilgili bi problemin olabilir..

O konuyu da stoppie öğrenerek çözüyoruz biz. :queen:

Şaka bir yana, panik fren üzerine çalışılması gereken ciddi bir konu. Kapalı alanda bol bol pratik yapmanızı öneririm. :cat:

geçmiş olsun ,

havalar soğuk , lastikler ısınmıyor , kışlık lastik arabadaki kadar önemli aslında , lastikten ziyade belirli aralıklarla motorsikletin modelinide değiştirin :D lastikti oydu buydu , daha fena . keşke paramız olsa her sene lastik değişsek yada lastikler ucuz olsa.

Şaka bi yana, arazinin eğlencesi kadar faydasıda var.
Senin problemin olan ön freni biz yumsak çakılda kullanıyoruz yeri gelince, yumşak çakılda ön frene asılmak ne demek bilirmisin :queen:
Arazide en saçma sapan yol şartlarında fren kullanan insan, asfaltta buzda giderken bile yadırgamıyor.
Milletin oha arka teker gidiyo dediği kaygan asfalt, arazinin en düzgün yolundan yine daha kontrollü meselâ.

Arazi candır, Offroad sürene her yol onroad :)

fıtfıt da ayıp oluyor hanı :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:19 ----------

merhaba , bende bir ay önce Piaggio Medley 150 satın aldım , servisin önerdiği şekilde lastik havalarını ön 29 arka 33 ayarladım ama motorda bir gariplik olduğunu hissediyordum , biraz araştırınca 26-29 a düşürdüm ve yol tutuş ve dengesi çok daha iyi hissettirdi , fazla basınç ve soğuk havanın da etkisiyle kötü bir tecrübe yaşamadığım için şanslıyım , sizde de benzer bir durum olabilir mi ?

Merhaba olabılır genelde havasını kontrole dıyorum ama, ıste buradakı arkadaslar benle dalga gecıyolar bakalım :)

Motosikleti
D400
Valla siyaset harici en kısa sürede en çok aksiyon alan konu oldu tebrikler. :farao:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar