MOTORDAN DÜŞMEK

Yaklasık 4 senedır motor kullanıyorum, cok sukur kaza yasamadım, ancak son 2 haftadır 4 kez ozellıkle ki cok sukur yavas gıderken yana yatarak dustum. Bu tarz denge sorunu nasıl cozerım. Lastıklerle alakalı sıkıntı olabılrımı. Bu tarz olayı yasayan arkadaslar olabılır dıye duusnuyorum

Büyük ihtimalle düştüğünüz yerler herzaman güvenle döndüğünüz yerler, yol ıslakken virajları bir ayağınızla kontrol edin, kayganlığına bakın, lastik havalarınızı kontrol edin, lastiğinizin ömrü de bitmiş olabilir

4 senedir o lastikler degişmediyse tabi ki lastikten olabilir.
Hatta olabilir değil direkt lastikten yani.

Lastik dışında yol/hava şartlarına bağlı olarakta değişir konu.
Bunların haricinde ani fren yapmakta dengeyi bozar.
Zibilyon senaryo.

Ha lastikten olabilir derken, lastiğin denge ile direkt olarak pek bi alakası yok, lastik eskidir, fren yapınca yolu tutmaz tekeri kitleyip kaymaya başlar, haliyle dengeyi sağlayamaz düşürürsün motoru gibi etkisi olur.

Geçmiş olsun , yola , motora veya sürüş tekniğine ait bir sorun yoksa bir hastahanede Nöroloji polikliniğinde görünmenizi öneririm.

Mrb, degıstı hatta yenı,hatta havasını da kontrol edıyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:54 ----------

Boyle bısey gercekten olabılırmı :( aklıma gelmemıstı

Boyle bısey gercekten olabılırmı :( aklıma gelmemıstı

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:56 ----------

ERTOBI'nin dediği gibi, motorla yolla alakası olmayıp direkt sizle de alakası olabilir, vertigo gibi.

Motor dısında olmuyor ama, sagolun

Motor dısında olmuyor ama, sagolun

Ihtimal sadece, psikolojik bi durumda olabilir.
1 defa düşünce sürekli düşeceğini düşünüp bu durumu kafana takarsan, sürekli düşersin mesela.
Deyim yerindeyse "Tribe girmek".
Bu günlerde yollar berbat Istanbulda, bu sabah buzluydu mesela.

Tavsiyem, düşük bir ihtimalde olsa nörologa gidin, bi problem yoksa sürüş eğitimi al.
Daha önceden aldıysan da git eğitime, özgüven tazeler.
Ve bu havalarda ekstra dikkatli ol, lastiğin kalitesi buzlu ve çamurlu yolda pasif kalır.

Bunu ben de dusundum galıba ust uste takıntı yapmıs da olabılırım

Ben çocukluğumdan beri kullanıyorum, halen düşüyorum. Baktım zevk alıyorum enduroya geçtim.
Tavsiye ederim ama çok alışmayın, masraf açıyor sonra. :queen:

Ben çocukluğumdan beri kullanıyorum, halen düşüyorum. Baktım zevk alıyorum enduroya geçtim.

Enduro dedıgınız sey dag bısıkletı dımı?:)

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:15 ----------

alakası yokmus arastırmadan yazdım hemen !

Dağ bisikletinden hallice, motoru radyatörü falan var. Sukuterle dağ yollarına pek girmediyseniz bisiklet zannetmeniz gayet normal.

Bence MrMud bi' anlatsın size, beni de zehirleyen kendisi sgfgdflkg

Ben sadece ist-sehırıcı scooter, ev-ofıs-haftasonu yanıuzun sure bınmıyorum,,
Enduro Aslında cok adrenalınlı bır olaya benzıyor merak etmıyor degılım, anlatan olursa okurum ;)

Dağ bisikletinden hallice, motoru radyatörü falan var. Sukuterle dağ yollarına pek girmediyseniz bisiklet zannetmeniz gayet normal.

Bence MrMud bi' anlatsın size, beni de zehirleyen kendisi sgfgdflkg

Zehir değil panzehir :queen:

Scooter ile düşersen böyle çare ararsın, ama enduro'da düşersen ne düştüm ama helal bana be felan dersin özetle.
Düştükten sonra tekrar düşmek için ayaga kalkan bir topluluk :queen:
Mesela Recep baktım bi kaç defa güzel düştü, dedim naked felan sana göre değil gel bak buralarda düş, o gün bu gündür düşüyor.
Yada profil fotoğrafında ki gibi oluyor :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:26 ----------

Ben sadece ist-sehırıcı scooter, ev-ofıs-haftasonu yanıuzun sure bınmıyorum,,
Enduro Aslında cok adrenalınlı bır olaya benzıyor merak etmıyor degılım, anlatan olursa okurum ;)

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/173672-enduro-cross-nedir-nedir-bu-camur-sevdamiz-nedir-bu-asfalt-sevdaniz.html

Linke tıklayıp okuyosun, otomatikmen aşı zerk oluyor :queen:

Zehir değil panzehir :queen:

Scooter ile düşersen böyle çare ararsın, ama enduro'da düşersen ne düştüm ama helal bana be felan dersin özetle.
Düştükten sonra tekrar düşmek için ayaga kalkan bir topluluk :queen:
Mesela Recep baktım bi kaç defa güzel düştü, dedim naked felan sana göre değil gel bak buralarda düş, o gün bu gündür düşüyor.
Yada profil fotoğrafında ki gibi oluyor :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:26 ----------

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/173672-enduro-cross-nedir-nedir-bu-camur-sevdamiz-nedir-bu-asfalt-sevdaniz.html

Linke tıklayıp okuyosun, otomatikmen aşı zerk oluyor :queen:

Okudum baya level atlamak gerekır kanımca ;) (anlatım cok ıyı)

Okudum baya level atlamak gerekır kanımca ;) (anlatım cok ıyı)

Ahaha teşekkürler :mrgreen:
Level atlamak gerekmiyor, hatta Enduro'da çok daha kolay level atliyosun.
Kaldi ki klasiktir zaten "Arazide motor sürmeyi öğrenen herkes, asfaltta motoruyla oyuncak gibi oynar" :)
Toprağı hatim eden, asfalta hükmeder diye bi sözü var forumdan bi arkadaşın özeti bu :mrgreen:
Scooter felan ruhsuz makinalar, bi Crf250 almaya bakar yeniden doğmak :mrgreen:

Ahaha teşekkürler :mrgreen:
Level atlamak gerekmiyor, hatta Enduro'da çok daha kolay level atliyosun.
Kaldi ki klasiktir zaten "Arazide motor sürmeyi öğrenen herkes, asfaltta motoruyla oyuncak gibi oynar" :)
Toprağı hatim eden, asfalta hükmeder diye bi sözü var forumdan bi arkadaşın özeti bu :mrgreen:
Scooter felan ruhsuz makinalar, bi Crf250 almaya bakar yeniden doğmak :mrgreen:

Yapan bırıolarak konusmak kolay tabı :) Bu arada sahıbınden de fıyat baktım ben daha pahalı sandım uygun olanlar varmıs super.

Deneyip arazide düşmeyi öğrenince ekranda bir "Achivement Unlocked" yazısını görüyorsunuz, sonrasında +2 level bonus hediye.

Anında upgrade, ilk seferlerde ayna bırakarak başlarsınız, jant kırma radyatör patlatmaya kadar yolu var. Tabi bunlar ayrı ayrı exp veriyor, level atlamanıza daha hızlı yardımcı oluyor. :queen:

Deneyip arazide düşmeyi öğrenince ekranda bir "Achivement Unlocked" yazısını görüyorsunuz, sonrasında +2 level bonus hediye.

Anında upgrade, ilk seferlerde ayna bırakarak başlarsınız, jant kırma radyatör patlatmaya kadar yolu var. Tabi bunlar ayrı ayrı exp veriyor, level atlamanıza daha hızlı yardımcı oluyor. :queen:

off neler neler , ben yana dogru yavasca dusmekten buralara nasıl geldım :)

Yapan bırıolarak konusmak kolay tabı :) Bu arada sahıbınden de fıyat baktım ben daha pahalı sandım uygun olanlar varmıs super.

Crf250L başlangıç için ideal, kadın kullanıcısı olan tanıdığım çok kişi var, renkli menkli bi düşün derim :mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar