Motordan boşaltılan yağları ne yapıyoruz?

Üstteki yazılarımı okuyun hocam yakmak da zararlı geri dönüşüme vermeye çalışın lütfen.

F54

ben soba tutuşturmada kullanıyorum motorcuda değiştirsen bile kaba koyup eve getiriyorum

Valla ziyan olmuyor kapı,zincir vs yağlamada,mangal soba tutuşturmada kullanıyorum.

Motordan alıp başka bir motora koyuyoruz. Ne değişiyor sonuçta diğer motor da bundan zarar görmeyecek mi? Cebinize zararı var bir kere benim görüşüm.

Bu arada bugün benzin almaya gittim oradaki görevliye sordum. Uygulamadan haberi bile yoktu. Herhangi başka bir yer alıyor mu dediğimde de cevap yine aynıydı. Ancak bu istisna atık yağları alan yerlerin olmadığı anlamına gelmez. Şahsen ben Trabzon'da yaşıyorum şimdi kalkıp sanayi sitesine gitsem iki adımlık yol zaten motorla hemen bulunur. ( kendi motorumun bakımlarını serviste yaptrdığım için ben yağ değişimiyle bugüne kadar uğraşmadım desem yeridir, ancak bunu geri dönüşüm yerine çöpe atarak veya direkt toprağa toprağa karışmasını sağlayanları duyuyorum bu konuyu açmamın asıl sebebi budur.)
Benzine her gün zam gelecek diye ödümüz kopuyor hani, benzin fiyatlarından yakınıyoruz hergün. Bu tür geri dönüşümlerle üretilecek yakıtlar ileride bize yeniden araçlarımızda kullanmak için sunulacak belki. Bunun için araştırmalar sürüyor ki zaten yapılmış araçların da olduğu bilinmekte. Ve işin en güzel tarafı geri dönüşümü ülkemizde yapan firmalar var. Bu da demek oluyor ki dışa para gitmeyecek. Biyodizel yakıtlarla çalışan motorların üretildiğini ve bizim geri dönüşümle ürettiğimiz yakıtı kullandığımızı düşünün. Dışarıdan gelmediği için zaten daha ucuz olacak. Uzun lafın kısası bizim her türlü yararımıza olacak bir uygulama bence bu..

Amacım tartışma ortamı yaratmak değil ancak bunun yanlış bir olay olduğunu söylemek zorundayım.

Ben çalıştığım servisteki atık yağ fıçısına boşaltıyorum onu da bakanlığın gönderdiği kamyonlar çekip alıyor ne yapıyorlar tam bilmiyorum .

Ben yapmıyorum hocam ama şöyle söyleyim bunu yapan kuruluşlar mevcut. Bu arada benim bu konuya hassas bakmamdaki sebeplerden biri de Peyzaj Mimarı öğrencisi olmamdır. Normalde söylemeyecektim ama farklı konulara taşınmasını istemiyorum. Evinizde, işyerinizde kullandığınız pilleri çöpe değil de atık pil kutusuna veya belirlenen atık pil toplama merkezlerine götürdüğünüzde bunlar da aynı şekilde toplanıp geri dönüşüme kazandırılıyorlar. Bunların da geri dönüşüme kazandırılmasında da çeşitli yöntemler kullanılmaktadır. Ancak piller için 15 sene gibi biraz daha uzun bir süreden bahsediyorlar. 15 seneden sonra kullanım özelliklerini artık karşılayamaz hale geliyormuş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar