MOTORDAN BEYAZ DUMAN

SelamunAleyküm MT :)

Motorumun Markası = 100'lük bisan 2007 model.

Pazar günü gidiş dönüş 160 km biyere gittm gelirken motordan değişik bi ses geliyodu. Pazartesi motorcuya götürdüm egzantirik zinciri gevşemiş dedi onu değiştirdi. Ses kesildi dediği gibi . O gün yağınıda değiştirdim. Sonra P.tesi günü her ışıkta istop etmeye basladı. Rolentada calısmıyodu. Neyse öyle 2 gün idare ettim . Perşembe günü Motor yağ atmaya başladı. bi süre sonrada motor kısmından acayip bi beyaz duman geliyodu ama baya bi fazla. Her zaman gittiğim moturcuya gidecektm kapalımıs baska yere götürdm pistonlar yapıyodur falan dedi motor istediği zaman böyle yapar dedi. Ama motoru daha 1 sene önce rektefe yaptırdım yaptıgım km' re taş çatlasa 2 bin flandr . Sonra bugn her zmn gittiğim motorcuya gittim. Silindir kapak contası gitmiş falan dedi. 50 tl ye olur dedi. Neyse motoru bıraktım baska yere daha sorayım dedım . Silindir kapak contası ne kadara değişir dedim 20 tl ye değştirirz dedi. Silindir kapak contası gittiyse duman yaparmı dedim onunla alakası yoktur dedi. Sizce ? :)

Son düzenleme:
benim bildiğim o beyaz duman motorun yağ yakması sayesinde çıkar ( 2 zamanlı motorların tümü arkalarından beyaz duman atar ) ve motor bloğundan beyaz duman geliyorsa eksoz cıvataları gevşemiş yada contası ölmüştür oradan kaçıyırodur. yalnız kaçırsa ible çıkan dumanın beyaz olmaması lazım. performansında bir artış oldumu ? genelde motor yağ yakmaya başladığında bir performans artışı olur çünkü.
bence siz bir bisan servisine gidin
unutmadan ekleyim 2007 model olup yağ yakmaya başlayan cup hiç görmedim daha önce motor felan kitlediyse rektefiye olayı düzgün yapılamamıştır.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yağı değiştirdim demişsin, çok fazla yağ koymuş olabilir misin?

ama koymuş olsa bile o yağı bloklardan motorun atması lazım yakıyorsa segmanlarda bir problem vardır

Yağ yakımı mavi duman çıkarır.Dikkatli bakıldığında mavi olduğu fark edilebilir.Beyaz duman ise yeni çalışma esnasında oluşan su buharı atımında veya motorunuz su soğutmalı ise soğutma suyunun yanma odasına girmesi sonucu oluşan buhar sebebi ile olur.Orantısız yakıtdan yada conta yakımı ile basınç düşüklüğünden bile olsa duman rengi siyaha yakın olur.Bence dumanın rengini tuttura mıyorsunuz.Ekzantrik zincirini değiştiren usta sentesini belki tutturamamış olabilir ve bu yüzden düzgün çevrim gerçekleşemiyordur.Bir süre sonra sistem atık dolduğundan sos vermiş olabilir.Kolay gelsin

benim bildiğim o beyaz duman motorun yağ yakması sayesinde çıkar ( 2 zamanlı motorların tümü arkalarından beyaz duman atar ) ve motor bloğundan beyaz duman geliyorsa eksoz cıvataları gevşemiş yada contası ölmüştür oradan kaçıyırodur. yalnız kaçırsa ible çıkan dumanın beyaz olmaması lazım. performansında bir artış oldumu ? genelde motor yağ yakmaya başladığında bir performans artışı olur çünkü.
bence siz bir bisan servisine gidin
unutmadan ekleyim 2007 model olup yağ yakmaya başlayan cup hiç görmedim daha önce motor felan kitlediyse rektefiye olayı düzgün yapılamamıştır.
Yok performans kaybı oldu. 1. viteste pejo motor gibi kalkıyo. Yok motor kitlenmedi . Şanzımanı değişti önceden

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:49 ----------

Yağı değiştirdim demişsin, çok fazla yağ koymuş olabilir misin?
Yok herzamanki gibi koydum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:51 ----------

ama koymuş olsa bile o yağı bloklardan motorun atması lazım yakıyorsa segmanlarda bir problem vardır
Bloklardan geliyo ama yağ. Motoru ayakla çalıstırırken bile beyaz duman geliyo . arada çalıstırırken egsoz gümm diye patlıyo :))

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar