motordan anlayan baksin...

arkadaslar motorum x treme max...hergun 70 km işe gidip geliyorum yolda 60 la gidersem sorun yok ama 70 -80 arasi gidersem 20. Km de flan motor öksürüp susuyor ve çalismiyor,on dakika dinlendikten sonra kendine geliyor ve yine 60 i gecersem susuyor sorun ne olabilir?

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
motorda fazlaca bir sıcaklık var mı...
yağını felan kontrol ettin mi...

Yağını fazla koyduysan hararet yaptırıyor olabilirsin. geçenlerde başıma geldi de :mrgreen:

motora fazla yag konulması en fazla motoru yorar, cok zorlanırsada conta patlatır

hararet yaptırmaz asıl yagı eksik ise o zaman hararet yapar

Oda aynı kapıya çıkıyor,belli biyerden sonra yorulup teklemeye başlıyor. yada o hızlarda karbüratör yeterli benzini mi çekmiyor acaba? bi ihtimal..

Oda aynı kapıya çıkıyor,belli biyerden sonra yorulup teklemeye başlıyor. yada o hızlarda karbüratör yeterli benzini mi çekmiyor acaba? bi ihtimal..

aynı kapıya cıkmaz, hararet ayrı seydir motorun rahat calısmaması ayrı.

hararet yuksek ısıdan fazla sürtünmeden olur, öteki türlü motor en fazla daha düşük güç verir

ilk etapta yağı tamamsa,supap,ateşleme ,karbüratör ayarlarından birisi olabilir.tahminimce karbüratör şamandıradan benzin de yetişmeyebilir.konjektör arızalıysa yüksek devirde fazla enerji fazla ısınma bobinde akabinde ateşleme kesikliği de olabilir.motorun kaç km de subap ayarı yapıldımı hiç....yakın zamanda ampul patladımı hiç...

Peki o zaman motor stop ettiğinde anormal derecede sıcaklık oluyor mu? onu yazmamış.

bende de oluyor bu olay ama normal kullanımda değil ibrede 120yi geçtikten sonra oluyor bir kere zorlamıştım böyle olmuştu olacak mı diye tekrar yaptım yine oldu

bende de oluyor bu olay ama normal kullanımda değil ibrede 120yi geçtikten sonra oluyor bir kere zorlamıştım böyle olmuştu olacak mı diye tekrar yaptım yine oldu
senin motor ecele giderken durmuş arkadaş şanlısın.konuyu açan arkadaşınki yine uslu çocuk 60 dan sonra sinyal veriyor.bahh gidiyom haa ona göre

Bu havalar da hararet sorunu varsa durum vahim.Yağlama sekmanı işini görmüyor olabilir,filtrede bir abukluk olabilir.Egzoz da kurum sebebiyle tıkanıklık olabilir.Yağ durumuna bir bakın.Sekmanı kontrol etmek içinse yağ tıpasını koklayın.Eğer çok yoğun benzin kokusu var ise soluğu motosiklet tamircisi...

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Karbüratör şamandra ayarın bozulmuş...
Yeterli benzini toplayamıyor havuz...

Sorun basit...:cat:

servis karburatoru baştan yaratti ama nafile...usta sorun kapakta olabilir gerekli emmeyi yapmiyodur dedi pazartesi birakicam ama bakalim

supap buşlunnu ayarlamalısın bence motoron sıcaklı yukseldı anda tam açep kapamadı dan olabılır

Motosikleti
Forza250-cygnusL
servis karburatoru baştan yaratti ama nafile...usta sorun kapakta olabilir gerekli emmeyi yapmiyodur dedi pazartesi birakicam ama bakalim
Verdiğin done benzin yetiştirmediği...
Servis anlasaydı zaten karbüratörü baştan yaratacağı zamanda sorununu giderirdi...
Neyse...
İşallah kısa yoldan halledersin...:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar